fbpx
Connect with us

Zeta

Asanović prvi gradonačelnik samostalne opštine Zeta

Asanović je kazao da ih u nastupajućem periodu čeka puno posla, od donošenja statuta preko formiranja komisija do razgraničenja sa susjednim opštinama.

photo by Miloš Klikovac

Novi predsjednik Opštine Zeta je Mihailo Asanović, funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) i nosilac izborne liste “Za budućnost Zete”.

“Na održanoj II sjednici novog saziva Skupštine Opštine Zeta izabran je novi predsjednik Opštine Zeta, funkcioner DNP-a i nosilac izborne liste “Za budućnost Zete” koju čini koalicija Demokratski front – Prava Crna Gora, Mihailo Asanović.”, navodi se u saopštenju Opštine Zeta.

photo by Miloš Klikovac

Odbornici DPS-a bili su uzdržani.

Asanović je kazao da ih u nastupajućem periodu čeka puno posla, od donošenja statuta preko formiranja komisija do razgraničenja sa susjednim opštinama.

Istakao je da će poseban fokus staviti na razgraničenje kako bi lakše funkcionisali i bili održivi.

– Svim silama ćemo se boriti protiv izgradnje kolektora u Gornjoj Zeti koji bi narušio zivot stanovnika u tom dijelu Zete. Život im je već dovoljno narušen sa bazenom crvenog mulja i separacijama- naveo je Asanović.

photo by Miloš Klikovac

Odnos Glavnog grada prema Zeti se, kako navodi, nastavlja i u ovoj godini kao i u prethodnim.

“Najblaža riječ koju ću upotrijebiti je “maćehinski odnos“ jer od 107 miliona planiranih da se utroše u Glavnom gradu, Zeti je za pola godine predviđeno 650 hiljada i završetak jednog projekta koji je trebao da bude gotov prije par godina”, istakao je Asanović.

Dodaje da Zeta predstavlja 10 odsto stanovništva Glavnog grada, a od budžeta za pola godine ne dobija ni 1 odsto što je glavni razlog njihovog dugogodišnjeg vapaja za samostalnom opštinom.

photo by Miloš Klikovac

“Napravili smo most saradnje sa našim prirodnim partnerima iz nekad opozicionih klupa i zajedno sa njima podijelili odgovornost u ovom veoma bitnom trenutku za svakog građanina Zete, a ujedno i naše zajednice. Pronašli smo se u želji da napravimo bolju budućnost i bolji život za sve građane Zete bez izuzetka, da nova radna mjesta koja budemo otvarali budu za sve građane, a ne samo za one podobne vlasti, da jednostavno nemamo više građana prvog i drugog reda, nema više autsajdera i nećemo uskraćivati nikome prostor bez obzira na partijsku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost”, kazao je Asanović.

Na njima je, navodi on, da dovedu investitore i otvare nova radna mjesta na teritoriji Zete i to će biti mjera njihovog uspjeha i osnov prosperiteta i opstanka njihovog stanovništva.

Ističe da od opozicije očekuje da bude kritički nastrojena, ali ujedno i konstruktivna i što je bolja opozicija bolja je i sama izvršna vlast.

“Ono što vam mogu obećati je da ova nova vlast koju ja predvodim nikad neće biti dio afera poput afere “Koverta“, niti ćemo biti poslušnik bilo kakvog Vukovića, Veljovića i ostalih”, navodi Asanović.

Poručuje da na kraju želi da se zahvali svim građinama Zete na uspješno obavljenom mirnom i demokratskom procesu izbora, a posebno građanima koji su glasali njih koji su do 23. oktobra bili opozicija i prepoznali da su u Zeti nužne promjene, a posebno njihovi članovi koji su godinama trpjeli zbog svog opozicionog djelovanja u svim životnim sferama.

“Zahvaljujem se i svim odbornicima koji su podržali moj izbor u želji da zajedno radimo na prosperitetu naše Zete i napretku ovog prostora”, zaključio je Asanović.

Reklama
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zeta

Opština Zeta poziva mlade na učešće u anketi za izradu Lokalnog akcionog plana

akcioni plan za mlade, zeta upitnik

Opština Zeta pozvala je sve mlade da učestvuju u anketi koja ima za cilj izradu Lokalnog akcionog plana za mlade. Ovaj plan će biti ključan za kreiranje budućih aktivnosti i strategija koje će poboljšati kvalitet života mladih u Zeti.

Važno je napomenuti da učesnici ankete mogu doprinijeti direktnom oblikovanju planova koji će imati uticaj na brojne aspekte svakodnevnog života mladih, uključujući obrazovanje, zapošljavanje, kulturu i slobodno vrijeme.

Popunjavanje UPITNIKA traje svega nekoliko minuta, a podaci prikupljeni tokom ovog procesa biće korišćeni isključivo u svrhe izrade strategije. Anketa je anonimna, što znači da će odgovori učesnika ostati poverljivi.

Continue Reading

Zeta

Objavljena rang lista za podršku ženskom preduzetništvu u Zeti

žensko preduzetništvo opština zeta

Komisija za raspodjelu sredstava Opštine Zeta objavila je rang listu učesnica Javnog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu za 2024. godinu.

Na konkurs, koji je objavljen 30. jula 2024. godine, pristigle su prijave od nekoliko firmi, a sredstva su raspodijeljena prema ocjenama komisije. Na vrhu liste našla se firma Zlatni ukusi D.O.O. sa prosječnom ocjenom 76,3. Slijede je T&T Consulting D.O.O. sa 70,7 bodova, Magic hand KM D.O.O. sa 64, te Mini bambini D.O.O. sa 62,9 bodova.

Konačna ocjena svakog biznis plana predstavlja prosjek bodova svih članova komisije.

Odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2024.godinu možete pogledati OVDJE

Continue Reading

Zeta

Vrijedna donacija “Društva Srba” osnovnoj školi “Niko Maraš” u Bijelom Polju

društvo srba niko maraš

Osnovna škola ,,Niko Maraš” iz Bijelog Polja dobila je vrijednu donaciju od ,,Društva Srba” iz austrijskog grada Forarlberga. Predsjednik ovog Društva Darko Brajović i Opština Zeta su u zajedničkoj akciji omogućili da se ova donacija, koja se mjeri na oko 50.000 evra, brzo i bezbjedno dopremi do Zete i stavi na korišćenje bjelopoljskoj osnovnoj školi.

donacija društvo srba niko maraš

Vrijedno pomena je sve ono što je jutros dopremljeno a obuhvata: 146 klupa, 310 stolica, 8 kancelarijskih stolica, 6 projektora, 10 tabli za projektore, 2 školske velike table, 10 polica za školsku biblioteku, 5 laptopova i 10 računara. Direktorica Osnovne škole ,,Niko Maraš” izrazila je veliku zahvalnost Društvu iz Austrije i Opštini Zeta, a medijima se danas tim povodom obratio predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović, koji je sa saradnicima uručio vrijednu donaciju.

Opština Zeta čvrsto stoji uz svoju dijasporu širom Zapadne Evrope i zahvaljuje se brojnim našim sunarodnicima koji, iako fizički daleko od naše Zete, nikada nisu zaboravili kraj u kojem su rođeni i u kojem su nekada živjeli. Ohrabrujemo ih da u ovakvim i sličnim akcijama će uvijek imati pouzdanog partnera u vidu lokalne samouprave i prvog čovjeka naše opštine.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto