fbpx
Connect with us

Hronika

MANS: Prihvaćeno jemstvo za Lazovića, Viši sud promijenio odluku bez obrazloženja

Tražimo i od Agencije za spečavanje korupcije (ASK) a u što hitnijem roku objavi rezultate kontole imovine Lazovića, kako ne bi došli u situaciju da se sloboda za osumnjičenog „kupuje“ novcem za koji postoji sumnja da je stečen kriminalom – saopštili su iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Viši sud je prihvatio jemstvo za Petra Lazovića, jutros je za Istraživački MANS potvrdila pi-ar tog suda Marija Raković. Odluka o prihvatanju jemstva dolazi svega dvije sedmice nakon što je isti sud odbio garanciju od 1,2 miliona eura koje je za Lazovića ponudila njegova porodica, pa nije jasno zbog čega je vijeće Višeg suda promijenilo svoju odluku.

Petar Lazović je uhapšen 18. jula ove godine zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom kokaina.

Kako saznaje MANS, dio imovine koja se nudila kao garancija da će Petar Lazović biti dostupan nadležnim organima, predmet je provjere Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) koja je početkom oktobra potvrdila da je pokretnut postupak kontrole imovine njegovog oca Zorana Lazovića.

MANS je u ranijem istraživanju o imovini kontraverznog policijskog funkcionera, Zorana Lazovića ukazao na sumnju da se kupovina brojnih nekretnina i vozila nije mogla finansirati iz zvaničnih prihoda, te da njegovi sinovi Petar i Marko Lazović svojim primanjima u državnoj upravi nisu mogli opravdati svoj životni stil. Petar Lazović je već sa 19 godina bio u mogućnosti da kupi automobil vrijedan 40 hiljada eura, dok je njegov stariji brat već sa 22 godine kupovao nekretnine vrijedne blizu 70 hiljada eura.

– MANS je zatražio da se kompletna dokumentacija na osnovu koje je Viši sud promijenio odluku, učini dostupnom javnosti, uključujući i procjenu nepokretnosti koja se nudi u jemstvo, kao i da javno saopšti na čemu se zasniva nova procjena da u slučaju Petra Lazovića više ne postoji opasnost od bjekstva.

Tražimo i od Agencije za spečavanje korupcije (ASK) a u što hitnijem roku objavi rezultate kontole imovine Lazovića, kako ne bi došli u situaciju da se sloboda za osumnjičenog „kupuje“ novcem za koji postoji sumnja da je stečen kriminalom – saopštili su iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Hronika

Aktivirana eksplozivna naprava ispred lokala i porodične kuće u Zeti

policija

Policija traga za napadačima koji su jutros oko 4.40 sati aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu ispred i nadomak lokala “Perla” i kuće izvjesnog V. na Cijevni u Zeti.

Prema nezvaničnim saznanjima nije bilo povrijeđenih u eksploziji, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Policija po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja

Continue Reading

Hronika

Tuča u dvorištu srednje škole u Golubovcima

policija

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je da su odredili zadržavanje do 72 sata za O.Đ. koji je, kako navode, u dvorištu Srednje mješovite škole u Golubovcima fizički napao i povrijedio godinu mlađeg L.K.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom – teška tjelesna povreda.

“Osumnjičeni je u dvorištu srednje mješovite škole ‘Golubovci’ fizički napao godinu mlađeg L.K., nanijevši mu povrede”, saopštilo je tužilaštvo.

O slučaju se oglasila i policija, rekavši da je O.Đ. (18) uhapsila podgorička policija, zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja povreda maloljetniku.

“Ova lica su se, po dogovoru, sastali u krugu jedne srednje škole u Golubovcima, gdje je nastao verbalni, a potom i fizički sukob u prisustvu više lica. Nakon neuspjelog pokušaja O.Đ. da podesnim sredstvom-metalnom šipkom, nanese povredu oštećenom, on je ušao u svoje putničko motorno vozilo i istim ostvario fizički kontakt sa oštećenim kojem je nanio teške tjelesne povrede”, saopštila je Uprava policije.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu protiv O.Đ.podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, zaključuje se.

 

Izvor: Vijesti

Continue Reading

Hronika

Policija najavila: Snimaćemo današnji protest ispred Vlade Crne Gore

policija uprava

Uprava policijeje saopštila da će snimati večerašnji protest ispred zgrade Valde Crne Gore zbog najavljene podrške Rezoluciji o Srebrenici.

“Po čl. 93 Zakona o unutrašnjim poslovima službenici Uprave policije će snimati neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 22.05.2024. godine (srijeda) u 19.00 časova ispred zgrade Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici”, naveli su iz UP.

Snimanje će strajati od 18 časova do završetka okupljanja.

“Shodno procjeni rukovodioca obezbeđenja od 18.00 časova sljedeće ulice će biti zatvorene za saobraćaj: od Bulevara Stanka Dragojevića do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i od zgrade Stare Vlade Crne Gore do starog grafičkog”, zaključili su iz UP.

Podsjećamo nepoznazti organizatori pozvali su sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa njima čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici danas od 19 časova, kako bi poslali poruku onima koje su tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod.

 

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto