fbpx
Connect with us

Događaji

Vlado Šćepanović inspirisao djecu u okviru programa “Upoznajmo sportistu”

Autor: Vladimir Jovanović

Vlado Šćepanović
photo by Vladimir Jovanović

U okviru programa “Upoznajmo sportistu”, koji svakog mjeseca organizuje KIC “Zeta” gost je bio čuveni košarkaš Vlado Šćepanović. Prisutna djeca su sa uživanjem slušala Šćepanovićeve priče o počecima, karijeri, klubovima i reprezentaciji. Mladi sportisti su čuli mnoge korisne i dobronamerne savjete o načinu života, odnosu prema sportu, ali i o važnosti škole.

“Nešto što prvo treba forsirati to je druženje i društvo, pomaganje jedno drugome. Morate da znate da svaka odluka u životu nije laka, a kada već odlučite čime ćete da se bavite, morate da znate da morate tome da se posvetite. Jedino ako ste posvećeni nekom poslu uspećete u životu. Nismo svi rođeni da budemo prvaci sveta, da budemo najbolji, ali svi smo rođeni sa nekim talentom”, kazao je Šćepanović.

Šćepanović se osvrnuo i na svoje sportske početke, ističući svoju ljubav prema košarci. Podelio je primer kako ga ni sneg u Kolašinu nije sprječavao da očisti teren i ubacuje lopte u koš.

“Ili volite i hoćete ili nećete. Najlakše je ostati kući i ležati, ali gubi se vreme. Vreme je jedino što ne može ni da se plati ni da se vrati. Ako ne iskoristite vreme koje brzo prolazi, brzo ćete porasti i doći ćete do kajanja. Nemojte da gubite vreme, za sve ima vremena – i za školu, i za druženje, i za igru, i za telefon” , savetovao je on prisutnu decu.

Djeca su imala mnogo pitanja o saigračima koje pamti, trenerima koje najviše ceni, kao i o budućnosti i planovima. Odgovarajući na pitanja, Šćepanović je istakao da mu je najveća motivacija bila ljubav prema sportu.

“Nije mi bila motivacija materijalne prirode. Kada sam krenuo da se bavim sportom, zaljubio sam se u njega, i isključivo mi je bio bitan rezultat i napredovanje u sportu”, rekao je Šćepanović.

Vlado Šćepanović

Photo by Vladimir Jovanović

Dodao je da put do uspjeha zna da bude težak.

“Kada se rade prave stvari, uvek je teško. Kada idete pravim putem, a ne prečicama, uvek vam je teško. Najteža borba u životu je borba sa samim sobom. Protivnik nije problem, za protivnika se spremaš. Problem je pobediti svoje slabosti i mane”, objasnio je Šćepanović.

Upoređujući košarku iz svog doba i današnju košarku, Šćepanović je istakao da je danas košarka mnogo brža, s velikom pažnjom na fizičku spremnost igrača.

Govoreći o trenerskoj profesiji, rekao je da će nastaviti da se bavi tim pozivom, ističući težinu posla.

“Po meni, možda jedan od najtežih poslova. Trener nema radno vreme, radi 24 sata, mora da bude dostupan, radi sa različitim karakterima, mora čak da bude i političar, da razume i prilagodi se, a na kraju mora imati svoju odgovornost. Kada se gubi, trener je odgovoran, a kada se dobija, igrači su ti koji su dobili utakmicu”,  kazao je Šćepanović.

Na kraju, Šćepanović se zahvalio svim prisutnima, a djeca su imala priliku da se fotografišu sa košarkašem, članom ekipe koja je osvojila svjetsku i evropsku titulu.

 

Tekst je nastao uz podršku Fonda za pluralizam i raznovrsnost medija, Ministarstva kulture i medija Crne Gore

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Događaji

Predavanje u KIC-u “Zeta” o zdravim stilovima života i fitnesu u sportu

kavaripć sport zeta

U četvrtak 13.juna od 19:00 h u KIC-u Zeta, otvoren je prostor da se stanovnici opštine Zeta upoznaju sa dobrobitima zdravijih načina življenja i prisutnosti fitnesa u sportu.

Realizaciju ovog predavanja uspostaviće Marjan Kavarić, profesor fizičke kulture i kondicijski trener.

Predavanje na temu zdravih stilova života i uključivanja fitnesa u sportu, biće vezano za sve sportiste od perioda njihovog ranog razvoja pa do odraslog doba.

,,Cilj radionice je da približimo značaj fitnesa u razvoju motoričkih sposobnosti i periodizacije treninga. Ističem da je radionica namijenjena svima koji žele da proširuju svoja znanja sa aspekta sportskih zakonitosti.”, istakao je Kavarić.

On dodaje da će radionica  biti interaktivne prirode  i  poziva sve zainteresovane građane i sportiste Zete da zabilježe svoje prisustvo i steknu adekvatna saznanja.

Continue Reading

Đačka knjižica

Dodjela diploma “Luča” u školi “Vladika Danilo”

diploma luča

U osnovnoj školi “Vladika Danilo” upriličena je  svečana dodjela diploma “Luča”, kojoj su prisustvovali učenici, roditelji, razredne starješine, učiteljice, vaspitačica, uprava škole i ostali zaposleni.

Ova prestižna nagrada nije mala stvar i predstavlja priznanje za trud, rad i ponašanje učenika tokom svih ovih godina. Svi prisutni su bili veoma emotivni, a djeci su poželjeli svaku sreću, uz želje da im nova životna staza bude obasjana “Lučom” koju su zaslužili.

„Hvala djeci, roditeljima posebno jer su ih vaspitali na pravi način, učiteljicama i vaspitačici jer su ih naučili mnogim stvarima, predmetnim nastavnicima koji su nadogradili postojeće znanje, a svi zajedno napravili od njih dobre, mlade ljude,“ istakli su čelnici škole.

Na kraju, saopšteno je da je ovo grupa divne djece koja mnogo obećava i koja će sigurno ostvariti velike uspehe.

„Mi ih pratimo, radujemo se njihovom uspjehu i ponosimo se njima!“ kazali su iz  škole.

Ovaj događaj će ostati u srcima svih prisutnih kao podsjetnik na rad, trud i zajedništvo koje je dovelo do ovih zasluženih priznanja.

Continue Reading

Događaji

Dani krapa u Zeti: Dvodnevna manifestacija na Plavnici

Turistička Organizacija Zeta, u saradnji sa Opštinom Zeta, Eko resortom Plavnica i kompanijom Mtel, po prvi put organizuje manifestaciju Dani krapa. Ovaj dvodnevni događaj, koji će se održati 8. i 9. juna na Plavnici s početkom u 15h, ima za cilj promovisanje gastronomskih vrijednosti ovog područja, s posebnim naglaskom na Skadarsko jezero i krapa kao autohtone vrste ribe i njegove tradicionalne pripreme.

“Ovo je ujedno i promocija turističkih, prirodnih i drugih potencijala područja Skadarskog jezera, kao i početak ljetnje turističke sezone i početak sezone ribolova”, istakla je Tatjana Bojanić, v.d. direktora Turističke Organizacije Zeta.

Bojanić je dodala da će konzumiranje krapa biti besplatno za sve posjetioce, a pored ribljih specijaliteta, posjetioci će biti u prilici da degustiraju i druge specijalitete karakteristične za područje Zete, a to su zetski kolači i priganice.

“Posjetioce očekuje bogat kulturno-umjetnički program, tokom kojeg će nastupiti FA Slobodana Aligrudića, animatori za djecu, Šćepan Stojanović sa bendom i Ivana Popović Martinović. Prvo veče manifestacije nastupiće regionalna zvijezda Vesna Zmijanac, dok će druge večeri manifestaciju zatvoriti regionalna zvijezda Dejan Matić”,  rekla je Bojanić za Portal Zeta.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto