fbpx
Connect with us

Zabava

Mjesečni horoskop za januar 2023. godine

horoskop

Ovaj januar će delovati  prilično usporeno, zaglavljeno, zablokirano… To jednim delom ima veze sa praznicima i laganim vraćanjem u životne i poslovne rutine. Ipak, izgleda da će nas ovaj period znatno usporiti, ograničiti i da prave aktivnosti možemo da očekujemo tek u drugom delu ili čak u poslednjoj dekadi ovog meseca.

OVAN

Ljubav

Venera u tranzitu kroz znak Vodolije od prvih dana januara pogoduje Ovnovima u smislu intenzivnijih druženja, socijalizacije, većih aktivnosti preko društvenih mreža ili pak pojačanih izlazaka. Ovo nisu automatski aspekti za pronalaženje ljubavi, ali možemo da kažemo da će vas neke osobe zaintrigirati, da ćete imati inspirativnu komunikaciju sa njima koju ćete želeti da produbljujete. Neki od vas će tokom januara naleteti na bivšu ljubav ili ponovo aktivirati kontakt iz prošlosti – ali je pitanje da li će to otići u nekom, iole ozbiljnijem pravcu. Što se tiče zauzetih, bolju komunikaciju sa partnerom hoćete imati, što je dobro jer postoje pitanja i teme koje morate zajednički da rešite. Obratite pažnju na period oko punog Meseca, tokom prve dekade januara, kada ćete i partner i vi biti nervozniji i spremniji za rasprave.

Posao

Otprilike do polovine meseca ili ćete biti sa manjkom elana za posao u smislu da će vam i svakodnevne obaveze predstavljati veliki napor ili ćete pak imati osećaj da sve ono što treba da uradite ili dogovorite ide isključivo uz zastoje, prolongiranja ili greške, vaše ili tuđe. Drugi deo januara donosi konačno razrešavanje nekih pitanja koja su vas okupirala još od decembra, to može biti vaš status, važna papirologija, ugovori ili dogovaranje sa saradnicima. Finansije mnogo troškova, ali čupate se nekako.

Zdravlje

Prehlade, češći problemi sa urogenitalnim traktom, a moguće su i virusne infekcije. Stariji Ovnovi će kuburiti sa kičmom, kostima, zglobovima i cirkulacijom.

BIK

Ljubav

Ulazak vaše vladarke Venere u znak Vodolije prvih dana januara pre će vam doneti više kontakata sa prijateljima, pojačanu društvenost, možda više izlazaka i zabave – nego što bi mogao da vam donese stabilnu ljubavnu priču. Čak i da se nešto pokrene više to liči na avanturicu, kratkotrajne varnice ili nešto tog tipa. Neki Bikovi mogli bi eventualno ostvariti kontakt sa bivšim partnerom, ali i ovo deluje kao da je u nekom poluprijateljskom tonu, razmena informacija ili kod pojedinih susret za jednu noć. Januar ne donosi posebne ljubavne prilike, ali budite strpljivi od ulaska u februar, ovo će se promeniti. Zauzeti oscilacije u odnosu sa partnerom će postojati u većoj meri tokom januara, najpre zbog vaše nervoze ili preokupiranosti poslom, obavezama, brigama. Naročito je prva polovina meseca napeta.

Posao

Za vas bi bilo najbolje ukoliko biste prvu polovinu meseca mogli da iskoristite za odmor i resetovanje od napornog decembarskog perioda. Ako to niste u mogućnosti, računajte da će vam prvi deo januara doneti nagomilavanje obaveza, lošiju komunikaciju sa saradnicima, manjak efikasnosti i verovatno ne baš sjajnu situaciju sa finansijama. Kako se budemo bližili kraju januara, vi ćete čistiti zaostale obaveze, rešavati poslovna pitanja, a možda imati i značajniju komunikaciju sa nadređenima ili važnim saradnicima

Zdravlje

Dosta ste energetski iscrpljeni i imunitet u januaru nije baš sjajan. Postojaće osetljivost respiratornog sistema, a mogu se javiti i problemi sa hormonima, cirkulacijom, čak i probavom.

BLIZANCI

Ljubav

Situacija u vašim emotivnim ili bračnim partnerstvima će tokom januara biti promenljiva. Voljena osoba i vi ćete čas funkcionisati više nego dobro, a čas prebacivati jedno drugom i vraćati se na situacije iz prošlosti koje niste rešili, a koje u oboma izazivaju određeno nezadovoljstvo i nervozu. Mogući su i napeti momenti oko finansija, dece ili pak oko zajedničkih planova. I partner i vi ćete biti impulsivniji nego inače, što može doneti jako dobre momente i uživanje u izlascima ili druženju sa prijateljima, ali će ta impulsivnost povremeno iznenaditi po koju žučnu, ali kratkotrajnu raspravu. Slobodni Blizanci – prelazak Venere u znak Vodolije početkom januara vam odgovara što se tiče druženja, izlazaka, provoda, ali ćete u ovom periodu imati i česta podsećanja na prošlost, pa čak i pokušaj povratka nekog od bivših partnera.

Posao

Prva polovina meseca, malo zbog praznika a malo zbog okolnosti koje nisu na vašoj strani – doneće zastoje u poslu, teško ostvarivanje planova, sporost u realizaciji i vašu veću fokusiranost na rešavanje zaostataka, grešaka, propusta. Drugi deo januara je dosta aktivniji i obeležen što mogućnostima za kraća poslovna putovanja, što dogovorima i uspostavljanjem kontakata sa ljudima koji vam mogu biti od važnosti. Finansijski nećete loše proći, osim što ćete imati naglašene troškove u prvoj dekadi meseca.

Zdravlje

Slabiji imunitet, češće prehlade a osetljiv je i urogenitalni trakt. Lepšem polu mogućnost hormonske problematike. Stariji – reumatske tegobe.

RAK

Ljubav

Rakovi su u značajnoj emotivnoj fazi tokom januara. Kod nekih od vas trenutno je “u igri” preispitivanje odnosa u kojem ste i možda pokušaji da se stvari izvedu na čistac – posebno obratite pažnju na period oko punog Meseca u vašem znaku, jer ovi dani mogu doneti talas stvari koje ste do sada potiskivali, kao i teme kojima ste se ranije bavili ali ih niste rešili. Kod drugih – i partner i vi osećate da je vreme za ozbiljnije korake u vašem partnerstvu i pokušavate da zajednički osmislite planove. Slobodni Rakovi – razmišljanja o nekom od bivših partnera, čak je moguć i ponovni kontakt, možda i obnova. Takođe – na tapetu su vam tajne priče sa osobama koje nisu slobodne ili su na „izlasku“ iz braka ili dugogodišnje veze. Udvarača će biti, ali trenutno nemate jednostavan i potpuno čist put po pitanjima ljubavi.

Posao

Poslovno je prisutna neka forma zastoja – moguće je da i praznici igraju ulogu u ovoj sporosti, ali u svakom slučaju – sledi vam period nešto lošije i konfuznije komunikacije sa saradnicima. Stanje će se popraviti u drugom delu januara, pogotovo tokom treće dekade meseca. Konačno ćete imati jasniju sliku po mnogim pitanjima i lagano krećete napred u realizaciju planiranog. U januaru se nećete proslaviti po pitanjima finansija, pa se potrudite da kontrolišete troškove koliko god je to u vašoj moći.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, stres, meteoropatske tegobe. Osetljivost respiratornih organa će postojati tokom celog januara. Glavobolje.

LAV

Ljubav

U emotivnim i bračnim relacijama kod Lavova mešaće se nezadovoljstvo i zadovoljstvo. Imaćete faze i dane u kojima će preovlađivati živost, zajedničke aktivnosti koje oboma donose dobro raspoloženje, mogućnost kraćeg putovanja, druženje… a imaćete i one druge u kojima ćete se osećati statično, dosadno čak, neispunjeno ili u fazonu da vas partner ne podržava i ne poklanja vam dovoljno pažnje (a moguće je da ćete u stvari oboje biti preokupirani obavezama i neće biti prostora za vas dvoje). Slobodni Lavovi u prvoj dekadi meseca preko prijatelja ili na kraćem putovanju može biti brzinskih varnica sa nekim, ali je pitanje da li će to potrajati i dobiti prostor da se razvije. Druga dekada je povoljna za zabavu i druženje, dok tokom treće dekade meseca osoba koju upoznajete može da se zadrži u vašem životu.

Posao

Bez obzira na to što je sam početak nove godine i što je praznična atmosfera oko vas, vi ćete raditi. Celokupan januar u suštini će obeležiti poslovna tematika, a sve ostalo će otići u drugi plan. Prvi deo meseca uglavnom će proći kroz rešavanje zaostalih obaveza, papirologije i kroz pripremu terena za drugi deo januara i nove poslovne projekte i saradnje koje se otvaraju pred vama. U tom periodu ćete proširiti svoje poslovanje i uticaj, a mnogima od vas počeće da se pokreću teme vezane za inostranstvo.

Zdravlje

Zdravstvenoj tematici bi trebalo pristupiti sa više pažnje. Starijim Lavovima mogu se aktivirati hronične zdravstvene tegobe, dok bi mlađi trebali da više odmaraju i čuvaju se od prehlada, upala i infekcija.

DEVICA

Ljubav

Januar ne nudi jednostavna i laka rešenja kod onih parova kod kojih u proteklom periodu nije išlo baš najbolje. Konstantno će se provlačiti neki vid tenzije, pritiska na vaš odnos (to može biti unutrašnji pritisak koji dolazi od vašeg neslaganja po nekim pitanjima, ali može biti i spoljašnji pritisak kroz porodicu, obaveze) i jedino što možete uraditi jeste da se trudite da zajedničkim snagama i poboljšanjem komunikacije rešavate sve. Slobodne Device, pored toga što januar može obeležiti povratak neke ljubavne priče iz prošlosti i obnova iste, vi takođe imate i šansu da započnete novu romansu. Maltene ceo januar je protkan ljubavnim prilikama za vas, čak vrlo korektnim. To mogu biti ljubavi i kroz posao i kroz putovanja i kroz druženja i izlaske, pa čak i preko društvenih mreža.

Posao

I vas će poslovna tematika zaokupiti tokom januara. U prvom delu meseca ćete osećati neki vid zastoja, neinspirisanosti ili otežanja kroz posao i saradničke odnose. Prosto rečeno, biće potrebno više vašeg truda da bi se stvari pokrenule (ili da biste se vi pokrenuli na pravi način). Drugi deo januara je već bogatiji dešavanjima, vaša se energija menja i počećete da realizujete ideje, projekte ili saradnje koji će se pokazati kao vrlo kvalitetni i plodonosni po vas. Mesec u kojem ćete zaraditi i pokrenuti nove poslove.

Zdravlje

Iako će imunitet biti nešto smanjen, januar bi ipak trebalo da prođe bez posebnih problema na polju zdravlja. Eventualno tegobe hroničnog tipa mogu osećati starije Device.

VAGA

Ljubav

Pojedina partnerstva će biti na granici odluke o odvajanju… da li će se ta granica preći i napraviti presek ili ćete naći snage da pokušavate da nastavite dalje, to će vreme pokazati. Prelaskom Venere koja vlada vašim znakom u Vodoliju vi ćete dobiti drugačiji vid energije, probuditi se i pokrenuti i situacija će krenuti na bolje u partnerstvima. Biće više zajedničkih trenutaka i komunikacija će se popraviti (kod onih koji su u braku ili žive zajedno i dalje će biti dosta prepreka i razloga za stres), bolje ćete razumeti jedno drugo i lakše se uklapati. Slobodnim Vagama će ovaj mesec prilično prijati – raspoloženi ste, otvoreni za druženje, biće više prostora i prilika za zanimljive kontakte, moguće je više flertovanja i zabave, pa i po koja avantura. Januar može doneti i pokušaj obnove nekih prekinutih priča…sa više ili manje uspeha.

Posao

Januar je dobar za završavanje papiroloških I administrativnih pitanja vezanih za posao, za bavljenje onim što ste propustili ili niste stigli da odradite do kraja 2022-e. Dobar je za pravljenje planova koje možete pokretati pred kraj ovog meseca ili u februaru, za nove ideje I njihovo razrađivanje. Dobar je takođe I za one koji se bave privatnim biznisom. No, ovo nije period u kojem ćete napraviti velike iskorake (eventualno tokom treće dekade). U ovom mesecu ulažete u posao da bi vam se vratilo kasnije.

Zdravlje

Osetljivost – kod mlađih Vaga respiratorni I urogenitalni sistem, žlezde. Stariji – kosti, zglobovi, cirkulacija, pritisak, hormoni.

ŠKORPIJA

Ljubav

Vaš emotivno-porodični-bračni život i dalje je pod jakim uticajem Saturna, što će donositi da se povremeno osećate potpuno sigurno i stabilno u odnosu sa voljenom osobom, a povremeno će buditi u vama nesigurnosti, preispitivanja ili čak osećaj zarobljenosti u okolnostima. Imaćete priliku da sa partnerom razgovarate o temama koje ste možda do sada izbegavali ili koje su vam neprijatne, zahtevne. Komunikacija i otvorenost su sada zaista potrebni jer ćete jedino na taj način pokrenuti vaš odnos u pravom smeru. Slobodne Škorpije, retrogradni Merkur u polju komunikacije, kontakata, “prizvaće” iz prošlosti i one koje biste želeli, ali i one koje definitivno ne biste hteli ni da vidite ni da čujete. Novih poznanstava takođe može biti, ali prava ljubavna dešavanja idu tek od februara za vas.

Posao

Dobar deo januara ćete imati osećaj da tapkate u mestu i da, koliko god da snage i energije ulažete u nešto, situacija ili stoji ili se milimetarski pomera napred. Ne znači da u ovom periodu neće biti kvalitetnih poslovnih rezultata, ali će sve ići na mišiće. Obavite sve razgovore koje ste odlagali i sve poslove koje ste ostavili “za neki drugi put”. Vaš vladar Mars početkom druge dekade kreće direktno, a pravo pokretanje ćete osetiti u drugoj polovini meseca koja će biti izuzetno dinamična i puna dešavanja.

Zdravlje

Do direktnog kretanja Marsa čak i da ste zdravstveno potpuno u redu, osećaćete se “isceđeno” i sa manjkom energije. Vodite računa u saobraćaju, a moguće su i povrede i osetljivost ekstremiteta.

STRELAC

Ljubav

Generalno gledano vaše emotivne relacije deluju kao da su u nekom previranju i postoje oscilacije raspoloženja. Kao da se čas spajate u dobroj energiji, akciji… a čas razdvajate zbog obostrane nervoze. Direktno kretanje Marsa početkom druge dekade meseca u partnerskom polju jednim će delom smanjiti napetost, komunikacija će krenuti na bolje, a izgleda da će se i strasti probuditi. U svakom slučaju, umećete bolje da se prilagodite jedno drugom i više uživate. Slobodni Strelčevi – ulazak Venere u polje komunikacije, kontakata i susreta početkom januara može pokrenuti talas druženja i zabavnih momenata, ali vam može doneti i vrlo zanimljive osobe sa kojima ćete lako „kliknuti“. Ovo nije loš period da se zaljubite, a definitivno je dobar za uživanje. Kod nekih od vas prošlost će se provlačiti i na dalje.

Posao

Fokus kompletnog meseca je na vašim finansijama, na onome što zarađujete, ali i na onome što morate “propustiti” dalje. Tempo troškova će biti dosta izražen na stranu redovne novčane obaveze, izgleda da ćete i vi biti široke ruke u ovom periodu. Pokušajte da makar malo kontrolišete odlive novca. Generalno, što se obaveza i samog funkcionisanja na poslu tiče – korektno. Sredinom meseca možete imati nešto više obaveza i napetiju atmosferu u radnom okruženju. Moguć je neki vid reorganizacije na poslu.

Zdravlje

Nešto više povedite računa o ishrani. Moguća je osetljivost sinusa i kompletnog respiratornog sistema. Stariji – prehlade, kostobolja, meteoropatske tegobe, pritisak.

JARAC

Ljubav

Nije vreme za bitne odluke bilo kog tipa kada su vaša partnerstva u pitanju. Ali, jeste vreme da sa voljenom osobom rešite neke teme, pitanja, situacije… da poboljšate zajedničko funkcionisanje i odnos. Nešto više opreza u danima oko punog Meseca u Raku, partner i vi ćete se tada teško razumeti, vi ćete umeti da budete prilično oštri i drastični, a druga strana će to vrlo lično prihvatiti i eto očas posla mini drame. Što se tiče slobodnih Jarčeva imaćemo one koji će se vrteti u začaranom krugu prošlosti veći deo meseca (postoji šansa za obnove kod nekih od vas), imaćemo one koji će osećati pojačanu usamljenost, ali i osećaj da se nešto približava (taj osećaj je više nego istinit), a imaćemo i one koji će ovaj mesec u potpunosti posvetiti sebi, druženju, pogotovo sa osobama koje niste videli odavno.

Posao

I kada su velike poslovne promene ili rezovi, noviteti u pitanju, treba biti strpljiv i sačekati da makar prvu polovinu januara ostavite iza sebe. Poslovna svakodnevica će uglavnom biti ispunjena redovnim, čak pomalo dosadnim obavezama. Ipak, gledajte da se svemu što radite posvetite do maksimuma, da ne biste nešto propustili ili morali da ispravljate kasnije. Dobar je period za planiranje i akciju od kraja januara ili tokom februara meseca. Središnji deo januara vam neplanirano može doneti veće troškove.

Zdravlje

Tokom celog meseca više se posvetite sebi, odmoru, zdravlju. Dobar je period i za promenu navika. Imunitet vam neće biti jača stavka, pa ga ne testirajte. Stariji – hronični problemi.

VODOLIJA

Ljubav

Zauzeti će ući u januar u prilično čudnom raspoloženju. Delujete zatvoreno, povučeno, ćutljivo. Neki od vas mogu biti pod zdravstvenim pritiskom, drugi pod brigama vezanim za posao, finansije, pa i partnera. Mnogo toga ćete motati po glavi, analizirati, preispitivati. Ulazak Venere u vaš znak početkom januara treba da vam da podstrek da manete razmišljanja i strahove i više se okrenete uživanjima i lepoti u odnosu sa voljenom osobom. Zajednički momenti mogu biti ispunjeni strašću i zadovoljstvom. Slobodne Vodolije – ta ista Venera će raditi za vas veći deo meseca. I te kako su moguća nova poznanstva koja će brzo krenuti da se razvijaju i koja će vam doneti dobru energiju. No, neke Vodolije će i tokom januara biti u zagrljaju prošlosti – obnove komunikacije, pa čak i veza jesu moguće.

Posao

Dok će neke Vodolije prvu polovinu meseca iskoristiti za odmor i resetovanje ili pak završetak obaveza koje nisu uspele da odrade, biće i onih koji će se poslovno aktivirati već od prvih dana januara, najpre iz finansijskih razloga ili zato što će im se otvoriti mogućnost da zarade. Drugi deo meseca će i jedne i druge u potpunosti probuditi. Očekuju vas mnogobrojni kontakti i susreti sa saradnicima, čak i nove poslovne ponude koje vam otvaraju prostor za bolju novčanu situaciju od februara.

Zdravlje

Ovaj mesec ne pogoduje stabilnosti u zdravstvenom segmentu. Čak i da ne postoji nikakva konkretna tegoba, vama je neophodno da se odmorite i oporavite od napora iz prethodnog perioda.

RIBE

Ljubav

Od toga koliko ste partner i vi suštinski stabilni kao par, zavisiće i tok dešavanja u januaru. Imamo Ribe čije emotivne relacije već neko vreme trpe vruće – hladno stanja i koje se i u ovom periodu mogu stalno vraćati na isti način funkcionisanja. Imamo one koji imaju nerešenu porodičnu problematiku ili neki vid nesređenog stanja u domu, ovde će uz trud i strpljenje doći do poboljšanja situacije u drugom delu meseca. A imamo i one koji sa lakoćom plivaju – vi se spremajte ili na put sa partnerom ili na više uživanja, zabave. Što se tiče slobodnih Riba, aktivniji društveni život može pokrenuti zanimljiva poznanstva, ali i to da susretnete osobu koju odavno niste videli i sa kojom će vam prijati da razvijate komunikaciju. Neke Ribe mogu da se okrenu ka prošlosti ili tajnim vezama, najpre tokom druge dekade.

Posao

Vi ste svoj poslovni segment u proteklom periodu u velikoj meri izgradili, stabilizovali i tokom januara ćete uglavnom imati mirno funkcionisanje i bavljenje redovnim obavezama. Neki od vas mogu se odlučiti i za kraći odmor i početak poslovnih dešavanja tek u drugom delu meseca. Nešto više pažnje obratite na finansije – prilivi nisu problem, ali troškovi vezani za dom i ukućane mogu biti naporni vašem novčaniku, a moguće je da sredinom meseca imate i neplanirani trošak. Finansije će biti stabilnije od februara.

Zdravlje

Ne bi trebalo da bude većih problema po pitanjima zdravlja. Obratite pažnju samo na sezonske viruse i čuvajte se da se ne prehladite. Starijima probava može povremeno donositi tegobe, kao i cirkulacija.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto