fbpx
Connect with us

Sport

Zeta na Trešnjici slavila protiv lidera na tabeli

fk zeta dres 2023
Izvor: internet

Proljećni dio sezone u Drugoj fudbalskoj ligi Crne Gore počeo je danas. Važne pobjede u borbi za opstanak ostvarili su Zeta, Otrant Olimpik i Igalo. Zeta je na „Trešnjici“ slavila protiv lidera na tabeli, ekipe Berana. Zeta – Berane 1:0 (P. Vukčević 84).

Fudbaleri Podgorice, su u derbiju kola deklasirali OFK Mladost DG sa 3:0. Izabranici Slavoljuba Bubanje odigrali su odlično prvo poluvrijeme u kojem su postigli sve golove i potpuno zasluženo stigli do tri boda.

Ulcinjani su na Zlatici pobijedili Kom, dok su Igaljani u primorskom derbiju bili bolji od Grblja.

Rezultati i strijelci: Kom – Otrant Olimpik 1:2 (Knežević 57 – Pepić 1, 55), Grbalj – Igalo 0:1 (Grbić 2), Podgorica – OFK Mladost DG 3:0 (Radunović 2, Pavlićević 41, Ueda 45+2). Slobodna je bila ekipa Bokelja.

Tabela: Berane 32, Bokelj 30, Kom 30, Podgorica 29, OFK Mladost 23, Grbalj 22, Zeta 20, Igalo 19, Otrant Olimpik 14.

Naredno kolo igra se u subotu 11. marta, a sastaju se: Otrant Olimpik – Bokelj, OFK Mladost DG – Kom, Berane – Podgorica, Igalo – Zeta. Slobodna je ekipa Grblja.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sport

Košarkaški klub Vukovi Zeta organizuje Memorijalni turnir u čast Dušana Đuretića

Košarkaški klub Vukovi Zeta saopštio je danas da sa ponosom organizuje Memorijalni turnir u znak sjećanja na Dušana Đuretića, nekadašnjeg igrača ovog tima koji je tragično nastradao prije dvije godine.

Iz kluba su istakli da je Đuretić bio više od igrača – njegova strast prema košarci, posvećenost timu i ljubav prema igri ostavili su neizbrisiv trag u srcima svih.

Kako su saopštili iz kluba, ovaj turnir predstavlja priliku da se zajednica okupi i prisjeti njegovih postignuća, kao i da se nastavi živjeti i igrati u duhu koji je Đuretić ostavio. Dušan Đuretić je bio inspiracija i uzor mnogim generacijama, a njegova energija, entuzijazam i podrška svakom igraču ostali su neosporni.

„Njegova prisutnost i dalje se osjeća na terenu i van njega“, poručili su iz Vukova Zeta.

Dodali su da će svaka utakmica turnira biti odigrana sa strašću i predanošću koju je Dušan uvijek pokazivao. Takođe su zaključili da će se, u Đuretićevo ime, nastaviti da se njeguje ljubav prema košarci i duh zajedništva koji je on uvijek promovisao.

„Dušanovo ime je sinonim za predanost, ljubav prema košarci i neizmjernu podršku našim igračima“, dodali su iz kluba.

Memorijalni turnir „Dušan Đuretić“ održaće se 28. i 29. septembra u Sportskoj dvorani Srednje mješovite škole u Golubovcima. Turnir će okupiti ekipe za koje je Dušan nastupao koje će se nadmetati u duhu sportskog prijateljstva, baš onako kako je on to uvijek promovisao. Pored organizatora, Vukova Zeta, na turniru će igrati još Budućnost Voli, ALL Star i Lovćen 1974.

ZAUVJEK NAŠ“, zaključili su iz kluba.

Continue Reading

Sport

Trofej Zete 2024: Memorijalni turnir Đuro Dabanović okupio takmičare iz šest zemalja

Proteklog vikenda u Zeti je održan prvi međunarodni “Trofej Zete 2024, memorijalni turnir Đuro Dabanović”.

Memorijal je nazvan po Đuru Dabanoviću, nekadašnjem proslavljenom karatisti, a kasnije i treneru Karate kluba Zeta.

Turnir je okupio takmičare iz 36 klubova iz 6 država sa ukupno 314 učesnika i 458 nastupa.

Što se tiče generalnog plasmana, Karate klub Zeta je osvojio drugo mjesto, ali kao domaćin nije ulazio u zvanični plasman.

Najuspješniji klub na turniru bio je KK Omladinac, koji je zauzeo prvo mjesto u generalnom plasmanu. Drugo mjesto pripalo je Karate klub Ulcinj, dok je treće mjesto osvojio Karate klub Fushekosova.

“Zahvaljujemo svima koji su uzeli učešće na turniru i doprinijeli da se ova sportska manifestacija održi na izuzetno visokom nivou. Nadamo se da će naredne godine privući još veći broj takmičara i klubova, kako iz Crne Gore, tako i iz regiona”, kazali su organizatori.

Continue Reading

Sport

Ulazak u Drugu crnogorsku fudbalsku ligu: Grupa, plej of, pa dva baraža

Pripremila: Tamara Raičević

Treća crnogorska fudbalska liga koja je podijeljena na tri regije startuje sledećeg vikenda.

Tri kluba sa našeg područja, Zeta, Ilarion i Olympico ove godine će biti učesnici regije Centar koja će od sada imati drugačiju dimenziju u sistemu takmičenja. Usljed porasta broja klubova koji će biti u konkurenciji za ulazak u 2. CFL, Fudbalski savez Crne Gore donio je odluku da se 22 prijavljena kluba podijele u dvije grupe, po 11 ekipa u grupe A i B.

Grupu A čine: Zeta, Zabjelo, Onogošt, Zora, Stari Aerodrom, Spuž, Čelik, Njegoš, Olympico, Crvena Stijena, Karioke.

Grupa B: Ilarion, Titograd, MKM, Boka Juniors MNE, Ribnica, Balkan Eagles, Polet Stars, Danilovgrad, Internacional, Fans United.

Grupe će se igrati po ustaljenom principu svojstvenom ligaškom sistemu takmičenja. Prva dva kluba iz obije grupe nastavljaju takmičenje, idu u plej of.

U prvom polufinalu sastaju se prvoplasirani iz grupe A i drugoplasirani iz grupe B, dok bi u drugom snage odmjerili drugoplasirani iz grupe A i prvoplasirani iz grupe B. Pobjednici iz ova dva susreta sastali bi se u finalu, a bolji nastavlja dalje u baraž sa osvajačima regija Sjever i Jug po već utvrđenom sistemu.

Očekuju ih po 3 utakmice, po jedan meč između svake dvije ekipe. Prva od tri ekipe obezbjeđuje plasman direktno u 2.CFL, dok drugi ili treći kolektiv očekuje druga faza baraža.

Drugoplasirana ekipa iz 3.lige igra sa ekipom koja je u toku sezone zauzela 9-tu poziciju na tabeli višeg ranga crnogorskog fudbala. Trećeplasirani sastav očekuje nešto teži zadatak, moraće da savladaju osmoplasiranu ekipu iz Druge lige kako bi ostvarili prolaz u istoj.   Mečevi se igraju na jednu dobijenu utakmicu a pobjednici ostvaruju plasman u Drugu crnogorsku fudbalsku ligu.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto