fbpx
Connect with us

Servisne informacije

Opština Zeta obezbijedila sredstva za podršku žetvi pšenice i ostalih strnih žita

žetva žitarica zeta

Opština Zeta je i ove godine, obezbijedila sredstva za podršku žetvi pšenice i ostalih strnih žita.

Visina subvencije za žetvu iznosiće 20€ po ralu (110€ po ha), uz obavezu poljoprivrednih proizvođača da izabranom vršiocu, plate iznos od 20€ po ralu za izvršenu žetvu.

Proizvođačima će biti na raspolaganju kombajni koji će svakodnevno vršiti žetvu, shodno potrebama proizvođača.

Svi zainteresovani vlasnici, za navedene potrebe mogu se obratiti direktno vršiocima žetve na sljedeće brojeve telefona:

– Sreten Terzić, 067/541-234;

– Zoran Anđušić, 067/811-490 ;

– Srđan Anđušić, 067/844-694 i

– Đorđije Pešukić, 068/527-307.

Komisija Opštine Zeta će obići određeni broj poljoprivrednih proizvođača koji su koristili ovu mjeru.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Servisne informacije

Raspored rada Doma zdravlja 13., 14., i 15. jula

dom zdravlja zeta

U Domu zdravlja Glavnog grada, za vrijeme praznika – Dana državnosti 13., 14.,i 15. jula, građanima će biti pružena zdravstvena zaštita u objektima: “Blok V”, “Tuzi” i “Zeta”.

Rad izabranih doktora za odrasle i djecu u danima Državnog praznika obavljaće se isključivo u punktu “Blok V” u dvije smjene od 07-14h i od 14h-21h za teritoriju opštine Podgorica, dok će u ZO “Tuzi” Izabrani doKtor za odrasle raditi od 07 do 15h, a u opstini Zeta, zdravstveni objekat “Golubovci”, takođe od 07-15h.

Centar za laboratorijsku dijagnostiku u zdravstvenom objektu “Blok V” će raditi od 07 do 21 h.

Jedinica za patronažu će raditi po ustaljenom rasporedu, tako da će se i tokom praznika nalozi primati u zdravstvenim objektima” Blok V” u periodu od 07 do 19 h, dok će se terapija, po nalogu Izabranog doktora, u stanu pacijenata davati svakog dana, od 07 do 19 h.

“Građankama i građanima Crne Gore Dom zdravlja Glavnog grada želi srećan 13.jul”,  Dan državnosti Crne Gore, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica.

Radno vrijeme Montefarmove apoteke tokom praznika u Golubovcima je od 07h do 14 h, za dane 13.jul (subota) i 15.jul (ponedjeljak)

Continue Reading

Servisne informacije

Stupila na snagu Naredba o zabrani loženja vatre na teritoriji Opštine Zeta

zabrana loženja vatre zeta

Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju, doneo je Naredbu o zabrani loženja i upotrebe vatre na otvorenom prostoru koji stupa na snagu od 1.jula do 1.oktobra 2024.

Zabranjuje se loženje vatre i ostavljanje zapaljenih predmeta na mjestima na kojima postoji povećana opasnost od izbijanja i širenja požara (u parkovima, putnim pojasevima i na drugim mjestima na kojima postoji sasušena trava, lišće i drugi lako zapaljivi predmeti i materije).

U ovom periodu na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Pravna i fizička lica koja svojim nesavjesnim radnjama izazovu pojave i širenje vatre kazniće se shodno odredbama Zakona o zaštiti i spašavanju, navedeno je u naredbi.

Continue Reading

Servisne informacije

Počinje javna rasprava povodom rebalansa budžeta Opštine Zeta

Sekretarijat za finansije i budžet obavještava javnost da je u toku javna rasprava povodom Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o Budžetu Opštine Zeta za 2024. godinu.

Javna rasprava traje 15 dana, počev od 10.07. do 24.07.2023. godine.

Postoje tri razloga za donošenje ove Odluke (rebalansa budžeta), i to: promjena zakonske regulative početkom godine, prenos znatno više sredstava iz prošle godine, kao i konačno utvrđivanje iznosa transfera koje Glavni grad treba da realizuje u korist budžeta Opštine Zeta.
Rebalansom, kako je to bilo i ranije najavljeno, budžet Opštine Zeta za 2024. godinu iznosi 10,3 miliona eura. Kada je u pitanju alokacija, ovim rebalansom je predviđeno usmjeravanje skoro 60% ukupnih sredstava na kapitalni budžet, dok se ostatak odnosi na tekuću potrošnju i rezerve.

Pozivamo građane da prisustvuju centralnoj javnoj raspravi, koja će se održati 23.07.2024. godine, sa početkom u 13.00 časova, u maloj sali u zgradi opštine.

Takođe, sve primjedbe, predloge i sugestije građani mogu dostavljati u pisanoj formi na adresu Opština Zeta, Glavna gradska ulica Anovi 89, 81304 Golubovci, ili putem mejla na adrese: zeta.sfb@podgorica.me; zeta.budzet@podgorica.me.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto