fbpx
Connect with us

Đačka knjižica

Dodjela diploma “Luča” u školi “Vladika Danilo”

diploma luča

U osnovnoj školi “Vladika Danilo” upriličena je  svečana dodjela diploma “Luča”, kojoj su prisustvovali učenici, roditelji, razredne starješine, učiteljice, vaspitačica, uprava škole i ostali zaposleni.

Ova prestižna nagrada nije mala stvar i predstavlja priznanje za trud, rad i ponašanje učenika tokom svih ovih godina. Svi prisutni su bili veoma emotivni, a djeci su poželjeli svaku sreću, uz želje da im nova životna staza bude obasjana “Lučom” koju su zaslužili.

„Hvala djeci, roditeljima posebno jer su ih vaspitali na pravi način, učiteljicama i vaspitačici jer su ih naučili mnogim stvarima, predmetnim nastavnicima koji su nadogradili postojeće znanje, a svi zajedno napravili od njih dobre, mlade ljude,“ istakli su čelnici škole.

Na kraju, saopšteno je da je ovo grupa divne djece koja mnogo obećava i koja će sigurno ostvariti velike uspehe.

„Mi ih pratimo, radujemo se njihovom uspjehu i ponosimo se njima!“ kazali su iz  škole.

Ovaj događaj će ostati u srcima svih prisutnih kao podsjetnik na rad, trud i zajedništvo koje je dovelo do ovih zasluženih priznanja.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Đačka knjižica

Najbolji učenici iz JU SMŠ Golubovci borave u najprestižnijoj stručnoj školi u regionu

SMŠ Studijska posjeta

Četiri najbolja učenika/ce borave u Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika Svilajnac.

Odabrani Agrotehničari i Veterinarski tehničari Matea Mugoša, Lazar Perišić, Sara Lazović i Aleksandra Popović su zahvaljujući svojim dosadašnjim ostvarenim rezultatima u nastavi zavrijedili petodnevni boravak u ovoj školi.

Tokom boravka učenici uz pratnju svojih mentora obavljaju redovnu praktičnu nastavu na školskom imanju u Svilajncu.

učenici SMŠ

privatna arhiva

Škola posjeduje kompletno zaokružen sistem od njive do trpeze što našim učenicima omogućava uvid u cjelovit proces proizvodnje hrane od sjetve, obrade, njege usjeva i životinja, do tehnološke prerade. Naposletku učenici imaju priliku da u Domu učenika i sami konzumiraju ono što su proizveli.

Organizatori ove stručne posjete su profesor Veljko Tomić i Aleksandar Kaluđerović uz finansijsku podršku Privredne komore Crne Gore.

Continue Reading

Đačka knjižica

OŠ “Vladika Danilo” obilježila 139 godina postojanja

OŠ Vladika Danilo

U atmosferi zajedništva i radosti, škola “Vladika Danilo” proslavila je svoj veliki jubilej – 139 godina od osnivanja, te 13 godina od samostalnog rada. Na svečanosti održanoj u okviru škole, okupili su se zaposleni, učenici, roditelji i članovi školskog kolektiva kako bi obilježili ovaj značajan datum. Na svečanoj priredbi učenici su izvodili skečeve, plesne koreografije i recitacije.

Direktorica škole,  Lidija Rašović, u svom emotivnom govoru istakla je važnost ovog dana za čitavu zajednicu.

“Danas slavimo ne samo broj godina postojanja naše škole, već i njen kontinuirani razvoj i uspjeh. Ponosni smo na sve što smo postigli zajedno”, rekla je direktorica Rašović.

Jedan od ključnih momenata ove proslave bila je zahvalnost Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija na podršci koju su pružili školi.

Lidija Rašović

Privatna arhiva

“Oprema koju smo dobili od Ministarstva vrijedna je skoro 34 000e. Ovo je značajno unaprijedilo našu mogućnost da pružimo kvalitetno obrazovanje našim učenicima”, istakla je direktorica Rašović.

Saradnja sa lokalnim institucijama takođe je bila ključna tema ovogodišnjeg obilježavanja. Opština Zeta, kao dugogodišnji partner škole, dobila je posebno priznanje za svoju podršku i angažman.

“Bez podrške Opštine Zeta, mnoga od naših dostignuća ne bi bila moguća. Hvala im na njihovoj podršci i vjerovanju u naš rad”, naglasila je direktorica Rašović.

Pored toga, posebno su istaknuti uspjesi učenika na takmičenjima i nadmetanjima.

Vladika Danilo

privatna arhiva

“Ove godine naši đaci su bili odlični na Državnom takmičenju. Moramo pohvaliti Kseniju Vujović, Barbaru Rajković, Jovana Lončara i Dražena Delića. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške njihovih mentora.”, istakla je direktorica Rašović.

Takođe, veliki uspjeh postigla su i dva učenika koji su osvojili prvo mjesto na konkursu za Mlade eko-reportere, uz podršku nastavnice Aleksandre Brnović. Ovi rezultati svjedoče o talentu i predanosti učenika, ali i o posvećenosti nastavnog osoblja.

Proslava je završena riječima direktorice Rašović, koja je pozvala sve prisutne da se prisjete lijepe prošlosti škole, ali i da se raduju budućim izazovima i dostignućima.

“Ovo je prilika da zajedno zavirimo u čarobni svijet djetinjstva, svijet ispunjen ljubavlju, smijehom i drugarstvom. Neka nam ova proslava bude podsjetnik na sve lijepe trenutke koje smo zajedno dijelili”, zaključila je direktorica.

Continue Reading

Đačka knjižica

Odjeljenje OŠ “Zarija Vujošević” osvojilo prvu nagradu na likovnom konkursu

zarija vujošević

Povodom Dana škole u Srednjoj likovnoj školi,,Petar Lubarda” na Cetinju uručene su nagrade i diplome učenicima i mentorima osnovnih škola koje su učestvovale na likovnom konkursu ,tema ,,Srećno mjesto”.

Učestvovalo je 1849 radova u III kategorije(I-III,IV-VI i VI-IXrazreda).

U kategoriji od IV do VI razreda izdvojena su 2 likovna rada učenika OŠ ,,Zarija Vujošević”.

Jedan od njih je osvojio prvu nagradu.

zarija vujošević

Nagrađeni su:

Odjeljenje V1-Ljetnji raspust

Mentorka-Ljiljana Maraš.

Učenicima i njihovoj mentorki uručene su diplome,a pobjednički rad kao nagrada-uvršten u katalogu 13.MALI LIKOVNI SUSRETI.

Učenici i njihova nastavnica se zahvaljuju svima koji su im omogućili da predstave svoja znanja i postignu uspjeh na ovom likovnom konkursu.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto