fbpx
Connect with us

Zeta

Od sljedeće nedjelje na ulicama Zete startuju komunalni policajci i inspektori

zeta tuzi

Prioritet će nam biti kontrola taksi prevoza na teritoriji opštine Zeta i aerodromu. Kontrolisaćemo i i ugostiteljske, ali i privremene objekte, saopštio je Miodrag Strugar, v.d. načelnika Komunalne policije i inspekcije

Četiri komunalna policajca i četiri komunalna inspektora od naredne sedmice patroliraće ulicama Zete i kontrolisati poštovanje komunalnog reda, plaćanje taksi, funkcionisanje gradskog prevoza, poštovanje odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim objektima. Time će, kako je saopštio Miodrag Strugar, vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije i inspekcije, zvanično početi sa radom ova služba. Strugar za „Dan“ kaže da su juče uručena rješenja komunalnim policajcima i inspektorima, a formirana je i pravna služba.

“Očekujemo da će komunalni policajci i inspektori početi sa terenskim radom naredne nedjelje. Inspektori i policajci su na obukama u saradnji sa službama Glavnog grada kako bi što spremnije i kvalitetnije ušli u obavljanje poslova. Cilj mi je da bude formirana kvalitetna i profesionalna služba koja će raditi u interesu prvenstveno građana i Opštine Zeta”, rekao je Strugar.

On je naveo da će im u početku prioriteti biti kontrola javnog i taksi prevoza.

“Prioritet će nam biti kontrola taksi prevoza na teritoriji opštine Zeta i aerodromu. Kontrolisaćemo i i ugostiteljske, ali i privremene objekte. Glavni aspekat će biti na ukazivanje nepravilnosti i početnom preventivnom radu službi na način da građanima ukažemo na nezakonita postupanja koja su izvršena, a za koja nisu upodobili dokumentaciju. Tu ćemo preventivno djelovati i davati razumne rokove kako bi građani pribavili dokumentaciju u cilju obezbjeđivanja zakonitih uslova za njihove djelovanje”, naveo je Strugar.

Vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije i inspekcije dodaje da će posla biti kada je u pitanju kontrola nelegalnih deponija i sankcionisanje građana koji nelegalno odlažu otpad.

“U prethodnom periodu registrovano je više od 70 lokacija na kojima se nelegalno odlaže smeće. Krenućemo sa inspekcijskim nadzorom na tim lokacijama”,  rekao je Strugar.

On je rekao da će komunalni policajci i inspektori djelovati preventivno u slučajevima koji to omogućavaju.

“Ono što nalaže postupanje u skladu sa zakonom, djelovaćemo u skladu sa tim na način što će se nelegalna i nezakonita postupanja sankcionisati. U slučajevima kada je potrebno djelovati izdavanjem prekršajnih naloga gdje zakon tako nalaže, djelovaćamo tako, a u situacijama gdje je moguće da preventivno djelujemo kako bi ukazali na određene propuste – djelovaćemo preventivno. Apelujem na građane da rad Komunalne policije i komunalne inspekcije shvate za njihovo dobro, da prihvate njihovo upozorenje i sugestije koje će im biti ukazano prvenstveno od nelegalnog parkiranja i zaustavljanja na prometnim ulicama i blizu osnovnih škola. Jedan od prioriteta će biti da se oslobode kolovozi i trotoari namijenjeni za bezbjedno kretanje pješaka”,  kaže Strugar.

 

Izvor: Dan

Reklama
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zeta

Opština Zeta poziva mlade na učešće u anketi za izradu Lokalnog akcionog plana

akcioni plan za mlade, zeta upitnik

Opština Zeta pozvala je sve mlade da učestvuju u anketi koja ima za cilj izradu Lokalnog akcionog plana za mlade. Ovaj plan će biti ključan za kreiranje budućih aktivnosti i strategija koje će poboljšati kvalitet života mladih u Zeti.

Važno je napomenuti da učesnici ankete mogu doprinijeti direktnom oblikovanju planova koji će imati uticaj na brojne aspekte svakodnevnog života mladih, uključujući obrazovanje, zapošljavanje, kulturu i slobodno vrijeme.

Popunjavanje UPITNIKA traje svega nekoliko minuta, a podaci prikupljeni tokom ovog procesa biće korišćeni isključivo u svrhe izrade strategije. Anketa je anonimna, što znači da će odgovori učesnika ostati poverljivi.

Continue Reading

Zeta

Objavljena rang lista za podršku ženskom preduzetništvu u Zeti

žensko preduzetništvo opština zeta

Komisija za raspodjelu sredstava Opštine Zeta objavila je rang listu učesnica Javnog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu za 2024. godinu.

Na konkurs, koji je objavljen 30. jula 2024. godine, pristigle su prijave od nekoliko firmi, a sredstva su raspodijeljena prema ocjenama komisije. Na vrhu liste našla se firma Zlatni ukusi D.O.O. sa prosječnom ocjenom 76,3. Slijede je T&T Consulting D.O.O. sa 70,7 bodova, Magic hand KM D.O.O. sa 64, te Mini bambini D.O.O. sa 62,9 bodova.

Konačna ocjena svakog biznis plana predstavlja prosjek bodova svih članova komisije.

Odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2024.godinu možete pogledati OVDJE

Continue Reading

Zeta

Vrijedna donacija “Društva Srba” osnovnoj školi “Niko Maraš” u Bijelom Polju

društvo srba niko maraš

Osnovna škola ,,Niko Maraš” iz Bijelog Polja dobila je vrijednu donaciju od ,,Društva Srba” iz austrijskog grada Forarlberga. Predsjednik ovog Društva Darko Brajović i Opština Zeta su u zajedničkoj akciji omogućili da se ova donacija, koja se mjeri na oko 50.000 evra, brzo i bezbjedno dopremi do Zete i stavi na korišćenje bjelopoljskoj osnovnoj školi.

donacija društvo srba niko maraš

Vrijedno pomena je sve ono što je jutros dopremljeno a obuhvata: 146 klupa, 310 stolica, 8 kancelarijskih stolica, 6 projektora, 10 tabli za projektore, 2 školske velike table, 10 polica za školsku biblioteku, 5 laptopova i 10 računara. Direktorica Osnovne škole ,,Niko Maraš” izrazila je veliku zahvalnost Društvu iz Austrije i Opštini Zeta, a medijima se danas tim povodom obratio predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović, koji je sa saradnicima uručio vrijednu donaciju.

Opština Zeta čvrsto stoji uz svoju dijasporu širom Zapadne Evrope i zahvaljuje se brojnim našim sunarodnicima koji, iako fizički daleko od naše Zete, nikada nisu zaboravili kraj u kojem su rođeni i u kojem su nekada živjeli. Ohrabrujemo ih da u ovakvim i sličnim akcijama će uvijek imati pouzdanog partnera u vidu lokalne samouprave i prvog čovjeka naše opštine.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto