fbpx
Connect with us

Hronika

Budimir i Marina Krstović oslobođeni optužbi

Sud je našao i da Krstovići nijesu odredili od pristigla tri kontejnera koji će kontejner tačno po broju da ide za firmu “San Francisko” u magacinu u Mojanovićima.

Budimir i Marina Krstović oslobođeni su optužbi za šverc više od tone kokaina. Presuda je izrečena danas u podgoričkom Višem sudu. Njima je pritvor ukinut i odmah će biti pušteni na slobodu.

Sutkinja Vesna Kovačević rekla je da nema dokaza da su nabavili kokain.

Prema presudi, po iskazu svjedoka koji su bili na mjestu kada je policija prekinula istovar, u magacinu firme “San Francisko”, kao i iskaza službenika policije, sud utvrđuje da su palete sa paketima u kojima se nalazio kokain bile posložene na istom mjestu gdje su istovarene i ostale palete sa kontejnera koji je prvi ušao u magacin, obzirom da su tog dana pristigla dva kontejnera. Nijesu, navodi se, bili fizički odvojene od ostalih paleta, koje su prethodno istovarane u magacinu na istom mjestu, tako da se ne bi moglo utvrditi koji paket je iz kojeg kontejnera i da ništa nije postojalo što bi ukazivalo na dalju distribuciju robe.

Sud je našao i da Krstovići nijesu odredili od pristigla tri kontejnera koji će kontejner tačno po broju da ide za firmu “San Francisko” u magacinu u Mojanovićima, a koji je za njihovu firmu u Srbiji, već je utvrđeno da je isto odredio špediter Ivan Lukoić, u dogovoru sa špediterom Enesom Šefketijem.

Po nalazu suda, jedino se moglo utvgrditi sa sigurnošću da su opojnu drogu optuženi nabavili radi dalje prodaje da su policajci koji su pratili kontejner i obezbijedili šire lice mjesta sačekali da vide hoće li bilo ko prijaviti nadležnim organima da se u njemu nalazi kokain. Prema stavu suda, nelogičan je stav policajaca da nijesu imali vremena da sačekaju, jer su se bojali da optuženi nemaju skladište, tunele i slično, obzirom da je veliki broj policajaca bio oko imanja familije Krstović.Sud misli da su policajci na taj način mogli kontrolisati izlazak bilo kojeg vozila, s naredbom za pretres mogli su da kontrolišu kuću, automobil i magacinske prostore, ali su prekinuli istovar baš kad je istovarena zadnja paleta, na kojoj je bio kokain, jer su to vidjeli putem mjera tajnog nadzora.

Te mjere su bile određene prema kontejneru.

Sud vjeruje da su time onemogućili da se utvrdili da li bi radnici prijavili prilikom pregleda paketa da se u njima nalazi kokain, pošto svjedoci radnici firme “San Francisko” svjedoče da odmah pošto skinu robu sa kontejnera istu kontrolišu zbog utvrđivanja kvaliteta i prijave radi eventualne reklamacije, ako roba nije dobra.

Navedeno je da nema dovoljno dokaza da su optuženi počinili krivična djela kako je to predstavljeno optužnicom, jer je zakon jasan u pogledu toga kakvi treba da budu dokazi.

Advokati odbrane ranije su zatražili oslobađajuću presudu, ističući da je nesumnjivo da Krstovići nemaju veze sa nađenom drogom.

Tužilac na ročištu u ponedjeljak nije predložio visinu eventualne kazne, već je procjenu ostavio sudu.

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu 23. decembra 2021. godine.

Krstovići su uhapšeni nakon što je policija u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice, 24. avgusta 2021. pronašla i zaplijenila preko tonu kokaina.

Krstovići su negirali krivicu.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Hronika

Aktivirana eksplozivna naprava ispred lokala i porodične kuće u Zeti

policija

Policija traga za napadačima koji su jutros oko 4.40 sati aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu ispred i nadomak lokala “Perla” i kuće izvjesnog V. na Cijevni u Zeti.

Prema nezvaničnim saznanjima nije bilo povrijeđenih u eksploziji, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Policija po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja

Continue Reading

Hronika

Tuča u dvorištu srednje škole u Golubovcima

policija

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je da su odredili zadržavanje do 72 sata za O.Đ. koji je, kako navode, u dvorištu Srednje mješovite škole u Golubovcima fizički napao i povrijedio godinu mlađeg L.K.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom – teška tjelesna povreda.

“Osumnjičeni je u dvorištu srednje mješovite škole ‘Golubovci’ fizički napao godinu mlađeg L.K., nanijevši mu povrede”, saopštilo je tužilaštvo.

O slučaju se oglasila i policija, rekavši da je O.Đ. (18) uhapsila podgorička policija, zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja povreda maloljetniku.

“Ova lica su se, po dogovoru, sastali u krugu jedne srednje škole u Golubovcima, gdje je nastao verbalni, a potom i fizički sukob u prisustvu više lica. Nakon neuspjelog pokušaja O.Đ. da podesnim sredstvom-metalnom šipkom, nanese povredu oštećenom, on je ušao u svoje putničko motorno vozilo i istim ostvario fizički kontakt sa oštećenim kojem je nanio teške tjelesne povrede”, saopštila je Uprava policije.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu protiv O.Đ.podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, zaključuje se.

 

Izvor: Vijesti

Continue Reading

Hronika

Policija najavila: Snimaćemo današnji protest ispred Vlade Crne Gore

policija uprava

Uprava policijeje saopštila da će snimati večerašnji protest ispred zgrade Valde Crne Gore zbog najavljene podrške Rezoluciji o Srebrenici.

“Po čl. 93 Zakona o unutrašnjim poslovima službenici Uprave policije će snimati neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 22.05.2024. godine (srijeda) u 19.00 časova ispred zgrade Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici”, naveli su iz UP.

Snimanje će strajati od 18 časova do završetka okupljanja.

“Shodno procjeni rukovodioca obezbeđenja od 18.00 časova sljedeće ulice će biti zatvorene za saobraćaj: od Bulevara Stanka Dragojevića do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i od zgrade Stare Vlade Crne Gore do starog grafičkog”, zaključili su iz UP.

Podsjećamo nepoznazti organizatori pozvali su sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa njima čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici danas od 19 časova, kako bi poslali poruku onima koje su tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod.

 

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto