fbpx
Connect with us

Servisne informacije

Stupila na snagu Naredba o zabrani loženja vatre na teritoriji Opštine Zeta

zabrana loženja vatre zeta

Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju, doneo je Naredbu o zabrani loženja i upotrebe vatre na otvorenom prostoru koji stupa na snagu od 1.jula do 1.oktobra 2024.

Zabranjuje se loženje vatre i ostavljanje zapaljenih predmeta na mjestima na kojima postoji povećana opasnost od izbijanja i širenja požara (u parkovima, putnim pojasevima i na drugim mjestima na kojima postoji sasušena trava, lišće i drugi lako zapaljivi predmeti i materije).

U ovom periodu na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Pravna i fizička lica koja svojim nesavjesnim radnjama izazovu pojave i širenje vatre kazniće se shodno odredbama Zakona o zaštiti i spašavanju, navedeno je u naredbi.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Servisne informacije

Obustava saobraćaja u noći između ponedeljka na utorak u centru Zete

Opština Zeta obavještava sve učesnike u saobraćaju da će u ponedeljak na utorak (15. na 16. jul 2024. godine), u terminu od 00h – 24h doći do potpune obustave saobraćaja za sva motorna vozila u centru Anova.

Zabrana saobraćaja odnosi se na dio saobraćajnice od picerije “Ćao” do poslovnog centra “Stajović”, kao i od OŠ”Milan Vukotić” u Golubovcima do semafora kod objekta “CEDIS-a”, zbog svečanog otvaranja 96. Zetskih sportskih igara.

Saobraćaj će se nesmetano odvijati alternativnim putevima.

Continue Reading

Servisne informacije

Raspored rada Doma zdravlja 13., 14., i 15. jula

dom zdravlja zeta

U Domu zdravlja Glavnog grada, za vrijeme praznika – Dana državnosti 13., 14.,i 15. jula, građanima će biti pružena zdravstvena zaštita u objektima: “Blok V”, “Tuzi” i “Zeta”.

Rad izabranih doktora za odrasle i djecu u danima Državnog praznika obavljaće se isključivo u punktu “Blok V” u dvije smjene od 07-14h i od 14h-21h za teritoriju opštine Podgorica, dok će u ZO “Tuzi” Izabrani doKtor za odrasle raditi od 07 do 15h, a u opstini Zeta, zdravstveni objekat “Golubovci”, takođe od 07-15h.

Centar za laboratorijsku dijagnostiku u zdravstvenom objektu “Blok V” će raditi od 07 do 21 h.

Jedinica za patronažu će raditi po ustaljenom rasporedu, tako da će se i tokom praznika nalozi primati u zdravstvenim objektima” Blok V” u periodu od 07 do 19 h, dok će se terapija, po nalogu Izabranog doktora, u stanu pacijenata davati svakog dana, od 07 do 19 h.

“Građankama i građanima Crne Gore Dom zdravlja Glavnog grada želi srećan 13.jul”,  Dan državnosti Crne Gore, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica.

Radno vrijeme Montefarmove apoteke tokom praznika u Golubovcima je od 07h do 14 h, za dane 13.jul (subota) i 15.jul (ponedjeljak)

Continue Reading

Servisne informacije

Počinje javna rasprava povodom rebalansa budžeta Opštine Zeta

Sekretarijat za finansije i budžet obavještava javnost da je u toku javna rasprava povodom Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o Budžetu Opštine Zeta za 2024. godinu.

Javna rasprava traje 15 dana, počev od 10.07. do 24.07.2023. godine.

Postoje tri razloga za donošenje ove Odluke (rebalansa budžeta), i to: promjena zakonske regulative početkom godine, prenos znatno više sredstava iz prošle godine, kao i konačno utvrđivanje iznosa transfera koje Glavni grad treba da realizuje u korist budžeta Opštine Zeta.
Rebalansom, kako je to bilo i ranije najavljeno, budžet Opštine Zeta za 2024. godinu iznosi 10,3 miliona eura. Kada je u pitanju alokacija, ovim rebalansom je predviđeno usmjeravanje skoro 60% ukupnih sredstava na kapitalni budžet, dok se ostatak odnosi na tekuću potrošnju i rezerve.

Pozivamo građane da prisustvuju centralnoj javnoj raspravi, koja će se održati 23.07.2024. godine, sa početkom u 13.00 časova, u maloj sali u zgradi opštine.

Takođe, sve primjedbe, predloge i sugestije građani mogu dostavljati u pisanoj formi na adresu Opština Zeta, Glavna gradska ulica Anovi 89, 81304 Golubovci, ili putem mejla na adrese: zeta.sfb@podgorica.me; zeta.budzet@podgorica.me.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto