fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 19. do 25. decembra

horoskop portal zeta

OVAN

Hrana

Pred Ovnovima je zahtevna i aktivna sedmica u kojoj ishrana mora biti redovna i kvalitetna. Da ojačate imunitet – uzimajte više citrusa, ali i turšije, kiselog kupusa, sve vrste salata.

Ljubav

Čas se razumete i lako dogovarate, komunicirate sa voljenom osobom….a čas tu postoje „bagovi“, sitne nervoze. Partneru može smetati višak poslovnih obaveza kod vas, a manjak zajedničkog vremena, a može mu smetati i to što ćete biti skloni da menjate dogovore ili da kasnite. Ovo je takav period kod vas – morate staviti posao na prvo mesto, pa će neminovno – odnos sa voljenom osobom trpeti. Slobodni Ovnovi – u vašem okruženju, moguće čak i poslovnom ili pak preko društvenih mreža – može se pojaviti osoba koja će vam biti izuzetno zanimljiva, harizmatična, neko ko će vas jako privući i zaintrigirati.

Posao

Merkur, Venera, Sunce, a krajem radne nedelje i mlad Mesec u znaku Jarca i vašem polju pozicije, ambicija, dostignuća, karijere – sa jedne strane će doneti pojačanu presiju na vas – jer sve se mora privesti kraju, završiti što pre…..ali sa druge – značajne poslovne teme dolaze na dnevni red, u kontaktu ste sa bitnim osobama, sada možete pokrenuti ili obnoviti dogovore i saradnje koji će biti trajnog karaktera. Vaš trud i angažovanje neće proći nezapaženo. Mogući su bolji prilivi novca ove nedelje.

Zdravlje

Stariji Ovnovi mogu imati reumatskih i meteoropatskih tegoba. Mlađi – solidno, čuvajte se prehlada.

BIK

Hrana

Ove sedmice energiju najviše trošite kroz obaveze i posao. Jasno vam je da će vaša ishrana sada trpeti, pa gledajte da ne preskačete makar doručak i ručak – večera vam ionako nije neophodna.

Ljubav

Ovo je period koji je po vašoj meri, koji vam odgovara jer ste aktivniji, sa više prilika za druženja, zanimljivo provedeno vreme sa osobama koje su vam bliske. Može se provlačiti neki tip melanholije i usamljenosti, pogotovo ako ste skoro okončali neku emotivnu priču. Ne bi bilo čudno ukoliko baš tokom ove nedelje dođe do obnove ili pokušaja obnove,makar kada je komunikacija u pitanju. Pored toga, mogući su kontakti preko društvenih mreža koji vas inspirišu i aktiviraju. Zauzeti Bikovi – emotivna situacija je dosta stabilna. Kod partnera je pojačana nervoza, ali to se ne preliva na vaš odnos.

Posao

Poslovno ste vi prilično u ovom periodu stabilni. Da, itekako je moguće da povremeno ima kojekakvih distrakcija i sitnih nervoza, situacija koje vas na kratko opterete – ali generalno gledano, ništa od ovih zavrzlama neće u većoj meri uticati na vas. Trenutno ste vrlo posvećeni poslovnom delu, voljni i spremni da date svoj maksimum. Finansijskim delom niste zadovoljni, iako je moguće da tokom ove nedelje dođe do nekog neočekivanog priliva ili povećanja nadoknade za rad. Sa šefovima – korektno, ali uz pritisak.

Zdravlje

Stariji Bikovi mogu imati probleme sa cirkulacijom i pritiskom.

BLIZANCI

Hrana

Pokušajte da imate uravnoteženu, kvalitetnu i najpre – redovnu ishranu. Vreme je da ojačate imunitet i pripremite odbrambene snage organizma za promenljivo vreme koje je pred nama.

Ljubav

Nedelja pred vama zvana „nit smrdi nit miriše“ kada su emotivne relacije i odnos sa partnerom u pitanju. Voljena osoba na svoju stranu, vi na svoju, svako je okupiran sobom, svojim obavezama, svojim prioritetima. Zajednički provedeno vreme imaće svoje uspone i padove – neće biti ekstatično, ali neće biti ni drame i tenzije. Slobodni Blizanci – sa retrogradnim Marsom u svom znaku, to jest polovičnom energijom i vladarom Merkurom koji usporava i u retrogradnoj je senci – ili ste trenutno više okrenuti prošlosti, nekoj emotivnoj retrospektivi….ili vas pitanja emocija baš i ne zanimaju u velikoj meri.

Posao

Period je dobar da se ozbiljno pozabavite svim zaostacima, svim nedovršenim ili pogrešenim stavkama, da privodite kraju sva ona pitanja koja moraju do kraja godine biti zatvorena. Takođe, period je dobar i da se više pozabavite stanjem svojih finansija – da vidite šta tu možete popraviti, regulisati, iseći od troškova. Vaše razmišljanje je zrelije, odgovorniji ste i spremniji da završite i najkomplikovanije obaveze. Oni koji rade sa novcem ili sa hartijama od vrednosti neka budu obazriviji, moguće su greške.

Zdravlje

Prehlade, a mogući su i problemi sa stomakom, zglobovima, kičmom.

RAK

Hrana

Svaki mlad Mesec je dobar za novi početak, a ovaj bi ste mogli da vežete za promene u načinu ishrane. Izbacite one namirnice za koje znate da vam ne prijaju, uvedite više povrća i salata, mlečnih proizvoda.

Ljubav

Mlad Mesec u vašem znaku krajem radne nedelje označava novu fazu u emotivnim relacijama. Vreme da se razreše i zatvore teme koje su možda predstavljale tačku spoticanja u odnosu sa partnerom i da se nastavi dalje, ka stabilnosti. Neće verovatno sve ići onako kako ste vi zamislili, jer ovaj mlad Mesec baca fokus na zrelost, praktičnost, odgovornost u emotivnim relacijama… a malo prostora ostavlja za ljubavne dubine i visine koje vas mnogo više interesuju nego suva realnost. Slobodni Rakovi – misli lete ka nekome, vraćaju se unazad u prošlost i prizivaju nekog… a odgovora za sada – nema.

Posao

Ponovni ulazak Jupitera u polje pozicije i karijere u utorak, kao i mlad Mesec u polju poslovnih partnerstava u petak – govore o tome da Rakovi ulaze u izazovan poslovni period, ispunjen velikim brojem obaveza, žurbom, kao i povremenim problemima u komunikaciji i papirološkim zavrzlamama. Nisu jednostavni dani pred vama jer imate četiri planete u opozitnom, vrlo praktičnom i realnom znaku – što znači da ćete verovatno morati da igrate kako drugi sviraju i da nađete način da se prilagodite.

Zdravlje

Stariji – problemi sa cirkulacijom i pritiskom. Mlađi – umor, ali ste suštinski dobro.

LAV

Hrana

Mlad Mesec u polju zdravlja i životnih navika jeste dobar momenat da shvatite da neke stvari radite pogrešno i da to promenite. Zdraviji način ishrane sada bi ipak trebao da bude vaš imperativ.

Ljubav

Pored Venere i Merkura koji su već neko vreme tu, i Sunce – vladar vašeg znaka se sredinom nedelje seli u znak Jarca i vaše polje svakodnevice, obaveza, dužnosti. Ovo ne ukazuje na neka spektakularna dešavanja u emotivnim relacijama, već čak na jedan period dosade, stagnacije i onoga što se „mora“. Ovo su dani kada više pažnje morate da posvetite svojim poslovnim, porodičnim i ličnim prioritetima, a manje voljenoj osobi. Nema tenzije, ali nema ni nekog posebnog zadovoljstva. Slična je situacija i sa slobodnima – eventualno bi vas neko mogao zaintrigirati kroz posao ili pak preko društvenih mreža.

Posao

Možda emotivno ovo nije aktivan i blistav period, ali je zato poslovno od izuzetne važnosti za vas. Prvo, vreme je da ispravite sve potencijalne greške i propuste, da uvedete svoj posao i obaveze u red i da pokažete mnogo veći nivo odgovornosti nego do sada. Drugo, zbog povećanog obima obaveza i žurbe koja će biti prisutna – moraćete da budete fokusirani i organizovani da biste sve postigli. I treće – apsolutno je moguće da napravite neke pozitivne promene, bilo kroz nove kontakte ili saradnje.

Zdravlje

Pad imuniteta. Stariji – reumatske tegobe, kičma, hronični problemi.

DEVICA

Hrana

Vi ćete se u ovoj sedmici pomalo opustiti kada je ishrana u pitanju, dati više sebi na volju i uživati u češćim izlascima, okupljanjima sa društvom i naravno u dobrom zalogaju.

Ljubav

Pokušajte da ne izvlačite stare teme na dnevni red kada su vaša partnerstva u pitanju. Nema potrebe – ovo je period kada treba raditi na jačanju bliskosti, na razumevanju, ispuniti zajedničko vreme lepom komunikacijom i znacima pažnje. Ni na dalje u vašim emotivnim relacijama neće sve ići lako i glatko i možete osećati da se partner i vi ne razumete i udaljavate jedno od drugog. Baš iz tog razloga – neka emocije uzmu primat. Slobodne Device – mlad Mesec u vašem polju uživanja i ljubavi, interesantan kontakt Venere sa Uranom – sve miriše da se mogu pojaviti inspirativne i zanimljive ljubavne prilike.

Posao

Neke će situacije kasniti, na neke dogovore ćete shvatiti da ne možete baš da računate – ali iako početni momenat može izgledati kao izvor frustracija i blokada – vi ćete svojim praktičnim i zrelim odgovorima i postupcima uspevati da sve ispravite. Suštinski, ovo je povoljan period za vas – em ćete privoditi kraju neke zahtevne obaveze i rešavati zaostatke, em možete ući u interesantne dogovore i saradnje. Dobre ideje koje možete brzo realizovati. Finansijski momenat se popravlja, mogući su i dodatni prilivi.

Zdravlje

Promenljive vremenske prilike utiču negativno na imunitet. Moguće su i meteoropatske tegobe.

VAGA

Hrana

Opustili ste se više nego što biste smeli, koliko god to izbegavali da priznate sebi. U ovoj nedelji možete, doduše sa nešto više truda – ostvariti pomake na bolje. Iskušenja vas mame, vaše je da se oduprete.

Ljubav

Vaše polje prošlosti je puno puncijato, a ove nedelje tu imamo i mlad Mesec. Za slobodne – ili ćete upasti u neka sentimentalna, melanholična raspoloženja, vrteti filmove od ranije… ili ćete izlaz potražiti kroz kontakte sa prijateljima, kroz aktivnosti preko društvenih mreža. Sad, možda bi i moglo da se preko ova dva segmenta provuče nešto interesantno – ali tome će trebati vremena da se razvije. No, možda je bolje da ne žurite i da se ne zalećete. Za zauzete – ovaj period vam baš i ne prija i ne daje vam podsticaj kada je odnos sa partnerom u pitanju. Praktičnost će funkcionisati između vas, emotivnost… onako.

Posao

Ukoliko ste privatnik, obim poslovanja će se u ovom periodu uvećati, a vi ćete biti stopostotno zaronjeni u posao, sa malo vremena za bilo šta drugo. Ali, ako ništa drugo – vaš trud će biti prilično „isplativ“. Ostali – morate na prvom mestu da rešavate sve eventualne zaostale obaveze, kao i da posvetite vreme ispravljanju potencijalnih propusta i grešaka. Ovo je period u kojem je potrebna posvećenost i odgovornost u poslovnoj sferi. Nešto bolje finansijske prilike u ovom periodu.

Zdravlje

Sklonost ka virozama i prehladama.

ŠKORPIJA

Hrana

Svaki čas merkate šta ćete pojesti, što i ne bi toliko bio problem da se krećete više i da ste fizički aktivni. To se lagano menja ponovnim ulaskom Jupitera u polje navika i svakodnevice. Biće više pokreta!

Ljubav

Puno polje komunikacije i mlad Mesec u ovom polju doneće zauzetim Škorpijama mogućnost da o svim temama razgovaraju sa partnerom kao i da reše neke situacije iz prošlosti. Umećete jedno drugom na pravi način da pristupite, da pronađete reči koje su prave za taj trenutak. U suštini – razgovaraćete kao dve zrele osobe. Ne mora da znači da će uvek na tapetu biti ozbiljne teme – ovo je period i da planirate, da provodite više vremena zajedno, pa i odete na kraći put. Slobodni – i kod vas će biti nekih finih komunikacija, zanimljivih i inspirativnih pričica koje vam čačkaju maštu. Doduše, nešto češće ćete razmišljati o prošlosti i bivšim partnerima, ali je malo verovatno da ćete povući konkretne poteze.

Posao

Sve će se uglavnom odvijati po vašim planovima, a ako bude potrebe – te iste planove ćete menjati u hodu. Distrakcija će biti – malo kroz vašu povremenu sporost i neodlučnost, malo kroz situacije koje će vam „upadati“ – zahtevi od drugih, promene mišljenja, odlaganja, problemi sa tehnikom i u saobraćaju, sa papirima – ali ništa od ovoga neće uticati na krajnji rezultat, koji hoće biti dobar. Možete u ovoj sedmici ostvariti neke prilično dobre dogovore ili ugovoriti saradnje. Finansije – novca će biti.

Zdravlje

Osetljivost postoji i dalje, ali se krećemo lagano ka poboljšanju.

STRELAC

Hrana

Mlad Mesec u polju koje se vezuje i za način ishrane – je dobar momenat da shvatite gde grešite i pokušate da okrenete novi list. Nije problem u višku kilograma, već u zdravlju i u tome kako se osećate.

Ljubav

Jupiter se od utorka vraća u vaše polje uživanja, zabave i ljubavi i to je super jer će vas pokrenuti, ali u narednom periodu. Teško je da će on baš tokom ove nedelje nešto posebno aktivirati. Eventualno bi moglo da dođe do nekih dešavanja kroz poslovni segment ili preko društvenih mreža – ali ovo je nešto čemu će trebati vremena da se razvije. Što se tiče zauzetih – ni partner ni vi niste u nekom posebnom fazonu. Očigledno je da je protekli period ostavio tragove za koje je potrebno vreme da se prevaziđu, da se stvari slegnu. Delujete mi kao da ste u fazonu „svako za sebe“, prisutni ste ali odvojeni.

Posao

Stelijum planeta u polju koje vlada vrednostima, kao i mlad Mesec u istom polju, a sve to vrlo povezano sa vašim sektorom poslovne svakodnevice i obaveza… Pa, izgleda da je pred vama još jedna vrlo aktivna sedmica koja vam hoće doneti gomilu obaveza, ali će vam isto tako dati i volju, snagu i rešenost da sa tim obavezama ne samo izađete na kraj, već budete i više nego uspešni. Vrlo ste korektni, vrlo usmereni na posao i rešavaćete sve stavke, jednu po jednu. Možete očekivati poboljšanje finansija u ovom periodu.

Zdravlje

Osetljivost probavnog i respiratornog sistema.

JARAC

Hrana

Sa Venerom koja šeta kroz vaš znak– sigurno je da je apetit sada pojačan i da više uživate u dobrom zalogaju. Ponekad se treba opustiti – svima nam je to potrebno, pa i vama.

Ljubav

Mlad Mesec, Sunce, Venera i Merkur su u vašem znaku, bude vas, donose vam energiju i talas inspiracije, dobro raspoloženje – koje je tokom ove nedelje tako lepo i lako podeliti sa osobom koju volite. Ovo je dobar period da ljubav stavite na prvo mesto i uživate u njoj, u zajedničkim trenucima sa partnerom. Povežite se, probudite bliskost i lepa osećanja jedno u drugom. Slobodni Jarčevi – dobar je trenutak da se opustite, da se družite, da rasteretite misli i dušu. Te misli hoće povremeno leteti ka prošlosti – ali biće i novih ljudi i dešavanja koja će vas inspirisati i „čačkati“. Neka vas ljubav iznenadi.

Posao

I poslovno je ovo dobar period. Vi ste na visini zadataka, a tih zadataka – obaveza hoće biti i to poprilično. Ali, jednostavno rečeno – sve će vam nekako lakše ići od ruke. Uz dobru energiju, uz snažnu volju i usmerenost na ciljeve kojima težite. U komunikaciji i u dogovorima umećete da pronađete prave reči, da pogodite baš u centar. Ukoliko postoji nešto od zaostalih ili nerešenih obaveza i zadataka – sada je vreme da se tome posvetite i krenete da rešavate. Samo se dobro organizujte. Finansije – korektno.

Zdravlje

Osetljivo grlo. Stariji – problemi sa virusima, zglobovima, kičmom.

VODOLIJA

Hrana

Još u ponedeljak je Jupiter u vašem polju ishrane – taman da onako „bogato“ proslavite Svetog Nikolu. A nakon toga sledi vam sedmica u kojoj će večernji sati biti posebno slatki i mamiti vas ka frižideru.

Ljubav

Mnogo je planeta u vašem polju podsvesti, nesvesnog, tajnog. Možda razmišljate o nekom koga ne uspevate da izbacite iz glave? Možda vrtite filmove iz prošlosti u mislima? Možda su se probudili strahovi i bojite se da se neke situacije ne ponove? Možda razmišljate kako da se postavite u nekim situacijama, da li je vreme da budete aktivni ili da sačekate još malo? Ovih dana mozak vam previše radi… Partner igra kako vi svirate, samo što vi to ne uviđate i previše se opterećujete situacijom u vašem odnosu ili strahujete bez pravog razloga. Ako ste slobodni – tajne priče ili prošlost mogu da se aktiviraju.

Posao

Jupiter se vraća u vaše polje pokreta, aktivnosti, komunikacije, akcije od utorka i uskoro ćete se pokrenuti u mnogo jačoj formi nego do sada. Doduše, teško je da će se to desiti u ovoj sedmici – još uvek ste okupirani velikom količinom obaveza i zahtevnim poslovnim zadacima na koje morate da trošite svo svoje vreme i pažnju. Počećete lagano da kujete planove, da smišljate ideje koje ćete moći da realizujete već od ulaska u novu 2023. godinu. Finansijski ste dobro i možete zatvoriti neke veće novčane obaveze.

Zdravlje

Odmor je neophodan. Opterećenost tela i misli.

RIBE

Hrana

Vaši apetiti uvek zavise od toga kako ste raspoloženi. A u ovoj nedelji oscilacije jesu naglašene, što će potencirati na promenljivoj potrebi za hranom. Pokušajte da ne maltretirate probavni sistem.

Ljubav

Retrogradni Mars u polju doma, porodice i prošlosti – uticaće na sve Ribe u emotivnim relacijama, a pogotovo na one parove koji su u braku ili žive zajedno. I na dalje će vam vraćati teme koje nisu do kraja rešene i moraćete njima istinski da se bavite pre ili kasnije. U ovoj nedelji partner i vi ste prikazani zajedno, a odvojeno. Povezanost postoji, ali kao da svako od vas dvoje vodi neku svoju politiku, priča svojim jezikom koji druga strana ne razume. Tu ste, ali suštinski – daleko jedno od drugog. Slobodne Ribe – ovo jeste period za akciju, za izlaske, druženja, flertovanja, ljubavisanja. Bilo staro, bilo nešto novo.

Posao

Jupiter izlazi iz vašeg znaka u utorak – recite mu „pa pa“ jer ćete se ponovo družiti tek za 12 godina. Šta ste uradili po pitanju karijere, uradili ste – prave rezultate svega videćete od proleća 2023. godine. Ovo je nedelja koja je dobra za komunikaciju sa saradnicima, kao i za dogovore – mada nemojte da se iznenadite da sve bude na neki način prolongirano,odloženo. U fazonu – dogovorili smo se, startujemo kada prođu praznici! Kontrolu nad troškovima i dalje nemate, ali ulazite u bolji finansijski period.

Zdravlje

Prehlade, starijim Ribama aktiviranje hroničnih tegoba. Osetljivost kičme i zglobova.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto