fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 12. do 18. decembra

horoskop portal zeta

OVAN

Hrana

Probavni sistem vam je opterećen ovih dana – previše udovoljavate sebi i kada je hrana, ali i kada je piće u pitanju. Pokušajte da budete umereniji.

Ljubav

Partner se ne ponaša u skladu sa vašim očekivanjima, pogotovo ako ste u protekloj nedelji/nedeljama imali češće čarke ili ukoliko je vaš odnos bio sa velikim oscilacijama. Sa partnerove strane dolazi do neke vrste povlačenja, distanciranja – možda je ovo dobro, obzirom da vam je oboma potrebno da rashladite glave. Odnosi koji su „pravi“ nisu ugroženi. Oni drugi…pa, partner je prilično odlučan da ovog puta ne popusti. Što se tiče slobodnih – može biti neke zanimljive komunikacije, ali da li će se ovo razviti u pravcu koji biste vi priželjkivali – još uvek je vrlo neizvesno.

Posao

Stari klijenti ili poslovni saradnici vam se mogu „vratiti“ tokom ove sedmice ili ćete vi pak inicirati kontakt – suština je da može biti novih predloga i mogućnosti da se ove saradnje obnove i unaprede. Takođe, interesantna komunikacija sa nadređenima ili nekim od autoriteta – moguće su ponude ili projekti koji deluju dosta zanimljivo i stabilno. Evidentno je da je kod vas došlo vreme za ozbiljne poslovne priče. I pored serije troškova, prilično ste zadovoljni trenutnom finansijskom situacijom.

Zdravlje

Odmarajte se, vaša energija nije neiscrpna.

BIK

Hrana

Ne preterujte sa gaziranim pićima i alkoholom. Prijaće vam kuvana hrana – variva, supe, čorbe. Takođe, mlečni proizvodi – naročito zreli sirevi. Mesne prerađevine su ok, ali samo ako su proverene i kvalitetne.

Ljubav

Vaša vladarka Venera u tranzitu kroz znak Jarca budi u vama energiju koja vam prija – a po pitanjima ljubavi donosi realan pogled na odnos. I na ono što partner jeste, ali i na ono što nije. Kao i prihvatanje svih vrlina i mana voljene osobe. A i jednih i drugih ima, isto kao i kod vas. Možda nećete u ovom periodu imati savršenost i odnos koji priželjkujete, ali ćete imati i sopstvenu, ali i stabilnost veze. Što se slobodnih tiče, ulazite u period aktiviranja višestrukih ljubavnih ponuda. Slede vam češći izlasci i više druženja, kao i makar dve zanimljive osobe koje će vas zaintrigirati.

Posao

Venera i Merkur u odgovornom i praktičnom znaku Jarca vam prijaju, donose vam način komunikacije koji vam odgovara, donose vam kontakte sa ljudima na koje se možete osloniti i sa kojima se možete lepo poslovno povezati. Period je dobar za dogovaranje, za nove poslovne prilike, pa čak i za poboljšanje zarade. Odnos sa autoritetima će biti prilično korektan i ovo možda jeste vreme da pokušate da progurate neke svoje ideje ili predloge. Troškovi su vezani za kuću i članove porodice.

Zdravlje

Mlađi – prehlade. Stariji – reumatske tegobe.

BLIZANCI

Hrana

Potrebna vam je nešto „konkretnija“ hrana da nadoknadi brz gubitak energije koji je ovih dana prisutan kod vas. Ne zanemarujte ni povrće kroz salate, niti voće – naročito južno.

Ljubav

Komunikacija sa partnerom i dalje predstavlja tačku saplitanja u vašim emotivnim relacijama. Ili je ima premalo, ili se bavite samo uskim krugom tema (a ne pričate o onima koje su zaista bitne za vaš odnos) ili se pak jednostavno – ne razumete na pravi način. Čak i ako u ovoj nedelji bude postojala želja da razumski i iskreno porazgovarate o nekim stvarima, malo je verovatno da ćete temu zaključiti do kraja. No, ukoliko je u proteklom periodu postojao prekid ili ozbiljnije uzdrmavanje odnosa, čak i ovi mali koraci biće dobrodošli. Slobodni – dobar period za one koji traže ali i nude zrelost u ljubavi.

Posao

Sada možete da se na ozbiljniji i odgovorniji način posvetite svim onim obavezama, papirologiji ili poslovnim temama koje su ostale nedovršene, nedorečene ili koje ste propustili da uradite. Vaš vladar Merkur u znaku Jarca „tera“ vas na odgovornija ponašanja, zreliji način razmišljanja i mnogo praktičnosti – što i nije toliko loše, ako zanemarimo da ćete se verovatno žaliti kako su vam dani i radne akcije prilično suvoparni, jednolični, dosadni. No, bolje i to nego raspad sistema i haos koji su ostali iza vas.

Zdravlje

Imuni sistem je i dalje dosta osetljiv.

RAK

Hrana

I vi ćete se malo „raspustiti“ kada je ishrana u pitanju. Doduše, ne samo da smažete već i da pripremite za ukućane ili za goste. Samo nemojte preterati sa slatkišima i previše začinjenom hranom.

Ljubav

Nervoza i napetost već su neko vreme prisutni u vama i sigurno je da su u više navrata donele manje ili veće „čarke“ sa partnerom. Interesantno je da vam partner u ovoj sedmici može jednim delom olakšati, skinuti neki teret sa vaših leđa – da li konkretnom akcijom ili pak razgovorom sa vama koji će vam makar na neko vreme umanjiti tu nervozu ili ublažiti brige. Nije savršeno i teško da to može biti ali ipak postoji dobar prostor da se voljena osoba i vi više u ovom periodu približite jedno drugom. Slobodni – neko na koga intenzivnije mislite u poslednje vreme doći će u vašu blizinu ili pokrenuti komunikaciju sa vama.

Posao

Doći će do poboljšavanja komunikacije sa saradnicima i kolegama. Biće s vremena na vreme konfuznih momenata ali ćete uglavnom uspevati da ovo na zadovoljavajući način rešite. Sunce u vašem polju poslovne svakodnevice i odgovornosti s jedne strane ukazuje da ste u ozbiljnom poslovnom periodu kada je potrebno da date sve od sebe i dokažete se, a sa druge govori o tome da možete doći u kontakt sa značajnim osobama iz svoje poslovne sfere, ostaviti utisak na njih, ostvariti saradnju i dogovor.

Zdravlje

Problemi sa varenjem i stomakom.

LAV

Hrana

Umećete da se u ovoj sedmici opustite i uživate u hrani. Skrenula bih vam samo pažnju na kvalitet i ispravnost namirnica koje koristite. Takođe, nemojte preterivati sa alkoholom.

Ljubav

Partner i vi uspevate da se lepo uskladite i prilagodite jedno drugom. U nekim momentima to ide jednostavno i lako, u drugim naiđe po koja prepreka na vašem putu, ali kada sve saberemo i oduzmemo – dobro je. Iako nemate onoliko vremena koliko biste voleli za zajedničke trenutke sa voljenom osobom – biće i lepih dešavanja, razonode i opuštene atmosfere u vašem odnosu. Slobodni Lavovi – dobar trenutak za ulazak u lepu, ali i ozbiljnu ljubavnu priču. Moguće je da je više „udvarača“ u igri – vodite se onim – one osobe koje deluju nerealno dobro, vrlo izvesno nisu takve. Ne ulazite u tajne veze niti odnose sa zauzetim osobama.

Posao

Prilično korektna poslovna nedelja je pred vama. Ne samo da ćete moći da rešite neke zaostatke, da završite veliku količinu obaveza, nego je ovo i period za korektne odnose sa kolegama i saradnicima, kao i za početke pregovora oko nekih poslova koji bi se mogli pokazati kao isplativi i trajni. Dobra nedelja i za kreativnost, za nove ideje i nove projekte. Finansijska situacija će krenuti ka stabilizaciji, ali sredinom nedelje možete imati više troškova ili se pak zaleteti u neka ulaganja i kupovine.

Zdravlje

Čuvajte se viroza i prehlada.

DEVICA

Hrana

I za vas je krenulo vreme sa više prostora za opuštanje i uživanje u dobrom zalogaju….ali na vaš način. Ovo je odličan period da, ukoliko je bilo nekih problema –sredite navike po pitanju ishrane.

Ljubav

Još uvek niste u potpunosti izašli iz nemirne faze u vašim partnerstvima (potrajaće još desetak dana), koliko god da se energija između voljene osobe i vas poboljšala i koliko god da se oboje trudite da stvari funkcionišu lako i bez prepreka. Do sredine nedelje možete imati još jedan „talas“ nesigurnosti, sumnji ili pak preispitivanja partnerovih reči i postupaka. Lep, normalan iskren i otvoren razgovor dve zrele i odrasle osobe rešiće mnogo toga. Slobodne Device – ovo je za vas povoljan emotivni period. Možete pokrenuti ozbiljne i trajne ljubavne priče i ući u vrlo značajnu emotivnu fazu.

Posao

I poslovno je ovo povoljan period za vas. Samo nemojte ulaziti u neke nerealne šeme, u projekte u kojima se obećavaju brda i doline – a biće osoba koje će pokušavati da vas uvuku u nešto tog tipa. Dovoljno ste zreli i mudri da prepoznate šta je realan i dobar posao, a šta ne. Dobar je trenutak i da smišljate nove ideje i pokrećete planove – sve ono o čemu ste razmišljali sada možete otpočeti sa realizacijom. Odgovornost i posvećenost poslu doneće vam i nove poslovne prilike, vrlo korektne.

Zdravlje

Cirkulacija i krvni sudovi kod starijih Devica.

VAGA

Hrana

Period kada je potrebno da više pažnje posvetite ishrani, ali i fizičkoj aktivnosti. Možete upasti u „zamku“ – kombinacija statičnosti i pojačanih apetita nije dobra niti za vaš izgled, niti za vaše zdravlje.

Ljubav

Venera u znaku Jarca nije vaša energija. Nema tu lepršavosti već se sve svodi na zrelost, razum,odgovornost, posvećenost partneru, domu, porodici. Nisam sigurna koliko će vam ovaj period prijati jer malo je tu „želim“ a previše je „moram“. Neki vid podrške od strane voljene osobe imate, a sad – da li je to vama dovoljno i da li ste zadovoljni – to već vi znate. Ako ni za šta drugo – ovaj je period dobar da sa partnerom pokrenete ozbiljne teme. Slobodne Vage – vaš ljubavni život se sveo na neke sitne komunikacije, dopisivanja – nije baš da nema ničega, ali ono što ima – baš i nije podsticajno po vas.

Posao

Naporno, suvoparno, previše ozbiljno, jednolično. Ok, oni koji se bave privatnim biznisom jesu u periodu kada mogu imati više posla, čak ozbiljnijih poslovnih projekata i dogovora – ali neće to biti baš stopostotno po vašem ukusu. Generalno gledano – ovo jeste period kada morate ozbiljno i odgovorno da prionete na posao i da rešite najpre zaostale, a onda i tekuće obaveze. Bićete zadovoljni rezultatima, mada ćete se umoriti u procesu. Po pitanju finansija – zaradićete i zatvoriti neke veće novčane obaveze.

Zdravlje

Glavobolje, prehlade, meteoropatske tegobe. Aktivacija hroničnih boljki.

ŠKORPIJA

Hrana

Jako je teško da ćete vi u ovom periodu uspevati da odolite slatkim ili slanim đakonijama. Ukoliko ste na dijeti – bar za sada dignite ruke od toga jer je malo verovatno da je nećete prekršiti.

Ljubav

Merkur i Venera u polju komunikacije doneće ne samo više razumevanja između partnera i vas, već i priliku da kroz lep i otvoren razgovor rešite bilo koju temu koja eventualno predstavlja problem u vašem odnosu, kao i da se dogovorite, usaglasite. Možda i da napravite po koji plan – možda vezan za putovanje, praznike, a možda vezan i za budućnost vašeg odnosa. Ozbiljne teme, ali na lep način. Slobodne Škorpije – videćete nekog koga dugo niste, pokrenućete komunikaciju koja je bila u zastoju ili prekinuta, ali isto tako – otvorićete i nova ljubavna „polja“ , upoznati nove ljude i pokrenuti se ka njima.

Posao

Aktivan, aktivan period. Jeste, vaš vladar Mars se i dalje mrljavi u retrogradnom hodu, donoseći vam povremene padove energije, ponavljanja, kašnjenja, to da retko šta možete da završite iz prvog pokušaja….ali ipak….Marsov dispozitor Merkur, kao i Venera donose zrele, praktične i razumne ljude u vašu blizinu sa kojima možete da se dogovorite, sporazumete, nađete zajednički interes. Moguće je da vam bude ponuđeno više poslovnih dogovora, saradnji, projekata. Zaradićete…naravno – i potrošiti.

Zdravlje

Mlađi – prehlade. Stariji – meteoropatske i reumatske tegobe.

STRELAC

Hrana

Nešto lošije navike po pitanju ishrane. Na tapetu su najpre slatkiši i grickalice koji će vam nekako vrlo često biti „pri ruci“. Unosite više tečnosti, naročito kroz supe i čajeve.

Ljubav

Nije bajno, nije. Doduše, nema one naglašene tenzije i promenljivih raspoloženja kao što je to bilo tokom protekle nedelje, ali partner i vi imate još podugačak put pred sobom da biste rešili nagomilane probleme, kao i sve ono što ste gurali pod tepih. Ukoliko je došlo do razdvajanja i prekida odnosa – oboma vam je sada potrebno da se povučete i razmislite malo o svemu. Ne zaboravite – ovaj period sada samo je najava dešavanja koja će vas od proleća pratiti godinama. Vreme za ozbiljna partnerstva, samo to će imati prođu. Slobodni – nije vam baš ovo fenomenalan period da se zaljubljujete.

Posao

Poslovno je situacija bolja nego po pitanjima emocija. Merkur i Venera u tranzitu kroz kuću koja vlada novcem pomoći će da se finansijska situacija stabilizuje – za neke kroz dodatne prihode, za neke kroz period koji donosi mogućnost povećanja nadoknade za rad. Saturn u polju komunikacije i Sunce koje je kod vas obezbediće vam važne razgovore sa ozbiljnim poslovnim ljudima, dobre dogovore i projekte, ali i to da umete da pronađete način da se snađete u svakoj situaciji koja se postavi pred vas.

Zdravlje

Osetljiv probavni sistem, sklonost prehladama.

JARAC

Hrana

U dobrom ste raspoloženju za druženja, slavlja, veselja – a ta opuštenost i rasterećenost doneće i jače buđenje apetita. Nema potrebe govoriti vam da ne preterate – imaćete meru u svemu.

Ljubav

Merkur i Venera u vašem znaku daće vam mudre reči, lepe reči, daće vam to da umete da kažete pravu stvar u pravom trenutku. Ukoliko je u prethodnom periodu bilo trzavica sa partnerom, sada je vreme da se to rešava. Ako ste pak imali mirno more, sada je dobar trenutak da dodatno lepo i lako zaplovite njime, pod ruku sa voljenom osobom. Dogovarajte se, pričajte, pravite planove – sve je ostvarivo kada postoji dobra volja a sada je ima, itekako. Slobodni Jarčevi – i evo nekih lepih momenata pred vama. Evo prilike za uživanja, druženja, za kontakte sa osobama sa kojima se kopčate i koje vam prijaju.

Posao

Preambiciozni planovi i grandiozni poslovni potezi sada je malo verovatno da će proći….ili će pak za njih biti potrebno mnogo više vremena i truda nego što vi trenutno mislite. Ali će zato proći sve ono što je ozbiljno i studiozno razrađeno, proći će svi dogovori kojima se posvetite i u kojima nastupate zrelo, odgovorno. Ovo je dobar period za vas, vreme kada umete i možete da pokažete svoje sposobnosti, kada je lako ostvariti pravu komunikaciju i dogovor sa onima koji su vam poslovno važni.

Zdravlje

Osetljivost disajnih organa, problemi sa spavanjem.

VODOLIJA

Hrana

Sedmica u kojoj ćete biti prilično opušteni po pitanjima hrane, a umećete vrlo često i da preterate – naročito sa mesom i mesnim proizvodima. Potreba za jačom, kaloričnijom hranom.

Ljubav

Osećaj da je sve kako treba postojaće kod vas. Partner i vi se držite čvrsto, povezani ste, razumete se i podržavate. Ok, biće par situacija u kojima će vas voljena osoba možda začuditi svojim ponašanjima ili u kojima će pokazati određeni nivo neodgovornosti, ali kada sve saberemo i oduzmemo – dobro je. No, vaše polje podsvesti i tajni se aktiviralo i tako će biti i u narednom, dužem vremenskom periodu. Ovo će kod nekih doneti možda statičniju fazu u partnerskim odnosima….a kod nekih pa, mogućnost da malo brljeknu sa strane. No, pratićemo pa ćemo izveštavati šta se dešava….Slobodni – razmišljate o nekome, prilično intenzivno. Da li postoji šansa da se nešto pokrene? O, da – već od ove nedelje pa na dalje.

Posao

Po pitanju finansija ništa se neće značajnije promeniti. Pred vama je i na dalje period sa vrlo solidnim zaradama, ali isto tako period u kojem novac odlazi od vas. I to na žalost, bar trenutno – ne možete u većoj meri promeniti. Generalno gledano – poslovno ste vi prilično stabilni. Situacija je korektna i sa autoritetima i sa saradnicima. Moguće je da ćete od ovog perioda pokazati značajniju odgovornost i posvećenost svim poslovnim temama i obavezama. Kao da se pripremate za udarnički rad.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem i probavom.

RIBE

Hrana

Period slava i praznika je pred nama. Uživajte i opustite se, ali nemojte preterati jer vam probava u poslednje vreme nije sjajna. Izbegavajte alkohol.

Ljubav

Problematična i napeta prethodna nedelja, ali i celokupan duži vremenski period unazad – ostavio je svoje posledice na partnera i vas. Da, situacija se donekle stabilizovala i sredila, ali je problem u tome što je ovo sve vrlo krhko i lako ga je poremetiti. Odjeci neprijatnih dešavanja i dalje su prisutni tokom ove nedelje i jedini savet koji vam mogu dati jeste da sa voljenom osobom istinski razgovarate otvoreno i iskreno. Ono što zaista i do kraja ne rešite sada – opet će doći na dnevni red, želeli vi to ili ne. Slobodne Ribe – preko prijatelja, izlazaka, druženja – idu vam pozitivni trenuci, uživanje i emotivne prilike.

Posao

Poslovno ste vi dobro, samo je mali problem u tome što ćete ili preuzeti previše na sebe ili ćete pak imati teškoću da se organizujete na pravi način. Ovo može dovoditi do toga da imate dane u kojima ne znate gde ćete pre i u kojima se obaveze samo gomilaju a vi ne možete na pravi način da odgovorite na njih. Dobićete neki tip zasluge ili potvrde vašeg rada od strane autoriteta, šefova – samo nisam sigurna da je to baš ono čemu ste se vi nadali. Vaši planovi sada mogu početi sa realizacijom i krenuti kako treba.

Zdravlje

Osetljiv je vratni deo, kao i ramena. Nešto bolji imunitet.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto