fbpx
Connect with us

Politika

Radulović: Jedan kišni dan odraz godina neaktivnosti

filip radulović

Pokret Evropa sad! zabrinut je zbog stanja u kojem se nalazi aerodrom u Tivtu. Kroz ovaj sramotni problem sa prokišnjavanjem na aerodromu Tivat, savršeno je predstavljeno 15 mjeseci rada ove tehničke vlade.

“Kroz ovaj sramotni problem sa prokišnjavanjem na aerodromu Tivat, savršeno je predstavljeno 15 mjeseci rada ove tehničke vlade. Zapanjujući video o tome kako se sliva kiša kroz krov, mokre putnike i poplavljene podove, podsjetilo je mnoge ljude na Indiju tokom sezone monsuna. Za zemlju koja se oslanja na turizam ovo je šokantan prikaz nesposobnosti. Umjesto što odlazeći premijer Abazović stalno saopštava statistiku o broju turista, procente i godišnje poređenje turističkih sezona, bilo bi bolje da je zapravo zasukao rukave i uradio nešto po ovom pitanju”, kazao je Radulović.

Kako je rekao, ovaj problem sa tivatskim aerodromom je pravi prikaz koliko je 43. Vlada nesposobna.

“Svaka kap predstavlja obećanje koje nije ispunjeno. Evropske integracije, kap. Reforma pravosuđa, kap. Depolitizacija javne uprave, kap. Investicije u ključnu infrastrukturu, kap. Nažalost, više nema dovoljno kofa u koje bi stala sva obećanja gospodina Abazovića. Njegov nerad je sada prelio čašu. Ne možemo dočekivati turiste sa ovakvom infrastrukturom. Pod hitno treba nešto učiniti, ili da se poništi akt o dodijeli koncesije i da se ulaže u infrastrukturu ili da se daju aerodromi u koncesiju. Davanje aerodroma u koncesiju omogućilo bi stručnjacima sa iskustvom da upravljaju ključnom infrastrukturom, dok bi sopstveno ulaganje naše države makar krpilo rupe u plafonu da nam gosti na plivaju do šaltera – što Vlada Dritana Abazovića nije bila u stanju da uradi. Sunčani dani svakako dolaze sa Evropom sad, još jednom ćemo ispravljati tuđe greške – makar to značilo da ćemo “krpiti tuđe rupe”, zaključuje Radulović.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Rezultati popisa biće objavljeni 15. oktobra

monstat

Direktor Uprave za statistiku Monstat Miroslav Pejović saopštio je u Dnevniku Televizije Crne Gore da će rezultati popisa stanovništva biti objavljeni 15. oktobra.

Pejović je kazao da je softver završen, kao i revizija koda softvera.

“Sada je testiranje softvera u toku, a nakon toga slijedi puštanje softvera u produkciju od 1. oktobra. Građani će moći da provjere podatke do 7. oktobra”, kazao je Pejović.

Monstat će do 1. oktobra upariti podatke sa registrom iz MUP-a i završiti posljednju fazu provjere.

Popis stanovništva izvršen je u decembru 2023. godine. Prema preliminarnim rezultatima objavljenim u januaru, u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika.

Poznat je i broj domaćinstava, stanova i naselja, a Zakon o popisu nalaže da svi naredni podaci budu objavljeni kao konačni.

Continue Reading

Politika

Božović: U višedecenijskom mraku bili smo “mi ili oni”, a oni su imali državu i mafiju

Bogdan Božović

Bivši direktor policije i njegova sporadična priznanja ozbiljnih krivičnih djela još jedan su trag starog DPS režima kojeg se polako oslobađamo, poručio je poslanik Socijalističke narodne partije u Parlamentu Bogdan Božović.

Stojanović je, kako kaže, “svjedok jedne beskrupulozne ere, vladavine režima u kojem je mafija ušla u sve ključne institucije države”.

Kada postoji sprega države i kriminalnih struktura jasno je, kako navodi, zašto je direktor policije bio pod pritiskom i, po sopstvenom skandaloznom priznanju, nije spriječio ubistva za koja su imali informacije.

“A i kako će kad je saradnja bila na visokom nivou. Direktori policije bili su dio kriminalnih grupa, prva dama sudstva i specijalni tužioci osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja, osumnjičeni da su pripadali klanovim. Hapšenje njihovih sinova govori o slobodi koju su imali u tom “porodičnom biznisu”. Šteta po državnu kasu ne mjeri se tim jednim kamionom cigareta, jer ko zna koliko je tu kamiona “prošlo”, već milionima sklonjenim ko zna gdje. Da je ovo Monako, pa mnogo je. Trebaće nam decenije da razbijemo tu hobotnicu “, poručuje Božović.

Ovaj narod je, dodaje, željan pravde. Mali su kapaciteti ZIKS-a za sva njihova zlodjela.

“U tom višedecenijskom mraku bili smo mi ili oni. A oni su imali državu i mafiju. Zato danas ne mogu razumjeti da bilo koji mlad čovjek može dati glas DPS-u ili njihovim partijama satelitima. Nasuprot njih stojimo mi. Sigurnost, stabilnost, doslednost. U našoj višedecenijskoj borbi protiv kriminala i korupcije”, poručio je Božović.

 

Continue Reading

Politika

PES: Zabrinjavajuće da je Abdić kao doktor kršio mjere Ministarstva zdravlja na proslavi sa Drešajem

pokret evropa sad

Pokret Evropa Sad (PES) uputio je saopštenje u kojem ističu da su dobili potvrdu od učesnika porodičnog slavlja i prijatelja Nermina Abdića da se nosilac liste DPS-a na podgoričkim izborima nalazi na fotografiji sa Leonom Drešajem, bratom Viktora Drešaja, koji je u bjekstvu i koji se tereti za šverc 2,47 tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju. Kako su naveli iz PES-a, funkcioneru DPS-a nije smetalo da se druži sa licem koje je saslušavano povodom ubistva Duška Jovanovića, budući da je Leon Drešaj bio u društvu kasnije osuđenog Damira Mandića u noći izvršenja ubistva.

Iz PES-a su naglasili da je dodatno zabrinjavajuće to što je Abdić, koji je doktor, kršio tadašnje mjere Ministarstva zdravlja prisustvom na proslavi sa Drešajem.

“Jasno je da Abdić i njegova partija, koja je kroz Skaj prepiske direktno povezana sa vođama kriminalnih klanova, nemaju više nikakvog kredibiliteta da upravljaju sa bilo koje odgovorne pozicije,” navodi se u saopštenju.

PES je takođe podsjetio na povezanost tadašnje vladajuće partije sa kriminalom, što najbolje potvrđuje priznanje bivšeg direktora policije Slavka Stojanovića, koji je, kako tvrde, naložio policiji da propusti kamion njegovog prijatelja u kojem je bilo 125 paketa cigareta bez odgovarajuće dokumentacije. Stojanović je, prema njihovim navodima, time direktno omogućio da nelegalna roba ne bude oduzeta.

U saopštenju se dalje navodi da se zbog ovakvih afera erozija u biračkom tijelu DPS-a nastavlja, te da su njihovi aktivisti sada primorani da analiziraju razloge zbog kojih su mnogi napustili partiju.

“DPS je postao politička partija s kojom niko ne želi da koalira, osim onih s kojima su zajedno srušili vlast u Podgorici i koji smatraju da su se u međuvremenu reformisali”, zaključili su iz PES-a.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto