fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 30. januara do 5. februara

horoskop portal zeta

U periodu od 30. januara do 5. februara, očekuje nas baš mnogo uzbuđenja, jakih flertova, zaljubljivanja, ali i “uvaljivanja” posla!

OVAN

Hrana

Ovnovima će prijati mali, ali kvalitetniji i češći obroci. Lagano, ali hranljivo – da vam da dovoljno energije da idete u korak i sa izazovima, ali i sa povoljnostima koje su pred vama.

Ljubav

Venera u polju tajni, pa još u kvadratu sa vašim vladarom Marsom….i na sve to pun Mesec u polju ljubavi – ako ste slobodni, ovo lepo „miriše“ na zabranjeno voće, avanturu, tajnu ljubavnu priču – sve začinjeno ogromnom količinom hemije i strasti. U najblažem slučaju – ovo su dani u kojima ćete intenzivno flertovati. I uživati u tome. Ukoliko ste zauzeti, pa još ako je u proteklom periodu bilo nekih problema u odnosu – malo smirite strasti ove nedelje. Ne dolivajte ulje na vatru i trudite se da između partnera i vas ima što manje tajni. Tajne veze mogu biti otkrivene kombinacijom slučajnost/nepromišljenost.

Posao

Spremite se da budete aktivni, ali ne brzopleti. Odlučni, ali ne impulsivni. Fokusirani i organizovani a ne da svoju energiju i vreme rasipate na sto strana. Tražiće vas, a i vi ćete umeti da prepoznate prave prilike. Ukoliko imate planove ili dogovore koji se vezuju za inostranstvo ili poslovni put – izvestan je dobar rezultat, ali će put do njega biti truckav i zahtevaće mnogo vašeg strpljenja i čelične živce. Po pitanju finansija – troškovi su pojačani, malo malo pa vam nešto izbije pare iz džepa.

Zdravlje

Stariji Ovnovi mogu imati meteoropatske tegobe ili problem sa pritiskom.

BIK

Hrana

Koliko god želeli da uživate u obroku – dešavanja oko vas stalno vas ubacuju u petu brzinu. Brza hrana, obroci „s nogu“ – u ovoj nedelji ćete koristiti više mesa i mesnih prerađevina, kao i začina.

Ljubav

Sve što se vezuje za porodicu, dom, ukućane – zauzetim Bikovima će biti kamen spoticanja u ovoj nedelji, tu ćete gubiti snagu, energiju i živce. Koliko god da je odnos između partnera i vas stabilan – ovo će dovoditi do nervoze i manjka zajedničkog vremena. Ukoliko pak niste stabilni kao par i imate problematiku koju vučete od ranije – sada tenzija može biti pojačana a vas dvoje ići na živce jedno drugom. Slobodni Bikovi – vaš društveni život može živnuti a vi se aktivirati, češće izlaziti sa prijateljima, uživati. Moguća su instant zaljubljivanja i jaka flertovanja. No, i te kako je moguća i avantura.

Posao

Od samog početka nedelje sačekaće vas gomila obaveza koje treba uraditi koliko odmah i koje, kako izgleda – ne mogu da budu završene bez vas. Neke situacije na poslu izazivaju u vama jaku nervozu. Pogotovo će odnos sa nadređenima biti izvor tenzije za vas. Nije trenutak da donosite bitne odluke, pogotovo ako to radite u besu ili pod naletom tvrdoglavosti. Trudite se da ovih dana ne budete impulsivni, već promišljeni i praktični. Troškovi se najviše vezuju za kuću i ukućane.

Zdravlje

Osetljivost grla i disajnih puteva.

BLIZANCI

Hrana

Velike aktivnosti čekaju Blizance, pa ćete i svoju ishranu morati da prilagodite. Smanjite ugljene hidrate, a pojačajte proteine i unos povrća. Mlečni proizvodi su takođe dobrodošli, pogotovo kefir.

Ljubav

Porodične i poslovne obaveze će vam oduzimati dosta energije i vremena, pa nećete moći da se na pravi način posvetite partneru. Ako vam na poslu dižu pritisak, nemojte nervozu prenositi u svoje emotivne relacije – vreme sa voljenom osobom treba da bude izvor opuštanja i uživanja, strasti. Voljena osoba vas motiviše i podržava – uzvratite na isti ili makar sličan način. Slobodni Blizanci – prijatelji vas aktiviraju, podstiču vas na pokret, aktivnost, izlaske, druženje. Mogu se javiti jake strasti i varnice prema nekom (doduše, ne samo kroz izlaske i društvenost, već i preko posla), skloni ste flertovanju, ali i avanturi.

Posao

Izgleda kao da se sve u ovoj nedelji natovarilo na vas, situacije vezane za posao će biti više nego dinamične – ali će istovremeno biti skopčane i sa dosta stresa i nervoze i sa vaše ali i od strane saradnika i kolega. Mnogo toga ćete završavati bukvalno u poslednjem trenutku. Nerazumevanje sa nadređenima, pogotovo ako vam je nešto obećano a nema pokazatelja da će biti ispunjeno u skorije vreme. Serija troškova vas očekuje u drugom delu nedelje, a moguće je da će prilivi kasniti ili biti umanjeni.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju. Viroze. Stariji – meteoropatske reakcije.

RAK

Hrana

Mesec je pun na kraju nedelje, a rakovski tanjiri će biti prilično puni i pre toga. U ovoj ste nedelji skloni prepuštanju uživanjima u slatkim i slanim zalogajima. Pa šta vam onda reći osim – prijatno.

Ljubav

Ukoliko ste u nekoj formi tajnog ili nedefinisanog odnosa – u ovoj ćete nedelji imati osećaj „neizdrža“ – želećete da raščistite stvari ili da vezu „iznesete“ u javnost. Oni koji su u „regularnim“ vezama ili braku – neke situacije vezane za partnera vam ne daju mira. Bićete posebno sumnjičavi i ljubomorni, pogotovo ako vam se učini da partner nešto prikriva od vas. Neko iz porodičnog okruženja vas nervira ili se brinete zbog te osobe. Slobodni Rakovi – Venera radi za vas i ušli ste u period pojačanih emotivnih prilika (mada će verovatnije biti da su to neprilike – jer vam trenutno strasti malo zamagljuju i oči i racio).

Posao

Pun Mesec je na samom kraju ove sedmice u vašem segmentu finansija. Pokušajte da smanjite troškove, ne rasipajte se novcem a bilo bi dobro da proverite da li su sve obaveze plaćene i da li nekom nešto dugujete. U svakom slučaju – sve vezano za pare vam sada može unositi tenziju. Generalno gledano – pritisak na vas postoji i od strane saradnika i kolega, ali i onaj koji vi stvarate sami sebi. Nervirate se oko nekih situacija koje bar trenutno ne možete promeniti. Neku papirologiju rešavate više nego uspešno.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, prehlade, glavobolje.

LAV

Hrana

Nemate dovoljno vremena, često ćete biti u žurbi, mrzovoljni i nespremni da obratite pažnju na ishranu. A potrebni su vam proteini, potrebno vam je povrće, kao i jača hidratacija.

Ljubav

Ima li dramatičnijeg Meseca od onog u Lavu? Pa još kad je pun i u kvadratnom aspektu sa Uranom? Može vas potaći da pravite halabuku za svaku sitnicu, da prenesete nervozu iz poslovnog i porodičnog segmenta u odnos sa partnerom….a u nekim slučajevima ćemo verovatno videti i dramatične preseke i rastanke. A bilo bi mnogo bolje da unesete novine u odnos sa partnerom, imate više zajedničkih aktivnosti, malo pojačate strasti…..Slobodni Lavovi – ako hoćete neke brzopotezne vezičice, ako hoćete avanturu ili vam je pak gušt da samo flertujete – to će sada moći. Stabilna veza nije nešto što može.

Posao

Svi su izgleda rešili da vas nerviraju ove nedelje. Ne brinite – i vi isto tako delujete na njih. Šalu na stranu – ako priželjkujete miran poslovni život – on teško da se može ostvariti u ovoj sedmici. Poslovne situacije će se ubrzati i iskomplikovati, ali isto tako – i vi ćete se aktivirati i dobiti podsticaj da se izborite i rešite izazove koji vam dolaze. Ne forsirajte sebe i ne zatrpavajte se obavezama jer vam mogu promaći bitni detalji. Finansije su nestabilno stabilne. Priliva ima, ali troškovi su takođe izraženi.

Zdravlje

Pojačan nivo stresa i meteoropatske tegobe. Problemi sa pritiskom, cirkulacijom starijim Lavovima.

DEVICA

Hrana

Neadekvatan način ishrane je prisutan u ovom periodu. Kao da vam apetite otvara samo ono što vašem organizmu trenutno baš i ne pogoduje – mesne prerađevine, testa, slatkiši.

Ljubav

Ovo nije stabilna nedelja u partnerskim relacijama, pogotovo ako ste već po nekim temama imali „okršaje“ u proteklom periodu. Stavke koje mogu ustalasati vaš odnos vezuju se za partnerov i vaš poslovni, porodični segment i eventualno – za bilo koji vid tajni ili sumnje. Nećete imati baš mnogo vremena jedno za drugo – pokušajte da zajednički trenuci budu ispunjeni kvalitetnom komunikacijom i bliskošću, ne tenzijom. Za slobodne je ovo više nego zanimljiv period. Neko vas može na blic zainteresovati i pokrenuti prvo komunikaciju, a onda i jaku hemiju između vas dvoje.

Posao

Pred vama je izuzetno jaka i ispunjena dešavanjima poslovna nedelja. Dosta toga ćete obaviti brže nego što mislite iako ćete do poslednjeg trenutka biti pod tenzijom i pritiskom. Umećete da odgovorite na izazove i da se organizujete na pravi način, iako ćete imati distrakcije kroz poslovno okruženje i kolege. Neki od vas strahuju od gubitka posla ili većih promena u okviru sektora u kojem rade. Ne strahujte, krajnji rezultat će svakako biti povoljan po vas. Finansije – previše troškova koje treba podmiriti.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem. Kod nekih od vas – anksioznost, pojačan stres.

VAGA

Hrana

Iako ćete imati neki vid borbe sa sobom – uglavnom ćete uspevati da u ovoj nedelji više vodite računa po pitanjima ishrane. Ne čačkajte po frižideru i fioci sa slatkišima u večernjim satima.

Ljubav

Kvadratni aspekt između vaše vladarke Venere i partnerske planete Marsa – govori o napetosti u emotivnim relacijama. Uglavnom će ova napetost proizilaziti iz manjka vremena i kvalitetne komunikacije – oboje ste usmereni na poslovne i lične prioritete i prostor za zajedničke trenutke se značajno smanjio. Raskorak kada je slobodno vreme u pitanju. Potrudite se oboje da ovo prevaziđete. Slobodne Vage – neko sa kim ste u komunikaciji vam je zagolicao maštu i misli, probudio želje i strasti u vama. Da li će ovo potrajati ili ne, to je pitanje na koje trenutno nema odgovora. Vi uživajte.

Posao

Posla i obaveza ćete imati preko glave. Jako malo ćete imati „praznog hoda“ – uglavnom ćete morati da žurite, menjate planove u hodu, jurite vreme i saradnike. Sve će vas ovo umarati, ali će vam sa druge strane donositi inspiraciju i pojačan elan. Novo/stara poslovna ponuda se može otvoriti pred vama ali bar trenutno – nećete imati adekvatan odgovor na nju. I bolje je da uzmete vreme i razmislite. Ovo je period kada ne treba žuriti sa odlukama. Finansijski ćete proći dobro (ako zanemarimo troškove).

Zdravlje

Čuvajte se prehlada. Mogući su i upalni procesi.

ŠKORPIJA

Hrana

Pošto se nema vremena, ispada da je najjednostavnije uzeti neku gotovu hranu ili smandrljati po koji sendvič, zabaviti se grickalicama i slatkišima. A menjanje navika po pitanju ishrane? Na to ste zaboravili?

Ljubav

Venera se jeste smestila u vaše polje ljubavi i uživanja, ali je u ovoj nedelji čeka napet aspekt sa Marsom koji vlada vašim znakom. U odnosima koji su suštinski snažni, ovo će samo dodati na strasti i pored povremene napetosti i teškoća da se usaglasite. No, u onim odnosima koji su na klimavim nožicama može biti izražena tenzija, prebacivanje, vraćanje na stare teme. Da li je moguć po koji raskid? Pa, jeste. Slobodne Škorpije – sve više se otvara prostor za intenzivna emotivna dešavanja kod vas. Ok, ove nedelje je za ulazak u bilo koji vid odnosa primarna strast ali….pa vi ste Škorpija, šta fali toj strasti?

Posao

Imate osećaj da se vrtite u začaranom krugu. Završite sa jednom obavezom – odmah kreće nova. I tako redom. Dobro je što ste sada prilično organizovani i jako malo toga ostavljate „za sutra“. No, koliko god da se trudite i da ste vredni – suštinski, čini vam se da se ne pomerate sa mesta a i ne vidite u perspektivi mogućnost za neki vid promene koji vam je sada toliko potreban. Ne brinite, promene će doći – možda i ranije nego što mislite. Niste nezadovoljni finansijama ali odlivi novca su i dalje dosta veliki.

Zdravlje

Potrebno vam je opuštanje zbog pojačanog umora. S druge strane – imate probleme sa spavanjem.

STRELAC

Hrana

Manjak vremena i neorganizovanost i kod vas utiče na kvalitet i redovnost ishrane. Ono što vam je sada potrebno su obroci sa više povrća, supice, čorbice.

Ljubav

Oni koji su u braku ili žive zajedno imaće više napetih momenata tokom ove nedelje. To neće zaobići ni one koji su u vezama, ali će biti nešto manje naglašeno. No, ove situacije nisu nerešive – neke će se razrešiti dogovorom, poboljšanjem komunikacije. Neke će se razrešiti time što ćete planirati putovanje ili izlazak sa zajedničkim prijateljima. A neke će se razrešiti time što će se uključiti strasti. Slobodni Strelčevi – ljubavne prilike se hoće otvoriti, ali nisu jednostavne – neki vid otežanja postoji ili će pak biti potrebno vreme da bi se ovo razvilo na pravi način. A moguće je i da je samo avantura.

Posao

Ukoliko je potrebno da privodite kraju neka papirološka pitanja ili da se dogovarate – obavite to odmah po ulasku u ovu sedmicu, jer je pitanje da li ćete kasnije imati dovoljno prostora da to završite. Ova nedelja vam donosi neki nesklad u završavanju redovnih obaveza – stalno ćete imati prepreke ili distrakcije i crpeće vam energiju da se sa ovim borite. Kolege se neće pokazati baš kao velika pomoć, šta više – mogu vam otežavati – pa je moguća po koja varnica u radnom okruženju.

Zdravlje

Vodite računa da se ne povredite. Disajni organi su osetljivi.

JARAC

Hrana

Promenljiv apetit koji će dosta zavisiti od toga kako se budete osećali. No, generalno gledano – ne prija vam sada teška hrana i obilni obroci. Odgovaraće vam mlečni proizvodi, naročito sirevi.

Ljubav

Poslovni život i lične obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena i donositi pojačan umor. Možda nećete imati dovoljno prostora za partnera, možda ćete biti ćutljiviji i povučeniji u sebe, a možda će vam više prijati da provedete vreme sami, u svojim mislima i mentalnom odmoru. Partner će se truditi da razume vaše povlačenje, ali nemojte da se iznenadite ukoliko ubrzo počne da se buni i krene sa optužbama na vaš račun. Možda i ljubomorom. Slobodni Jarčevi – period je dobar da susretnete, upoznate nekog zanimljivog. Dobar je da vas neko zaintrigira i probudi vam maštu.

Posao

Ulazite pod prilično dobrom energijom u novu poslovnu sedmicu i prvih par dana obavljanje obaveza će vam ići lako i bez većih prepreka. Kasnije, već kreću zapetljancije i komplikovanja, problemi u dogovorima, napet odnos sa kolegama, zaboravljanje važnih detalja ili kašnjenja. Čućete i neke informacije ili će pak biti najavljene promene koje vam neće odgovarati. Period je nepovoljan za finansije – iako će vaši prilivi biti dosta jaki, neki neplanirani troškovi vam mogu napraviti rupu u novčaniku.

Zdravlje

Osetljivo grlo i disajni putevi.

VODOLIJA

Hrana

Kad god vam u ovoj nedelji raspoloženje bude „šareno“ dohvatićete se tanjira ili izvršiti atak na frižider. Apetit je pojačan a promene raspoloženja ga dodatno „naduvavaju“.

Ljubav

Pun Mesec je u partnerskom polju na samom kraju ove sedmice. U onim vezama koje su stabilne – doći će do kratkotrajnog „talasanja“ ali i do brzog vraćanja u normalu i smirivanja. U suštini, niste ugroženi kao par, ali ćete imati pomalo truckav put kroz ovu nedelju. Pomešano gorko – slatko. Malo strasti, malo nervoze. No, u onim vezama koje su duže vreme nestabilne – ova nedelja može biti okidač čak i za razmišljanje u pravcu odvajanja. Slobodne Vodolije – za ludovanje je ovo odličan period. Vi ste u fenomenalnoj energiji, vrlo aktivni i itekako vam se otvaraju prilike za flertovanja i nova poznanstva.

Posao

Očekujte bukvalno „napad“ od strane klijenata, saradnika, poslovnih partnera. Pri tom ne mislim ništa loše – ti napadi će biti iz razloga što će svi hteti da budu u kontaktu sa vama, da se sa vama dogovore, da njih stavite kao prioritet i sa njima završite posao. Povremeno ćete imati osećaj da ne znate gde ćete pre i da ćete se pogubiti u dešavanjima – ali vi ćete sve ovo obaviti više nego dobro. Iako je nedelja pred vama vrlo izazovna i napeta – na sve te izazove ćete vi umeti da adekvatno odgovorite.

Zdravlje

Stres je naglašen. Stariji neka obrate pažnju na cirkulaciju i oscilacije pritiska.

RIBE

Hrana

Venera u vašem znaku će zašećeriti nedelju koja je pred vama. Doduše, na takav način da ćete verovatno češće posezati za slatkišima, ali i da će vam ishrana biti zbrda – zdola. Promenljiva.

Ljubav

Za slobodne Ribe kreće interesantan ljubavni period. Vi ćete nekako procvetati, prolepšati se (Venera u vašem znaku lepo radi svoj posao) pa nije ni malo čudno što će neke osobe početi da se vrzmaju oko vas. Za sada bi bilo dobro da ne žurite sa razvojem situacije sa osobom koja vam se dopada – koliko god vam je neko primamljiv i koliko god da ima hemije između vas dvoje. Zauzete Ribe – na momente dobar, na momente napet odnos sa voljenom osobom. Oni koji žive zajedno, koji su u braku ili pak imaju neku nerešenu porodičnu situaciju – više će potrošiti živaca u ovoj nedelji.

Posao

Pun Mesec u polju svakodnevice, obaveza i odnosa sa kolegama koji je krajem nedelje, doneće vam tokom ove sedmice slabu organizaciju, mnoštvo nepredviđenih poslovnih situacija, brze promene planova i pokušaje da sredite situaciju u hodu. I naravno – vrlo slabu podršku i pomoć od strane kolega i saradnika. Bićete ostavljeni da se snalazite sami kako znate i umete. Snaći se hoćete, ali će vas ova sedmica i mentalno i fizički dosta umoriti. Finansije su dobre, ali troškovi za kuću i porodicu samo rastu.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, napetost, pojačan stres

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto