fbpx
Connect with us

Budi reporter

Održimo Zetu čistom.

U ataru sela Gošići prije neki dan ekipa “Čistoća DOO” u saradnji sa Opstina Zeta je ocistila dio u lokalitetu Žaborovo.

Apelujemo na građane Zete da ne bacaju bilo koji vid otpada te vode brigu o prirodi i zemljištu naše Zete.

Održimo našu Zetu čistom!

 

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Budi reporter

Balijače i Mojanovići: Problemi sa javnom rasvjetom

javna rasvjeta zeta

Čitaoci šalju da u naseljima Balijače, Mojanovići, rasvjeta radi tokom dana a noću je ugašena.

U mračnim večernjim satima, put u Balijačama i Mojanovićima postaje izazovan zbog neispravne javne rasvjete. Naime, rasvjeta u ovom području u pojedinim djelovima je zamjenila dan za noć, tako da je upaljena tokom dana a ugašena tokom noći.

Noću se ova područja pretvaraju u tamnu nepreglednost, predstavljajući potencijalnu opasnost za lokalno stanovništvo.

Ovaj nedostatak rasvjete može imati ozbiljne posljedice po sigurnost prometa automobila i pješaka, a takođe stvara nelagodu za lokalno stanovništvo koje se osjeća nesigurno prolazeći kroz ova područja noću.

Očekuje se da će lokalne vlasti hitno intervenisati sa drugim nadležnim institucijama kako bi popravile i održavale javnu rasvjetu na ovim kritičnim tačkama.

Ovaj apel za održavanjem javne rasvjete ističe nužnost saradnje između lokalnih vlasti i zajednice kako bi se osiguralo da se ovo pitanje riješi u najkraćem roku, čime će se stvoriti sigurnije okruženje za sve stanovnike Balijača i Mojanovića.

Continue Reading

Budi reporter

Crna Gora ide u Evropsku uniju a deca iz Botuna ne mogu u školu

Dok premijer Vlade, odlažući početak školskog polugodišta demonstrira umeće vožnje širokom lepezom transportnih vozila – od bicikla do snowmobila; dok direktorica ASK-a prisvaja udobno službeno vozilo, pretvaravši ga u privatno, đaci iz Botuna nemaju obezbeđen prevoz do škole, iako je pravo na obrazovanje garantovano mnnogim međunarodnim konvencijama i deklaracijama

“Puna su usta priče kako idemo u Evropsku uniju , i evo smo krenuli ali neko ne može ni do škole da dođe” to je konstatacija jednog roditelja iz Botuna koji je pre par dana protestovao zbog tišine državnih institucija zbog nepostojanja autobuskog prevoza iz Botuna.

Ali ništa novo u državi Crnoj Gori. Deca se već odavno od strane političara koriste samo za političku propagandu tako da je naivno očekivati da neko brine o tekućim problemima roditelja đaka a pogotovo đaka iz Botuna. Možda, ali samo možda, bi i Vlada CG organizovala prevoz za ove učenike pod uslovom da idu na utakmicu naše reprezentacije i tamo se slikaju sa ,nama, građanskim premijerom.

Licemerje na sve strane, a u politici na svakom koraku, pardon, na svakom službenom automobilu. Dok ti učenici iz Botuna ne mogu do škole jer nemaju prevoz do iste, mi svakodnevno na putevima susrećemo automobile u službenoj upotrebi za ličnu namenu.

Poznato je već godinama da se automobili registarskih tablica sa državnom (čitaj patriotskom) oznakom CG zloupotrebljavaju. Tako je bilo istih koji su vikendima bili na parkinzima u blizini crnogorskih plaža, neki su završavali i na skijalištima kako u našoj tako i u susednim državama. Najnoviji primer zloupotrebe koji je prezentovan javnosti jeste slučaj direktorice ASK koja je službeno auto namenila za ličnu upotrebu protivno zakonu. Opet ništa novo u državi Crnoj Gori!

Vlast se menja ali svest i savest nikako. Ili i ako se promene onda se to desi samo u Njujorku gde premijer može da vozi biciklo do sedišta UN. Eto, ako niste znali naš premijer zna da vozi bicikl.

Izvor: Vlada Crne Gore

Zabrinut premijer beše za đake i za tmurnističku zimsku sezonu pa odluči da produži raspust đacima da po koji pođu i na skijanje. Ali malo je onih đaka koji su stali na skije ovih dana, dok  je premijer našao vremena i posetio Davos Crne Gore, sa svom svojom službenom svitom. Gledali su roditelji iz Botuna kako je naš premijer vispren i na snowmobilu, gledali i razmišljali kako voziti decu u školu i iz škole pored svojih poslovnih obaveza.

Izvor: Vlada Crne Gore

Pokazao premijer da zna da vozi biciklo, gliser i snowmobil , pa bi valjalo da narednih dana provoza bicikl do kancelarije jer snega za snowmobil u Podgorici nema a i reke se nisu izlile za gliser.

A onda zamislite, samo zamislite, vozni park Vlade CG stavi u službu đacima iz Botuna, koji su budućnost Crne Gore. Bio bi to dobar politički marketing za premijera, i prosto mi je žao što se ovoga nisu setili njegovi savetnici i kada bih  još malo promislio u njihovom stilu, učenici iz Botuna bi možda mogli i da se slikaju sa premijerom još ako odluči da ih lično vozi do škole, brujaće mediji o tom potezu našeg premijera. Na kraju ono što je nebitno u ovoj priči o našem premijeru jeste da će deca iz Botuna imati prevoz do škole.

Kada bi taj  primer premijera sledili svi rukovodioci državnih institucija (makar oni koji znaji da voze bicikl) onda bi roditelji Botuna napokon mogli da kažu da je prevoz za njihovu decu do škole rešen problem. Do tada roditeljima učenika iz Botuna ne preostaje ništa osim da svoju decu voze do škole jer kako u zakonu piše osnovno obrazovanje je obavezno, a zakon se valja poštovati.

Piše: Vladimir Jovanović

Continue Reading

Budi reporter

Budi naš reporter

Ukoliko želiš da ukažeš na probleme u tvojoj lokalnoj zajednici, želiš sa nama da podeliš neke zanimljivosti iz Zete, piši nam na zetskiportal@gmail.com sa naznakom Budi reporter.

 

Ukoliko želite priču nam možete poslati i putem forme na sledećem linku klikom OVDJE

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto