fbpx
Connect with us

Servisne informacije

Sunčano, do 27 stepeni

vremenska prognoza zeta

24. 10. 2022 U Crnoj Gori danas će biti malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a najviša dnevna temperatura biće 27 stepeni.

Na sjeveru po kotlinama moguća jutarnja magla.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će biti slab do umjeren i promjenljiv, na sjeveru ponegdje umjeren južni.

Jutarnja temperatura od četiri do 15, a najviša dnevna od 20 do 27 stepeni.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Servisne informacije

Opština Zeta obezbijedila sredstva za podršku žetvi pšenice i ostalih strnih žita

žetva žitarica zeta

Opština Zeta je i ove godine, obezbijedila sredstva za podršku žetvi pšenice i ostalih strnih žita.

Visina subvencije za žetvu iznosiće 20€ po ralu (110€ po ha), uz obavezu poljoprivrednih proizvođača da izabranom vršiocu, plate iznos od 20€ po ralu za izvršenu žetvu.

Proizvođačima će biti na raspolaganju kombajni koji će svakodnevno vršiti žetvu, shodno potrebama proizvođača.

Svi zainteresovani vlasnici, za navedene potrebe mogu se obratiti direktno vršiocima žetve na sljedeće brojeve telefona:

– Sreten Terzić, 067/541-234;

– Zoran Anđušić, 067/811-490 ;

– Srđan Anđušić, 067/844-694 i

– Đorđije Pešukić, 068/527-307.

Komisija Opštine Zeta će obići određeni broj poljoprivrednih proizvođača koji su koristili ovu mjeru.

Continue Reading

Servisne informacije

Skoro cijela Crna Gora bez struje

isključenja struje u zeti
Veći dio Crne Gore ostao je bez struje zbog ispada na mreži Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), kazali su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iz energetskih kompanija nam je u telefonskom razgovoru rečeno da još ne znaju šta je uzrok ispada sa mreže, ali da je skoro cijelo područje Crne Gore ostalo bez napajanja električnom energijom.

Javnost će obavijestiti kada identifikuju kvar i budu imali više detalja u vezi sa ponovnim napajanjem električnom energijom. Zbog nestanka struje, gradjani Podgorice nemaju ni vodu.

Struje nema ni na teritoriji Bosne i Hercegovine i Dalmacije.

Napajanja nema ni Albanija.

Continue Reading

Servisne informacije

Počinje zaprašivanje protiv komaraca na teritoriji opštine Zeta

komarci

Sekretarijat za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj Opštine Zeta obavještava građane, da će se u okviru realizacije tretmana preventivne dezinsekcije, započeti sa uništavanjem odraslih formi komaraca ( adulticidni tretman) u svim naseljima na području Opštine Zeta, podijeljenih u najmanje 5 tretmana, tokom perioda od polovine juna do polovine septembra.

S tim u vezi, dana 17.6.2024. godine i 18.6.2024. godine u večernjim časovima, počev od 19:30 h planira se realizacija prvog tretmana uništavanja odraslih formi komaraca, po sljedećem rasporedu:

1.dan (17.jun) – naselja: Anovi, Šušunja, Berislavci, Bijelo Polje, Bistrice, Kurilo, Vranjina, Ponari, Vukovci, Goričani, Mojanovići, Mahala;

2.dan (18.jun) – naselja: Golubovci, Mataguži, Balabani, Gošići, Gostilj, Botun, LJajkovići, Mitrovići, Srpska, Donja Cijevna;

U slučaju nepovoljnih meteoroloških uslova (kiša ili jak vjetar), najavljena aktivnost će se odložiti za prvi naredni, pogodan dan.

Ovim putem, pozivamo vlasnike pčelinjih društava, da preduzmu mjere zaštite i obezbijede prostor na kojem drže košnice.

Dodatne informacije i interesovanje u vezi sa realizacijom najavljene aktivnosti, mogu se dobiti u Sekretarijatu za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj, putem kontakta: 020 677 308 i 068 884 806 radnim danima od 08-16 časova.

U cilju uspješnosti realizacije preventivnih mjera zaštite od štetnog dejstva komaraca na području naše Opštine tokom nastupajućeg perioda, apelujemo na građane da ne odlažu komunalni otpad van previđenih mjesta, u dvorištima i obradivim površinama ne ostavljaju suvišnu vodu u burad i slične predmete, koji su podložni razvijanju larvi komaraca.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto