fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 27. februara do 5. marta

horoskop portal zeta

U sedmici od 27. februara do 5. marta, obratite pažnju na sledeće!

OVAN

Hrana

Brza hrana, peciva, roštilji, slatkiši i jela sa dosta začina – biće vam baza ishrane u ovoj nedelji. Bilo bi dobro napraviti neke korekcije i ipak se više okrenuti zdravijem načinu ishrane.

Ljubav

Brza sedmica je pred vama u svakom smislu, pa i onom što se za emocije vezuje. A znate kako kažu da ono što je brzo ume da bude i kuso? Pa bi tako ipak u postojećim emotivnim relacijama trebalo povremeno malo „smanjiti gas“ – iako vam dosta toga ide na ruku, neće biti na odmet da se ne zalećete sa nekim izjavama i u nekim postupcima. Napomena za one koji eventualno nešto brljaju sa strane – na licu vam se vidi šta se dešava, trenutno ne umete i ne znate ništa sakriti. A slobodni – prilika i neprilika ima, tu ništa sporno nije. Prilike vas vode u uživanje i flert, neprilike u aferu i avanturu. Pa vi birajte.

Posao

Konjunkcija Venere i Jupitera u vašem znaku neke od vas će odvesti put inostranstva, neke na poslovni put, a neke ka saradnjama sa strancima ili državnim i javnim ustanovama. Da ćete profitirati od svega ovoga – hoćete. Nekima od vas će se otvoriti ozbiljne i trajne poslovne prilike i ponude. Generalno – prva polovina nedelje može da vam donese neke zastoje i komplikovanja. Rešićete. No, ovaj će vam period doneti i ozbiljne dogovore i ozbiljne poslovne saradnike. Finansije – da nije troškova, bilo bi super.

Zdravlje

Hronični bolesnici i meteoropate mogu imati izraženije tegobe. Osetljivi sinusi i glava.

BIK

Hrana

Izbegavajte u ovoj nedelji slatkiše, testeninu i mlečne proizvode, kao i prezačinjenu hranu – pogotovo u večernjim satima. Odgovarali bi vam obroci sa manjom količinom mesa a više povrća i salata.

Ljubav

U vašim emotivnim relacijama je na prvi pogled kao sve u redu – ali nešto evidentno fali, nešto smeta, nešto vam ne prija. Ne mora ovo da se vezuje za partnera ili za odnos sa njim, mogu da budu i neke druge situacije koje vas pomalo opterećuju i skreću vam fokus (posao, finansije, neki tip briga). Neki od vas imaju potencijalno iskušenje kroz tajni odnos – i ovo se vezuje i za zauzete ali i za slobodne Bikove. Hemija je jaka, strasti vuku i biće teško odupreti se. Ukoliko ste slobodni, možete se takođe zagrejati za nekog ko ne živi blizu vas, a koga ste upoznali preko prijatelja ili preko društvenih mreža.

Posao

Pomalo zahtevna prva polovina sedmice – dosta nekih komplikovanih situacija, dosta teških dogovora ili saradnji, a moguće su i papirološke i administrativne zavrzlame. Neka poslovna pitanja će morati da budu rešena u ovom periodu, koliko god vi to želeli ili ne želeli. Brojite sitno do izlaska Saturna iz polja posla i karijere (ostavlja vas 07-og marta) i ovi poslednji dani njegovog boravka mogu biti posebno naporni. Po pitanju finansija – niste zadovoljni, imate osećaj da vam pare samo prolaze kroz ruke.

Zdravlje

Osetljiva zdravstvena faza traje i dalje.

BLIZANCI

Hrana

Nigde ne stižete na vreme, u konstantnoj ste žurbi – pa uglavnom jedete s nogu i ne obraćate baš puno pažnje na kvalitet ishrane. Pokušajte da budete odgovorniji.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom funkcioniše dosta korektno i pored vaše sve veće „razvučenosti“ i okupiranosti – što poslovnim, što porodičnim segmentom. Biće povremeno manjih tenzija ili nemanja dovoljno zajedničkog vremena – ali će brzo doći sve na svoje mesto. Slobodni Blizanci – jako lepe prilike da se zaljubite i da vas dešavanja brzo „ponesu“. Novo poznanstvo i ulazak u vaš život osobe koja će vas itekako prodrmati. Kod nekih od vas će sve ostati samo na kratkotrajnoj priči, ali kod drugih – postoji šansa da ovaj odnos potraje. Nekima od vas poslednji dani februara donose kontakt sa bivšim partnerom

Posao

Odnosi sa autoritetima će biti promenljivi, pogotovo ako vi budete u nekim izjavama i postupcima impulsivni. Ovo je nedelja koja pomalo testira vaše živce i koja će vam u prvoj polovini doneti veći pritisak i više odgovornosti – no, ovo kod pojedinih Blizanaca može da označi i dobijanje novog, važnog projekta ili unapređenje, promenu radnog mesta. Neki vaši planovi će morati da budu promenjeni ili odloženi za prolećni period. Finansije – prilivi nisu loši, ali troškovi vam donose nestabilnost.

Zdravlje

Moguć je pad imuniteta kao posledica mentalnog i fizičkog pojačanog trošenja.

RAK

Hrana

U finom ste periodu da nešto menjate, pa je trenutak da se otarasite loših navika po pitanju ishrane. Iako će rezultati u početku biti polovični, vrlo brzo biste trebali da se osećate poletnije i sa više energije.

Ljubav

Nije ovo vaš period za ljubav, bilo da ste zauzeti ili slobodni. Situacije vas više guraju ka poslovnom segmentu, ka porodici, ali i ka nekim preispitivanjima i okupiranostima koje sada bruje u vašoj glavi. Kod zauzetih se sada događa jedan mentalno – emotivni pad, koji ne mora da se odrazi kroz rasprave ili loš odnos sa partnerom, već pre kroz neki vid distanciranosti ili osećaja da se udaljavate. Kod nekih od vas moguć je i pokušaj „bekstva“ kroz tajni flert. Slična je situacija i kod slobodnih – možete imati osećaj da vam se pojavljuju „pogrešni“, osobe za koje ste svesni da sa njima teško možete izgraditi nešto trajno.

Posao

Postoji naznaka promena u poslovnom sektoru od ovog perioda – ali će se te promene protegnuti verovatno na kompletan mart mesec. Kod nekih od vas je moguće napredovanje, promena pozicije ili pak ulazak u saradnju koja obećava. Saradnje sa inostranstvom se pojačavaju. Potpisivanje važnih dokumenata ili dogovora. Na dnevnom nivou – uglavnom ćete raditi automatski, trudićete se da budete fokusirani i ažurni, ali faliće pravi motiv i inspiracija. Po pitanju finansija – velike oscilacije.

Zdravlje

Pojačani psiho – fizički napori.

LAV

Hrana

Prijaće vam sve vrste variva i barene, kuvane hrane. Povrće možete jesti grilovano ili sveže – u svakom slučaju u neograničenim količinama. Mesne prerađevine izbegavajte, a meso uzimajte u manjoj meri.

Ljubav

Možda vaša energija nije baš savršena ovih dana – ali tu su prijatelji da vas podignu, pokrenu, tu su lepa dešavanja sa njima, druženja, izlasci, pa što da ne – i po koja simpatija i flertovanje. Da li će neka od ovih osoba uspeti da vas istinski zainteresuje – pa, ta mogućnost zaista postoji. No, čak i da se ne dogodi tako nešto – prijaće vam da budete aktivni i u pokretu. Što se tiče zauzetih – otvara se prostor da u ovoj nedelji popričate o nekim temama koje su važne a koje pomalo izbegavate. Rešite to što imate – a ostatak perioda iskoristite da uživate sa voljenom osobom jer imate sve preduslove za to.

Posao

Konjunkcija Saturna i Merkura u znaku Vodolije koja je aktuelna u prvoj polovini nedelje – verovatno će vam doneti ozbiljne dogovore, ozbiljne teme i poslove, ali i ozbiljne i zahtevne obaveze i saradnike. Biće potrebno uložiti dosta truda u rešavanje nekih pitanja, ali trenutno mora tako. Prilagodite se i obavite ono što je do vas. Moguće je da će ta prva polovina sedmice doneti neke zastoje, ali ovo bi trebalo da uskoro bude rešeno. Oni koji saradjuju sa inostranstvom – poboljšanje, napredovanje, boljitak.

Zdravlje

Povremene, prolazne tegobe. Stariji – reumatski problemi, cirkulacija.

DEVICA

Hrana

Riba, meso, mlečni proizvodi, jaja, povrće – ove namirnice biste trebali da imate makar par puta nedeljno za obrok. Potrebno vam je više vitamina – konzumirajte pomorandže, jabuke, kivi.

Ljubav

Malo ćete se razumeti sa partnerom, malo nećete. Malo ćete pokušavati da se prilagodite jedno drugom, a malo ćete funkcionisati svako za sebe i u svom ritmu. Neće biti nikakvih posebnih problema, po koja varnica iz nerazumevanja ili nervoze koju vučete iz drugih segmenata – najpre poslovnog i porodičnog. Komunikacija je i dalje izuzetno bitan faktor, rešavajte nejasnoće – ne ostavljajte ništa za kasnije. Slobodne Device – moguće je da ste za nekog zainteresovani, ali tu situacija kao da se ne pomera. Postoji šansa da od ove sedmice poboljšate komunikaciju sa ovom osobom.

Posao

Na rešavanje nekih situacija ste čekali i sada postoje odlični preduslovi da se ovo pokrene. Neće se ovo dogoditi samo od sebe – obzirom koliko ste truda i nerava uložili u proteklom periodu. No, bitno je da sada zaokružujete neke poslovne priče i projekte. Bićete zadovoljni krajnjim rezultatima. Iako je ovo sedmica u kojoj se od vas očekuje povećana odgovornost i rad sa zahtevnim saradnicima, komplikovane obaveze – ovo je ipak plodonosan period po vas. Finansije – bićete u priličnoj meri zadovoljni.

Zdravlje

Zdravlje je podložno oscilacijama, pogotovo kod starijih i hroničnih bolesnika.

VAGA

Hrana

Potrebno vam je više variva, supa, čorbi, potaža. Meso i mesne prerađevine u ovoj sedmici smanjite na najmanju meru, a više konzumirajte mlečne proizvode. Izbegavajte tešku i masnu hranu, previše začina.

Ljubav

Nestrpljivost i impulsivnost će biti pojačani u odnosu sa partnerom, što ne mora da bude automatski samo loše. Energija kao paru će vam biti jaka, vatrena, aktivna – pa je ovo dobar trenutak da se uživa, da vas strasti zaokupe, da budete u pokretu, sa puno smeha i dobrog raspoloženja. Ta nestrpljivost i impulsivnost umeće povremeno da vam začine ljubavni život pikantnim i burnim, ali kratkotrajnim raspravama. Više uživajte, manje „solite“, a pogotovo nemojte soliti pamet jedno drugom. Slobodni – ima u ovoj nedelji prostora za više „udvarača“ a svakako za mnogo pozitivnih i finih dešavanja.

Posao

Jaka poslovna sedmica je pred vama, a verovatno je da ćete često morati da se prilagođavate saradnicima i klijentima, što vam baš i neće tako lako pasti. Ima u vama sada i energije i motiva i elana, ali ima i dosta nervoze – najpre iz razloga što sve ne ide onom brzinom koju ste vi isplanirali. Neke obaveze ili saradnici vam mogu oduzimati dosta vremena, pa ćete biti skloni da požurujete i ono što se ne može uraditi na brzu brzinu. Finansijski ćete u ovom periodu proći pa…prilično dobro.

Zdravlje

Problemi sa sinusima, prehladama, kožom.

ŠKORPIJA

Hrana

Pokušajte da preskočite brzu hrane, peciva, slatkiše, grickalice. Jedite povrće, meso, ribu, mlečne proizvode, jaja. Što više čajeva I sokova, ali ništa gazirano.

Ljubav

Iz krajnosti u krajnost – tako će nekako funkcionisati vaše emotivne relacije tokom ovog perioda. Biće varnica i strasti, biće zahtevnih razgovora i tema, biće emocija koje bujaju a biće i osećaja težine i nespokoja. Saturn u vašem polju porodice, doma, ali i prošlosti – odbrojava svoje poslednje dane. Vaša energija i osećanja su još uvek promenljivi i nestabilni, ali polako idete ka boljim danima. Slobodne Škorpije – provlači vam se neko kroz misli, čačka vam želje i osećanja. Kod nekih se ovo vezuje za prošlost, kod drugih za nove osobe. Prošlost se vratiti neće, a za novo ima šansi da se pokrene.

Posao

I u poslovnom segmentu će paralelno funkcionisati težina i preokupiranost obavezama sa dobrim poslovnim prilikama i dešavanjima. Obavezama se posvetite i rešavajte ih jednu po jednu a poslovne šanse prigrlite jer vam mogu doneti najpre finansijski boljitak. Generalno gledano – sva dešavanja, saradnje, dogovori – imaće u početnoj fazi neku formu zastoja ili komplikacije, usporenosti. No, isto tako će imati u konačnici rešenje i dobar rezultat po vas. Drugi deo poslovne nedelje će biti jednostavniji.

Zdravlje

Hronična problematika.

STRELAC

Hrana

Obogatite ishranu raznovrsnim povrćem – najbolje u salatama i sveže, ali ga možete i bariti, grilovati. Takođe – konzumirajte češće voće – i to najpre pomorandže, jabuke, banane, kivi.

Ljubav

Ukoliko ste mislili da ste zatvorili neke teme i pitanja sa voljenom osobom – one verovatno opet izlaze na dnevni red. Doduše, verovatno ćete ih rešiti lakše nego ranije. No, komunikacija vam hoće tokom ovog perioda malo bagovati – reči će vas povremeno saplitati, ali će vas emocije i strasti podizati i vraćati na pravi put. Suštinski, nije loše. Što se tiče slobodnih – ako ne postoji niko koga priželjkujete, vi ćete u ovim danima uživati u dobrim dešavanjima i energiji. No, ako kod vas postoji osoba koju biste želeli da „prisvojite“ – čas ćete smatrati da ste blizu konkretizacije, a čas da nema šanse da se ovo pokrene.

Posao

Prva polovina sedmice vam je naporna. Deluje kao da će vas od samog početka radne nedelje sačekati milion i jedna obaveza, jedna od druge sve teža i zahtevnija. Biće prisutan i napor u dogovorima i komunikaciji sa saradnicima, pa su moguća odlaganja i otezanja. Pokušajte da budete strpljivi sa osobama sa kojima funkcionišete na dnevnoj bazi. S druge strane, možete pokrenuti u ovoj nedelji vrlo bitne saradnje i pregovore – nešto što će vam na duži rok značiti. Finansije – dosta troškova i dalje.

Zdravlje

Sitnija,uglavnom hronična zdravstvena problematika.

JARAC

Hrana

Uvedite u svoju ishranu spanać, cveklu, blitvu i zelje, brokoli, paprike, zelenu salatu. Ribu – bilo rečnu ili morsku. Od mlečnih proizvoda – jogurt i kiselo mleko. Voće – brusnice, suvo grožđe, urme i svi citrusi.

Ljubav

Okupiranost obavezama i neopuštenost su prisutni kod vas. To se hoće odraziti na odnos sa partnerom, pogotovo ako bude išlo paralelno sa manjkom zajedničkog vremena. Pokušajte da vaša komunikacija ne trpi ovih dana – pričajte što više – neka na dnevnom redu budu manje prisutne teške teme, a neka bude više nežnih reči i šaputanja na jastuku. Slobodni Jarčevi – emotivna prošlost je jako prisutna kod nekih od vas i ovaj period može pokrenuti stare priče ili vam pak doneti u život osobu koja podseća na bivše partnere ili ljubavi koje su ostale iza vas. Ako se staro „pokrene“ – pratiće vas samo neko vreme…

Posao

Cela sedmica stavlja fokus na materijalno – finansijski momenat kod vas. Ovaj segment jako talasa ili je potrebno da uložite veliku količinu energije i truda da biste iole bili zadovoljni. Takođe – ili su troškovi pojačani ili vi trenutno ne baratate novcem na pravi način. Kao da vam samo prolazi kroz ruke. Generalno gledano – sve od obaveza ili dogovora će u početnoj fazi ići traljavo, uz ponavljanje ili odlaganje. Ne nervirajte se, rešićete. Skoncentrišite se na bitne stavke, može doći do propusta.

Zdravlje

Potrebno vam je više odmora, više sna i relaksacije.

VODOLIJA

Hrana

Izbegavajte mesne prerađevine, jake začine, prženo, pohovano – sve ono gde ide dosta ulja ili masti. Vašem organizmu sada najviše odgovara povrće i voće, riba, jaja, mlečni proizvodi i žitarice.

Ljubav

Pravih problema u vašim emotivnim relacijama neće biti. Možete eventualno tokom ove nedelje imati povremene zastoje ili ne baš prijatne teme za razgovor – ali ćete kao par to lako izgurati, dogovoriti se. Suštinski, dobra energija je oko vas i u vama – emocije su tu, strasti su tu, a tu je i potreba da više uživate zajedno i provodite više kvalitetnog vremena. Slobodne Vodolije – komunikacija sa nekim učinila je da živnete i da se osećate dobro. Ima prostora u ovoj sedmici za lepa dešavanja, za puno flertovanja, aktivnosti, dobre energije, opuštenosti. Koristite svaki trenutak da uživate.

Posao

Studiozno i odgovorno pristupite svakoj obavezi, svakom dogovoru. Možda će neke situacije u početnoj fazi ići sporije od onog čemu ste se nadali, ali to neće ometati krajnji rezultat koji je sada vrlo povoljan po vas. U ovoj ćete se nedelji naraditi, ali ćete zato uspeti da po pitanju finansija znatnije pojačate svoj budžet. Doduše, evidentno je da vam troškovi „jedu“ veliki deo priliva – ali je malo verovatno da sada po tom pitanju nešto možete značajnije popraviti. Dobra energija, dobra inspiracija i radni elan.

Zdravlje

Malo glava i sinusi, malo grlo, malo zglobovi i cirkulacija, pritisak.

RIBE

Hrana

Vaša ishrana bi trebala da se bazira na biljnim vlaknima, žitaricama, povrću i voću. Od mlečnih proizvoda – kiselo mleko, jogurt, zreli sirevi. Meso, a naročito mesne prerađevine izbegavajte ili ih zamenite ribom.

Ljubav

Sedmica u kojoj sve što je vezano za porodicu, ukućane, dešavanja vezana za kuću – dolazi u fokus. Početni momenat može biti neprijatan, težak, zahtevan – ali rešenje postoji i zato je potrebno da se usmerite na ovu stranu. Samim tim – Ribe koje žive zajedno sa partnerom ili su u braku mogu imati napornijih nedelju dana pred sobom. Oni koji su u vezama – pokušajte da što više vremena provodite zajedno u aktivnostima koje vam oboma prijaju. Slobodne Ribe – duhovi prošlosti se javljaju – bilo kroz kontakte od bivših partnera, bilo kroz osobe koje vas podsećaju na ljubavi kroz koje ste prošli.

Posao

Promenljiva sedmica u kojoj može biti više zastoja ili odlaganja nego inače. Pogotovo je prvi deo radne nedelje ispunjen komplikacijama. Posebnu pažnju obratite na administraciju ili papirološka pitanja jer tu može biti začkoljica. No, sve je ovo rešivo iako će vam oduzeti vreme i trud. Drugi deo perioda donosi kvalitetnu komunikaciju i potencijalne dogovore – koji bi vam se mogli isplatiti. Finansijski ćete proći bolje nego što ste očekivali, bar po pitanjima priliva. Na žalost, troškovi su još uvek dosta velika stavka.

Zdravlje

Umor, nenaspavanost

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto