fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 13. do 19 februara

horoskop portal zeta

Pogledajte šta vam zvezde poručuju naredne nedelje.

OVAN

Hrana

Ono što biste trebali – da najveći deo ishrane zauzima povrće, manji meso i jaja i mlečni proizvodi, a najmanji – testenine, hleb, slatkiši. Ono što ćete uraditi – verovatno obrnuti redosled.

Ljubav

Slobodni Ovnovi ne bi trebali da se zatrčavaju kada je ulazak u vezu u pitanju, pogotovo ukoliko želite nešto trajnije i stabilnije. Da, energija je super sa tom nekom osobom, komunikacija je odlična i vidi se da varnice vrcaju na sve strane….ali hajde da se još malo muvamo, maštarimo, flertujemo, sanjarimo – pa da tamo od sledeće nedelje bude taj novi početak, može? Zauzeti – pa i da ste najvernije biće na ovom belom svetu – može vam se neko iskušenje prikrasti iza leđa. Vi gledajte šta ćete sa tim, samo nemojte posle da bude „jao što sam to uradio/uradila, jao nisam trebao/trebala“. Više se posvetite voljenoj osobi

Posao

To što je Merkur ušao u Vodoliju će vam itekako prijati. Jer, koliko ste do sada imali osećaj da se igrate gluvih telefona sa saradnicima i da ništa ne može biti završeno iz cuga, toliko će sada taj komunikacijski i dogovorni deo funkcionisati brzinom svetlosti. Mozak vam radi sto na sad, ideja ideju sustiže. No, ne samo to – može vam se otvoriti zaista ozbiljna poslovna ponuda – ako je prihvatite računajte da ćete morati vrlo odgovorno da se postavite. Finansije – bilo bi dobro kad ne bi bilo toliko troškova.

Zdravlje

Meteoropate i hronični bolesnici mogu imati pojačane tegobe u ovoj sedmici.

BIK

Hrana

Brza hrana, pekarski proizvodi, grickalice i slatkiši – „prikočite“ sa ovim namirnicama. Vašem organizmu i probavi prijaće povrće i voće, riba i meso u manjim količinama.

Ljubav

Ukoliko volite neobične, komplikovane, čudne ljude, okolnosti ili emotivne priče – onda izvolite, pa se zaljubite i u vezu uđite. Ako vam pak nije gušt da ste čas na sedmom nebu a čas u bunaru – onda bi možda bilo dobro da se ova nedeljica preskoči. Slobodno vi maštarite, sanjarite, uzdišite – ali kada je vaša vladarka Venera u konjukciji sa Neptunom a ulazi se u emotivnu vezu – onda to može u početku da bude lepo i prelepo….a kasnije noćna mora. Zauzeti Bikovi – partner je tu, vi ste tu. Čas se zbog razlika malo narogušite jedno na drugo, čas vas bliskosti spajaju i vraćaju. Sve u svemu – regularno skroz.

Posao

Pored Saturna koji godinama vedri i oblači vašim poslovnim sektorom, pored Sunca koje je tu mesečak dana pa vam čas donese odlične situacije i dobijanje zasluga a čas donese da ste sa nadređenima i saradnicima na ratnoj nozi – sad se u znak Vodolije i vaše polje posla nakekečio i Merkur. U prevodu – igranka počinje. Jer kad Merkur aktivira poslovni sektor – onda nas čeka jurnjava, komunikacije koliko ti duša neće, papira na sve strane, a može da se desi i da neki aparatić otkaže saradnju. Ludo i brzo.

Zdravlje

Dosta nervoze. Moguće su tegobe sa žlezdama i hormonima.

BLIZANCI

Hrana

Vi ćete se osećati bolje i to je trenutno najbitnije. Najviše bi vam prijala hrana bazirana na povrću sa dodatkom mesa ili ribe. Od voća – jabuke, nar, banane.

Ljubav

Situacija u emotivnim relacijama kreće na bolje. Da, biće još povremenih talasanja koja se vezuju za dešavanja iz proteklog perioda, ali suštinski – vas dvoje dolazite u ravnotežu. Komunikacija će se intenzivno poboljšati i sada ćete moći posle dužeg vremena da otvorenih karata i iskreno popričate o nekim situacijama, temama, problemima koji su donosili negativnu energiju. Što se tiče slobodnih – ulazite u period koji će vam prijati. Kao da ste povratili svoju energiju i ponovo ste u potpunosti vedri, harizmatični, šarmantni – i naravno, raspoloženi za flertovanje. A toga će itekako biti u ovoj nedelji.

Posao

Ulazak vašeg vladara Merkura u znak Vodolije vam itekako odgovara. Jer, to je energija slična vašoj – intelektualna, intenzivna, komunikativna, sa mnogo aktivnosti, ideja. Probudićete se, odbaciti sve ono što vas je kočilo ili vam predstavljalo prepreku, fokusirati se intenzivno na prioritete i važne poslovne situacije. I rezultati će doći. Kod nekog kroz završetak projekata i poslova koji su im oduzeli dosta snage, kod nekog kroz nove poslovne aktivnosti i dogovore, kod nekog kroz intenzivno pokretanje planova.

Zdravlje

Neuporedivo ste bolje, ali ipak vodite računa – naročito kada je respiratorni sistem u pitanju.

RAK

Hrana

Oscilacije u vama izazivaće oscilacije apetita, preskakanje obroka ili neadekvatnu ishranu – brzu hranu, slatkiše. U periodu ste da možete popraviti imunitet ali povrćem, voćem, mlečnim proizvodima, ribom.

Ljubav

Mars je i dalje u vašem polju podsvesti i tajni i biće tu još mesec i po dana. Donosi da, kod nekih Rakova – tajne ljubavno/erotske aktivnosti, ali će se ipak kod najvećeg broja vas njegova simbolika odraziti na nemire, preispitivanja, strahove. Na osećaj da vam nešto bruji u mozgu i ne da vam mira, pojačava vam nervozu. Odnos sa voljenom osobom je u ovoj nedelji onako, klackav. Ima tu lepih momenata, ali ima i onih drugih, koji vam ne prijaju. Slobodni Rakovi – Venera u znaku riba i zagrljaju Neptuna vas mami da se prepustite i zaronite u kombinaciju emocije, mašte i zanosa. Ne verujte Veneri, bar ne sada.

Posao

U ovu sedmicu ulazite u nekoj formi grča – možda iz zabrinutosti ili straha zbog dogovora, papira ili inofrmacija – u svakom slučaju, zbog nečeg što ste pokrenuli u prethodnoj nedelji, a niste sigurni da ste sve odradili kako treba ili kako ste nameravali. Tenzija može biti pojačana u prvoj polovini sedmice, dok druga donosi rasterećenje i korektno funkcionisanje. Takođe, mogu se pojaviti neke interesantne nove okolnosti ili ponude koje vam mogu biti zanimljive. Na završetku ste opterećujućeg finansijskog perioda.

Zdravlje

Uglavnom su aktuelne hronične tegobe, ali i problemi sa spavanjem.

LAV

Hrana

Ukoliko ste bez energije – potrebno vam je više crvenog mesa i svežeg povrća u ishrani. Pojačajte unos proteina, vitamina i minerala – kroz unos cvekle, spanaća, integralnih žitarica, ribe, pomorandži, kivija.

Ljubav

Slobodni Lavovi – druženja su pojačana, kontakti sa prijateljima intenzivniji i vaš društveni život bi trebao da je u ovom periodu bogatiji. Oni sa kojima ste u kontaktu donose vam dobru energiju i neke opuštene i vedre momente. Možete ostvariti interesantnu komunikaciju sa osobom sa kojom postoji razlika u godinama, ali koja vam izuzetno prija i lako i lepo se „kopčate“ sa njom. Da li će to otići u nekom ozbiljnijem pravcu – videćemo. Što se tiče zauzetih – možda imate utisak da se vi stalno prilagođavate partneru, njegovim željama i slobodnom vremenu. Ipak, situacija između vas dvoje je korektna.

Posao

Pojačana nervoza će biti prisutna u prvih par dana radne sedmice. Možda će neke stvari morati brzinski da se rade ili da se završavaju u hodu, možda ćete biti preokupirani zahtevima sa više strana – što od saradnika, što od nadređenih. Izgleda da će dodatnih, neplaniranih obaveza biti – ali imaćete vi dovoljno volje i energije da sa ovim izađete na kraj. Nekima od vas sledi ozbiljna poslovna ponuda koju bi itekako vredelo razmotriti. Finansije – trenutno ne uspevate da kontrolišete svoje troškove.

Zdravlje

Meteoropate i hronični bolesnici mogu imati pojačane tegobe. Kontrolišite pritisak.

DEVICA

Hrana

Manjak energije i manje probavne tegobe mogu se regulisati pravilnom i redovnijom ishranom. Potrebno je da unosite više biljnih vlakana a da izbegavate mesne prerađevine i brzu hranu.

Ljubav

Vaš vladar u znaku Vodolije nije energija koju vi razumete i sa kojom se snalazite. Pogotovo što je znak Vodolije vaše polje obaveza, svakodnevice, onoga što se treba i mora odraditi. Za posao dušu dalo, ali za emotivni život – ne baš podsticajno. Vi ćete u svoje obaveze, partner u svoje – ali ćete uspevati da se nekako pronalazite, a komunikacija će vam biti solidna. Mogući su povremeni talasi ljubomore. Što se tiče slobodnih Devica – Venera u konjukciji sa Neptunom u partnerskom polju više liči na ljubavni san nego na realnu priču. No, možda će se nekima od vas ti snovi i ostvariti.

Posao

Posao i obaveze dolaze u totalni fokus kod vas. Da, znam – i do tada je bilo tako, ali sada ćemo te obaveze i odgovornosti da ukvadratimo i da junački zalegnemo na njih. Kada Merkur uđe u sektor poslovne svakodnevice, onda se sve ustalasa. Pokrenu se dešavanja kao na traci, odnos sa kolegama i saradnicima postane intenzivniji, užurbaniji. Ali zato ima dobrih ideja i rešenja očas posla i isto tako ima mogućnosti da se napravi po neki vrlo solidan poslovni dil. Finansije – trošite više od planiranog.

Zdravlje

Dobar period za promenu navika i veću odgovornost po pitanjima zdravlja. Stariji – češće kontrole.

VAGA

Hrana

Iako postoji volja i upornost da se držite zdravijeg režima ishrane, ipak vas očekuju raznorazna iskušenja. Slatkiši će vam definitivno biti slaba tačka, ali teško ćete odolevati i pecivima, testeninama, brzoj hrani.

Ljubav

Period promenljivosti i oscilacija traje u vašim emotivnim relacijama. Tu ste vas dvoje, ne idete nigde jedno od drugog – ali, jednog dana vlada odlično, podsticajno, aktivno raspoloženje….a već u nekom sledećem momentu dođe do napetosti, raskoraka, tenzije između vas dvoje. Partner je jasan i čist prema vama i u svojim postupcima, vi ste osoba u kojoj vladaju nemiri. Slobodne Vage – dobijate jedno, a želeli biste drugo. Ili – neko je zainteresovan za vas i komunikacija je tek u početnoj fazi, a vi ste već izmaštali ljubavnu priču, sanjarite na javi. Ili – ne želite da vidite da je neko samo površno zainteresovan za vas.

Posao

Biće nekih zastoja u poslovnom segmentu tokom ove nedelje. Moram da primetim da je vrlo verovatno da osnovni razlog za te zastoje budete baš vi. Nešto ćete zaboraviti, nešto pogrešno protumačiti, za neke obaveze nećete biti raspoloženi i odložićete ih. Sve je ovo više nego rešivo, ali bi bilo dobro da vam glava ne bude u oblacima, već da se fokusirate na ono što radite. Taj detalj – koncentracija i organizacija hoće predstavljati problem. Po pitanju finansija – moguće je da će novac dolaziti sa više strana.

Zdravlje

Imunitet je nestabilna stavka u ovom periodu.

ŠKORPIJA

Hrana

Sve vezano za ishranu i na dalje će se odvijati sa velikim oscilacijama. U jednom trenutku bez apetita, u drugom ne možete da prestanete da obilazite frižider. Teško se uvodite u red.

Ljubav

Dok Venera plovi morem vašeg polja ljubavi, spremajući se za spajanje sa Neptunom – kod Škorpija, bilo da su one slobodne ili zauzete – na prvom mestu je sada ljubavna čežnja, mašta, sanjarenje na javi. Ukoliko ste zauzeti, pa je odnos sa voljenom osobom ovih dana čas dobar, čas baš i ne – biće tako lako i lepo pobeći u maštu i isključiti realnost. To je sve ok, dokle god vam ne padne na pamet da pobegnete u neku tajnu ljubavnu priču. Što se tiče onih koji su slobodni – ukoliko postoji neko ko vam se dopada, ta osoba vam ne izlazi iz glave i misli. Da li će biti nečeg i u realnosti – pa, male su šanse. Možda pred sam kraj nedelje.

Posao

Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju ovih dana. Nije to samo vezano za posao, verovatno ćete morati deo svog vremena da posvetite i ličnim prioritetima, što se hoće odraziti na kvalitet vašeg rada i na rokove. Oni koji rade u privatnom sektoru – izuzetno aktivan period i mnoge situacije će se ubrzati, povremeno možete imati osećaj da ništa ne stižete, ali ćete završavati u poslednjem trenutku. Generalno gledano – moguće su nove poslovne ponude i projekti. Sa nadređenima – blago zategnut odnos.

Zdravlje

Hronični bolesnici i meteoropate mogu imati zahtevniju sedmicu.

STRELAC

Hrana

Vašem organizmu je potrebno više proteina, vitamina, minerala. Mlečni proizvodi – najpre sir i kefir, od povrća – cvekla, spanać, brokoli, karfiol, blitva, bundeva. Od voća – mandarine, kivi, jabuke.

Ljubav

Komunikacija između partnera i vas će se poboljšati. Nastupićete otvorenije, iskrenije, direktnije jedno prema drugom. Kod onih koji su stabilni – ovo će doneti lako rešavanje eventualnih problema i zahtevnih tema i dolazak bolje i podsticajnije energije. Kod onih pak koji već duže vreme vuku duboke probleme u odnosu – ovo može biti tačka „ili – ili“. Ili ćemo pronaći model zajedničkog funkcionisanja, ili je vreme da svako krene na svoju stranu. Za slobodne je ovo lep period da se pokrenu, da uživaju, druže se, budu aktivni – ali i da itekako ostvare vrlo zanimljive kontakte i pokrenu zanimljiva i vatrena dešavanja.

Posao

U vašem polju dešavanja, susreta, komunikacije, aktivnosti – sada su Saturn, Sunce i Merkur. Sve će se vezano za posao i obaveze ubrzati – da, postojaće jedna ili više vrlo ozbiljnih poslovnih stavki koje će vam oduzeti dosta energije i koje ćete rešiti do kraja radne sedmice, ali pored njih imaćete još sto i jednu obavezu koje ćete paralelno raditi. Možda će početkom nedelje sve delovati haotično i neorganizovano, ali – sve ćete vi posložiti na svoje mesto. Finansije – rasterećenje, osim troškova za kuću i porodicu.

Zdravlje

Nemojte da vas zavara nešto toplije vreme. Čuvajte sinuse, grlo, pluća.

JARAC

Hrana

Potrebno je da vaša ishrana bude kaloričnija da bi mogla da „isprati“ mentalne i fizičke napore koji vas očekuju. Nemojte preskakati obroke zbog žurbe ili zbog nemanja vremena. Uvedite se u red.

Ljubav

Kod vas postoje promenljiva raspoloženja. Potreba za bliskošću i emocijama sa partnerom je pojačana, a sa druge strane – suviše toga sa strane vam odvlači pažnju i ne dozvoljava vama da se prepustite. Partner ne zna kako da reaguje na vaše „vruće – hladno“ vibracije, pa se i sam ponaša isto tako. Pronađite se u zajedničkim momentima, prepuštanju ljubavi i jedno drugom. Slobodni Jarčevi – neko vam je pokrenuo maštu, podigao vas, učinio da iznutra treperite. Neko vas inspiriše, pokreće, budi. Pustite neka se ova priča razvija polako, ne požurujte je – ali se nemojte ni povlačiti iz nje.

Posao

Obratite više pažnje na komunikaciju i dogovore sa saradnicima i kolegama – moguće je da se nećete baš najbolje razumeti ili da će vam biti potrebne dodatne informacije. Tenzije, kojih je bilo više u proteklom periodu, sada će se polako smirivati. Ovo je inače jak period da se po nekim poslovnim pitanjima ili u projektima istaknete, da izbijete u prvi plan. Da privučete pažnju nadređenih na pozitivan način. Možete pokrenuti ozbiljnije i dugotrajnije poslove u ovoj sedmici. Finansije – vesti o poboljšanju priliva.

Zdravlje

Obratite pažnju na stomak, kičmu. Stariji – kontrolišite pritisak.

VODOLIJA

Hrana

Dokle god je Venera u vašem polju hrane (do kraja ove nedelje) imaćete veće oscilacije što se apetita tiče, ali i sklonost da glad utoljavate slatkišima, kao i da jedete u kasnim noćnim satima.

Ljubav

Da li je ova nedelja savršena u vašim emotivnim relacijama? Pa i nije – imaćete s vremena na vreme nešto što će da vas iritira ili opterećuje ili ćete pak imati osećaj da sve u odnosu zavisi od vas i da ste vi glavni pokretač i organizator dešavanja. No, s druge strane – sem tih nekih par iskakanja, pred voljenom osobom i pred vama je vrlo korektna sedmica koja će vas pokrenuti i aktivirati kao par. Prisutna je fina energija, koja će vam oboma prijati. Slobodne Vodolije – ukoliko vam se neko dopada, trenutak je da preuzmete situaciju u svoje ruke i ostvarite ono što želite. Ne možete promašiti cilj.

Posao

Uporni ste, svesni svojih kvaliteta, sa odličnim idejama i energijom. Blago rečeno, imate sve preduslove da ostvarite svoje poslovne ciljeve, kakvi god oni bili. Dobar je trenutak i za razradu postojećih poslovnih saradnji, ali i za ulazak u nove poslovne priče. Ponude koje vam dođu ovih dana su ozbiljne i trajne. Dobar je momenat za dogovore, za kraća poslovna putovanja, za ostvarivanje novih poslovnih kontakata i veza. Prosto rečeno – bićete traženi, a umećete adekvatno da odgovorite na sve zahteve.

Zdravlje

Problemi sa stomakom, kičmom, pritiskom – naročito kod starijih i hroničnih bolesnika.

RIBE

Hrana

Prijaju vam lako svarljive namirnice – nešto što neće opterećivati vaš želudac a donositi dovoljno energije. Supice, čorbice, variva, dosta povrća i žitarica, manje mesa, mesnih i mlečnih proizvoda.

Ljubav

Previše se planeta nakrcalo u vaše polje tajni i podsvesti a i ta Venera u vašem znaku u ovoj je nedelji u konjunkciji sa Neptunom – što u blažoj formi liči na nezadovoljstvo odnosom sa partnerom i onda bežanje u maštarenje, što dalje od realnosti. No, imamo i onu drugu formu – a to je opcija da pojedini pripadnici ovog znaka vrlo aktivno učestvuju u nečemu što je tajno i što iz sve snage sakrivaju od partnera. Što se tiče slobodnih Riba – zanos je divna stvar, ali bi bilo dobro da za taj isti zanos postoje makar kakve takve realne osnove. I još nešto – da te realne osnove ne budu vezane za zauzetu osobu.

Posao

Sunce ulazi u vaš znak na samom kraju ove nedelje i u suštini – pravo pokretanje kod vas očekujemo tek od tada. U ovoj je nedelji previše toga u vašim mislima, podsvesti – možda brinete brige koje su nerealne, možda postoji osnova za zabrinutost – ali do kraja sedmice makar neke situacije od onih koje vas sada opterećuju biće rešene na pozitivan način po vas. Možete ovih dana biti malo nefokusirani i neorganizovani, sa nekom slabijom i raštrkanom energijom. Finansije – idu na bolje.

Zdravlje

Zdravstveno stanje će ubrzo krenuti ka poboljšanju.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto