fbpx
Connect with us

Zeta

Nastavlja se “politički cirkus” u SO Zeta, Luka Krstović ostaje predsjednik

SO zeta
Izvor: Dan

Zbog nedostatka kvorima sjednica Skupštine opštine Zeta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o smjeni predsjednika SO Luke Krstovića, nije održana. Njegovu smjenu tražili su odbornici koalicije “Za budućnost Zete” koji se nijesu pojavili na zasijedanju. Glavni razlog za za Krstovićemo razrješenje je njegovo postupanje po predlogu koalicije okupljene oko DF-a za donošenje deklaracije o suspenziji odluke o priznanju kosova. Osim njih sjednici nijesu prisustvovao ni odbornik SNP-a, ali ni nezavisni odbornik Nikola Rajović, koji je napustio Demokrate.

“Nema inicijatora tako da nema kvoruma. Sjednica će biti nastavljena u skladu sa zakonskim propisima”, rekao je Novica Pejović, potpredsjednik SO Zeta.

Odbornik DF-a Aleksandar Marković, podnio je ostavku na tu funkciju, a zamijeniće ga Nemanja Radović.

Luka Krstović, predsjednik SO Zeta, kazao je da je ovo druga sjednica na kojoj se nijesu pojavili inicijatori nekadašnjeg DF-a.

“Smjena predsjednika SO bila je jedino moguća u saradnji sa DPS-om, a pojavili bi se i brojni pravni problemi zbog takve smjene, koja je nelegitimna i koja bi bila predmet analize sudskih organa. Ne bi imali dilemu kakvu i odluku ti organi donijeli. Do daljnjeg ostajem na mjestu predsjednika SO Zeta”,  rekao je Krstović.

Na pitanje da li Demokrate ostaju pri stavu da neće predložiti novog kandidata za predsjednika SO, Krstović je kazao da će odluku o tome donositi organi Demokrata i niko drugi.

“NIje bilo nikakvih razgovora sa koalicijom “Za budućnost Zete”. Odluku o kadrovskim rješenjima donosiće samo Opštinski odbor Demokratske Crne Gore. MI se ne miješamo u kadrovska rješenja drugih partija,pa nećemo dozvoliti da se iko miješa u naša”, rekao je Krstović.

Konstataciju koalicije “Za budućnost Zete”, da ako ne predlože novog kandidata za predsjednika SO, koalicija sa Demokratama više ne postoji, Krstović je prokomentarisao da su to mogli potvrditi danas da su došli.

Predsjednik kluba odbornika DPS-a Miroslav Boljević kazao je da njihova koalicija nije pregovarala ni sa jednim političkim subjektom oko raznih političkih tema kojima su ovih dana okupirani, niti će. On je istakao da neće učestvovati u, kako je rekao, blago rečeno političkom cirkusu.

“Niti je predsjednik Opštini, niti Skupštine biran glasovima DPS-a, niti će biti razrješavan, niti ćemo na bilo koji način učestvovati u tome. Kada smo kenuli u ovom sazivu SO rekli smo da ćemo biti konstruktivna opozicija i dokazujemo to svakim danom, da smo raspoloženi da razgovaramo o temama koje se tiču boljitka života građana Zete. Aktivno učestvujemo u radu skupštinskih organa. Ima nekih tema koje se nas ne tiču, a to su ove poslednje aktuelna teme. Ne znam šta očekujete od opozicije, jer ona ne može da donosi odluke. Imaćemo inicijative naravno”, rekao je Boljević.

 

Izvor: Dan

Reklama
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zeta

Opština Zeta poziva mlade na učešće u anketi za izradu Lokalnog akcionog plana

akcioni plan za mlade, zeta upitnik

Opština Zeta pozvala je sve mlade da učestvuju u anketi koja ima za cilj izradu Lokalnog akcionog plana za mlade. Ovaj plan će biti ključan za kreiranje budućih aktivnosti i strategija koje će poboljšati kvalitet života mladih u Zeti.

Važno je napomenuti da učesnici ankete mogu doprinijeti direktnom oblikovanju planova koji će imati uticaj na brojne aspekte svakodnevnog života mladih, uključujući obrazovanje, zapošljavanje, kulturu i slobodno vrijeme.

Popunjavanje UPITNIKA traje svega nekoliko minuta, a podaci prikupljeni tokom ovog procesa biće korišćeni isključivo u svrhe izrade strategije. Anketa je anonimna, što znači da će odgovori učesnika ostati poverljivi.

Continue Reading

Zeta

Objavljena rang lista za podršku ženskom preduzetništvu u Zeti

žensko preduzetništvo opština zeta

Komisija za raspodjelu sredstava Opštine Zeta objavila je rang listu učesnica Javnog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu za 2024. godinu.

Na konkurs, koji je objavljen 30. jula 2024. godine, pristigle su prijave od nekoliko firmi, a sredstva su raspodijeljena prema ocjenama komisije. Na vrhu liste našla se firma Zlatni ukusi D.O.O. sa prosječnom ocjenom 76,3. Slijede je T&T Consulting D.O.O. sa 70,7 bodova, Magic hand KM D.O.O. sa 64, te Mini bambini D.O.O. sa 62,9 bodova.

Konačna ocjena svakog biznis plana predstavlja prosjek bodova svih članova komisije.

Odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2024.godinu možete pogledati OVDJE

Continue Reading

Zeta

Vrijedna donacija “Društva Srba” osnovnoj školi “Niko Maraš” u Bijelom Polju

društvo srba niko maraš

Osnovna škola ,,Niko Maraš” iz Bijelog Polja dobila je vrijednu donaciju od ,,Društva Srba” iz austrijskog grada Forarlberga. Predsjednik ovog Društva Darko Brajović i Opština Zeta su u zajedničkoj akciji omogućili da se ova donacija, koja se mjeri na oko 50.000 evra, brzo i bezbjedno dopremi do Zete i stavi na korišćenje bjelopoljskoj osnovnoj školi.

donacija društvo srba niko maraš

Vrijedno pomena je sve ono što je jutros dopremljeno a obuhvata: 146 klupa, 310 stolica, 8 kancelarijskih stolica, 6 projektora, 10 tabli za projektore, 2 školske velike table, 10 polica za školsku biblioteku, 5 laptopova i 10 računara. Direktorica Osnovne škole ,,Niko Maraš” izrazila je veliku zahvalnost Društvu iz Austrije i Opštini Zeta, a medijima se danas tim povodom obratio predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović, koji je sa saradnicima uručio vrijednu donaciju.

Opština Zeta čvrsto stoji uz svoju dijasporu širom Zapadne Evrope i zahvaljuje se brojnim našim sunarodnicima koji, iako fizički daleko od naše Zete, nikada nisu zaboravili kraj u kojem su rođeni i u kojem su nekada živjeli. Ohrabrujemo ih da u ovakvim i sličnim akcijama će uvijek imati pouzdanog partnera u vidu lokalne samouprave i prvog čovjeka naše opštine.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto