fbpx
Connect with us

Događaji

Tradicionalna svenarodna Svetosimeonovska litija u Podgorici

litije crna gora

Povodom praznika Svetog Simeona Mirotočivog, Mitropolija crnogorsko-primorska, od petka 24. februara do nedjelje 26. februara, organizuje Svetosimeonovske svečanosti u Podgorici.

U nedjelju 26. februara, na praznik kada naša Sveta crkva proslavlja Svetog Simeona Mirotočivog, u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici Svetu arhijerejsku liturgiju, sa početkom u 9 časova, služiće NJegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski g. Joanikije sa više arhijereja naše Svete crkve.

Nakon odslužene Svete službe Božije, Svetosimeonovsku besjedu izgovoriće prof. dr Jovan Delić.

U 11 časova, od Sabornog hrama pa do Nemanjinog grada na obali rijeke Ribnice, gdje je rođen Stefan Nemanja – Sveti Simeon Mirotočivi, krenuće tradicionalna svenarodna Svetosimeonovska litija, koju će predvoditi Mitropolit Joanikije sa više arhijereja naše Crkve.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Događaji

Predavanje u KIC-u “Zeta” o zdravim stilovima života i fitnesu u sportu

kavaripć sport zeta

U četvrtak 13.juna od 19:00 h u KIC-u Zeta, otvoren je prostor da se stanovnici opštine Zeta upoznaju sa dobrobitima zdravijih načina življenja i prisutnosti fitnesa u sportu.

Realizaciju ovog predavanja uspostaviće Marjan Kavarić, profesor fizičke kulture i kondicijski trener.

Predavanje na temu zdravih stilova života i uključivanja fitnesa u sportu, biće vezano za sve sportiste od perioda njihovog ranog razvoja pa do odraslog doba.

,,Cilj radionice je da približimo značaj fitnesa u razvoju motoričkih sposobnosti i periodizacije treninga. Ističem da je radionica namijenjena svima koji žele da proširuju svoja znanja sa aspekta sportskih zakonitosti.”, istakao je Kavarić.

On dodaje da će radionica  biti interaktivne prirode  i  poziva sve zainteresovane građane i sportiste Zete da zabilježe svoje prisustvo i steknu adekvatna saznanja.

Continue Reading

Đačka knjižica

Dodjela diploma “Luča” u školi “Vladika Danilo”

diploma luča

U osnovnoj školi “Vladika Danilo” upriličena je  svečana dodjela diploma “Luča”, kojoj su prisustvovali učenici, roditelji, razredne starješine, učiteljice, vaspitačica, uprava škole i ostali zaposleni.

Ova prestižna nagrada nije mala stvar i predstavlja priznanje za trud, rad i ponašanje učenika tokom svih ovih godina. Svi prisutni su bili veoma emotivni, a djeci su poželjeli svaku sreću, uz želje da im nova životna staza bude obasjana “Lučom” koju su zaslužili.

„Hvala djeci, roditeljima posebno jer su ih vaspitali na pravi način, učiteljicama i vaspitačici jer su ih naučili mnogim stvarima, predmetnim nastavnicima koji su nadogradili postojeće znanje, a svi zajedno napravili od njih dobre, mlade ljude,“ istakli su čelnici škole.

Na kraju, saopšteno je da je ovo grupa divne djece koja mnogo obećava i koja će sigurno ostvariti velike uspehe.

„Mi ih pratimo, radujemo se njihovom uspjehu i ponosimo se njima!“ kazali su iz  škole.

Ovaj događaj će ostati u srcima svih prisutnih kao podsjetnik na rad, trud i zajedništvo koje je dovelo do ovih zasluženih priznanja.

Continue Reading

Događaji

Dani krapa u Zeti: Dvodnevna manifestacija na Plavnici

Turistička Organizacija Zeta, u saradnji sa Opštinom Zeta, Eko resortom Plavnica i kompanijom Mtel, po prvi put organizuje manifestaciju Dani krapa. Ovaj dvodnevni događaj, koji će se održati 8. i 9. juna na Plavnici s početkom u 15h, ima za cilj promovisanje gastronomskih vrijednosti ovog područja, s posebnim naglaskom na Skadarsko jezero i krapa kao autohtone vrste ribe i njegove tradicionalne pripreme.

“Ovo je ujedno i promocija turističkih, prirodnih i drugih potencijala područja Skadarskog jezera, kao i početak ljetnje turističke sezone i početak sezone ribolova”, istakla je Tatjana Bojanić, v.d. direktora Turističke Organizacije Zeta.

Bojanić je dodala da će konzumiranje krapa biti besplatno za sve posjetioce, a pored ribljih specijaliteta, posjetioci će biti u prilici da degustiraju i druge specijalitete karakteristične za područje Zete, a to su zetski kolači i priganice.

“Posjetioce očekuje bogat kulturno-umjetnički program, tokom kojeg će nastupiti FA Slobodana Aligrudića, animatori za djecu, Šćepan Stojanović sa bendom i Ivana Popović Martinović. Prvo veče manifestacije nastupiće regionalna zvijezda Vesna Zmijanac, dok će druge večeri manifestaciju zatvoriti regionalna zvijezda Dejan Matić”,  rekla je Bojanić za Portal Zeta.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto