fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 17. do 23. oktobra

horoskop portal zeta

OVAN

Hrana

Apetit je totalno promenljiv tokom ovog perioda. Najviše bi vam prijala „domaća“ kuhinja – više kuvanih jela, supica, čorbica….ali je pitanje da li ćete vi imati dovoljno vremena i volje za tako nešto.

Ljubav

Niste baš najnežniji prema partneru (doduše, nije ni druga strana prema vama), oboje ponekad imate previše dramatične poteze i ponašanja. Umećete da zbunite jedno drugo, ali dobro je što je vaša komunikacija prilično kvalitetna u ovom periodu i umećete da se „objasnite“ ali i podržite jedno drugo. Partner može biti sumnjičav i ljubomoran ovih dana, trudite se da ne stvarate dodatno konfuziju svojim postupcima koji zbunjuju drugu stranu. Slobodni Ovnovi – prilično ste šarmantni u ovom periodu, lako pokrećete komunikaciju i dobijate pažnju suprotnog pola. Možete pokrenuti strasne ljubavne događaje.

Posao

Ulazite u ovu nedelju prilično nestrpljivi, željni da što pre rešite neke situacije koje vam „stoje nad glavom“. Takođe, izgleda vam kao da se neke nove mogućnosti otvaraju pred vama pa hoćete da ih realizujete koliko odmah. Pokušajte ipak da ne srljate, moguće je da se interesi ili planovi druge strane i vas ne poklapaju, pa će biti potrebno dosta kompromisa. Ovih dana vam se nude i neki tajni dogovori, planovi ili mogućnosti za zaradu – na prvi pogled sve izgleda ok, ali ipak proverite više puta.

Zdravlje

Poboljšanje zdravstvenog stanja. Ipak, imunitet je još uvek osetljiv.

BIK

Hrana

Preobilni obroci i teška hrana mogu vam donositi probavne probleme. Pokušajte da kontrolišete konzumiranje previše masne i začinjene hrane, kao i slatkiša.

Ljubav

Trenutno ste dosta zadovoljni odnosom sa voljenom osobom. Možda ne provodite dovoljno vremena zajedno, ali ipak je to vreme uglavnom ispunjeno dobrom energijom. Eventualno bi postojala šansa da i partner i vi povremeno budete „žacnuti“ ljubomorom – ali dokle god možete otvoreno da razgovarate – biće lako raspršiti sumnje. Slobodni Bikovi – više osoba je oko vas – neke stare, neke nove, neke zauzete, neke ka kojima vas vuče strast, neke koje vas opterećuju svojim udvaranjem. Stoje mogućnosti za avanturu, ali stoje i prilično dobre šanse da započnete kvalitetnu emotivnu priču. Pa vi birajte.

Posao

Solidna poslovna situacija. Imate dovoljno energije i odlučnosti, ali je moguće da kako nedelja bude odmicala – imate povremeno padove koncentracije jer će vas stizati umor. Jer, obaveza će zaista biti mnogo, a mislim da su i očekivanja od strane šefova i saradnika sada prilično velika kada ste vi u pitanju. No, negde imate dovoljno motiva i elana jer vidite da se situacija ipak kreće na bolje. Pogotovo vam je značajno što je finansijski deo sada nešto bolji nego ranije i pored troškova koje ne možete ukinuti.

Zdravlje

Mogući problemi sa hormonima, kožom. Takođe – osetljivost disajnog sistema.

BLIZANCI

Hrana

Manji a češći obroci će vam prijati. Izbegavajte mleko i mlečne proizvode jer vam oni mogu teško „pasti“ na stomak. Više povrća u ishrani će vam prijati.

Ljubav

Još uvek ste u periodu kada imate „podršku“ od strane planeta pa će odnos sa voljenom osobom funkcionisati dosta skladno i bez velikih trzavica. Oni koji žive zajedno ili su u braku mogu imati povremene nalete nervoze, najpre vezano za finansijski segment a takođe – definitivno se potrudite da ne ostajete nedorečeni da ne biste zbunjivali jedno drugo. Slobodni Blizanci – slede vam prijatna iznenađenja. Ukoliko ste upoznali neku zanimljivu osobu, ona će pokušavati da pojača komunikaciju između vas dvoje i trudiće se da vam da do znanja da je zainteresovana. Lep period za ljubavne početke.

Posao

Prilično ste takmičarski raspoloženi ovih dana i vrlo aktivni – pa pokušajte da sa nešto više strpljenja funkcionišete sa saradnicima i kolegama, jer će nekima od njih biti teško da prate vaš tempo. Može se u ovom periodu pojaviti i ponuda koja na prvi pogled deluje dosta dobro i koju bi trebalo uzeti u razmatranje, mada se savetuje da sve uslove dogovora proverite više puta. Ono čime niste zadovoljni je finansijski segment – definitivno dajete sebe više nego što dobijate u materijalnom smislu.

Zdravlje

Prehlade, virusne infekcije. Stariji – problemi sa zglobovima i kičmom.

RAK

Hrana

Nervoza može uticati na vaš apetit, ali i na probleme sa varenjem. Obroci su tokom ovog perioda neredovni, a izgleda da ni vi nemate dovoljno vremena da se opustite uz kvalitetan obrok.

Ljubav

Još jedna sedmica u kojoj postoji raskorak između želja i realnosti. Vaša osećanja osciliraju, neka forma nemira postoji u vama i dosta toga što ste u prethodnom periodu gomilali, sputavali i sakrivali i od sebe i od drugih – u ovoj sedmici može izaći iz vas. Potreban je razgovor, ali je potreban i balans – partner je spreman da razgovara na bilo koju temu sa vama – rešenja i odgovori koji su vam potrebni sada se mogu pronaći. Slobodni Rakovi – vaše tajne simpatije prema nekom sada se mogu realizovati, jer ste na korak od emotivno mnogo povoljnijeg perioda po vas. Savet – ne ljubavišite sa zauzetim osobama.

Posao

Očekuju vas prilično korektni odnosi sa saradnicima tokom ove sedmice, a pošto ste i vi u dobroj energiji – moći ćete svoju pažnju da fokusirate na više strana, obaveza, zadataka, projekata. Možda će sam početak nedelje biti malo napet i obojen nervozom, ali ostatak perioda je povoljan po vas. Šta više – mogu se ukazati i neke finansijske povoljnosti ili ćete uspeti da naplatite zaostalo potraživanje, dug. Ukoliko očekujete bitne papire ili hoćete da završite administrativna pitanja – dobar je period za to.

Zdravlje

Pojačana nervoza, nesanica.

LAV

Hrana

Obratite pažnju na kvalitet namirnica koje koristite, ne pretovarujte stomak i umereno koristite začine. Više će vam prijati žitarice, povrće, biljna hrana – mesne prerađevine mogu doneti problem sa varenjem.

Ljubav

Više osoba pokušava da privuče vašu pažnju u ovom periodu, svi su se nešto uzvrteli oko vas – ima tu I poziva za izlazak I “slučajnih” susreta, ima interesantne komunikacije. Trenutno uživate u dešavanjima a da li ćete I kome pokloniti svoje srce – to je već pitanje. Da ima šansi za ljubavne početke – ima itekako I interesantno je da bi to velikim delom bile kvalitetne priče koje mogu potrajati. Zauzeti Lavovi – komunikacija, a samim tim I odnos sa voljenom osobom je sada dobar. Moći ćete da razgovarate i o pitanjima i temama koje su potencijalno donosile nervozu u odnosu u proteklom periodu.

Posao

Povoljan poslovni period je pred vama. Imate velike mogućnosti da obnovite ali I proširite poslovne veze, kontakte – kao I da se na pravi način dogovorite sa onima koji su vam poslovno bitni. Period je povoljan I za kraća putovanja, obuke I seminare. Sa nešto negativnije strane – malo je verovatno da ćete u ovoj nedelji imati šansu za predah – radni dani će biti ispunjeni od početka do kraja. Još uvek niste zadovoljni stanjem svojih finansija, dok sa druge strane – uopšte ne vodite računa o troškovima koji se gomilaju.

Zdravlje

Moguće su prehlade i smanjen imunitet. Stariji – reumatske tegobe.

DEVICA

Hrana

Ili vam je apetit oslabio ili vam ne prija hrana koju inače volite i rado konzumirate. U svakom slučaju, povremeno možete imati probleme sa varenjem. Uzimajte hranu u manjim količinama, a češće.

Ljubav

Generalno gledano – odnos sa voljenom osobom će biti korektan. Uspevaćete da se uklopite, dogovorite, isplanirate. Da ćete moći da budete potpuno opušteni i mirni, pa to je već nešto teže – potencijalni nemir vam mogu donositi povremeni talasi sumnje, možda čak I ljubomore – ali izbraćete da ovakvim mislima ne kvarite trenutni sklad. Slobodne Device – ukoliko postoji osoba koja vas interesuje, neka njena ponašanja vas zbunjuju ili pak niste sigurni da je iskrena prema vama. Zato birate da trenutno ne žurite i pustite da vam vreme da odgovore koji su vam potrebni – da li je to to…ili nije.

Posao

Poslovno ćete funkcionisati više nego dobro. Kao da ste našli pravu meru, pravu ravnotežu u svemu – I kada su dogovori u pitanju I kada je vaša posvećenost obavezama po sredi. Moguće je čak da je ovaj period pokrenuo talas novih poslovnih predloga I sugestija, a vi razmišljate šta od toga prihvatiti a šta ne. Ne žurite sa odlukama, vrlo pažljivo I promišljeno razmislite šta bi bilo najbolje I najisplativije po vas. Ne zalećite se ukoliko vam je bilo šta čudno, nedefinisano ili u neskladu sa zakonom I pravnim normama.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija. Povremeno problemi sa stomačnim delom ili blaže prehlade.

VAGA

Hrana

Neće vam sve namirnice prijati ovih dana, lako možete pokvariti stomak ili imati problem sa probavom. Pokušajte takođe da ne grickate svaki čas nešto na nervnoj bazi, kao ni u večernjim satima.

Ljubav

Slobodne Vage osećaju zaljubljenost i strast. Makar jedna solidna emotivna prilika je tu, mada ima I onih Vaga kod kojih se sve pomešalo – pa imamo I stare I nove I zauzete I one koji obećavaju, ali I one koji su baš po vašoj meri. Odličan je momenat pred kraj ove sedmice da se pokrene jedna lepa ljubavna priča koja može trajati i koja će biti solidan miks emocija, želja i posvećenosti. Oni koji su zauzeti – biće I izuzetno lepih momenata, čak važnih emotivnih odluka…a biće I po koji talas (naročito početkom nedelje) koji može doneti nervozu. No, kada sve saberemo I oduzmemo – lepi dani su pred vama.

Posao

Trenutno ste na vrhuncu svojih poslovnih sposobnosti i vrlo je izvesno da je vaš rad primećen i vrednovan na pravi način. To malo problema što je bilo vezano za komunikaciju i dogovore u prethodnom periodu – sada ćete uspeti da rešite i ispravite. Pronaći ćete prave reči i pravi način funkcionisanja prema bilo kom saradniku ili obavezi. Izvesna je obnova komunikacije ili pregovora sa ljudima sa kojima ste imali neku formu zastoja. Finansije su dobre, mada i dalje trošite vrlo lako….

Zdravlje

Problemi sa kožom, hormonima i kičmom.

ŠKORPIJA

Hrana

Ishrana je ovih dana neredovna, apetit promenljiv i češće nego inače posežete za brzom hranom, grckalicama, slatkišima. Pokušajte da u vašoj ishrani bude zastupljeno više povrća i mlečnih proizvoda.

Ljubav

Venera u srcu Sunca pred kraj ove sedmice, a u vašem polju tajni – dobar je pokazatelj da će Škorpije, bile one slobodne ili zauzete – imati pred sobom jedno ogromno emotivno iskušenje. Sa slobodnima ćemo lako – kod vas se već neko vreme priča zahuktava i sada sledi i njeno ostvarenje, eskalacija – možda je ta priča u početku tajna iz nekog razloga, ali ne znači da će tako ostati i na dalje. No, zauzete Škorpije nam potencijalno imaju problem – zabranjene i tajne ljubavi koje su već pokrenute ili su pak na korak od ostvarenja. Tajne neće ostati tajne zauvek i mogu izaći na svetlost dana pre nego što mislite.

Posao

Da nije usporenog kretanja pred retrogradni hod vašeg vladara – Marsa – što donosi pojačanu nervozu i velike oscilacije u energiji i vašem načinu funkcionisanja (čas jurite sto na sat, čas ste usporeni i letargični) – mogli bismo da kažemo da je pred vama vrlo dobar poslovni period. Ovako – uspevate vi da funkcionišete valjano, ali nema onog pravog entuzijazma i kreativnosti kod vas. Pre bismo mogli da kažemo da odrađujete sve. Zaraditi hoćete, ali će vam biti teško da taj novac zadržite. Jer, troškovi….

Zdravlje

Glavobolje, oscilacije pritiska, lošija cirkulacija.

STRELAC

Hrana

Glad u večernjim satima I potreba da tada nešto grickate. Moguće je da su ovi večernji “napadi” zbog pojačane nervoze a možda jednostavno – preko dana nemate redovne obroke.

Ljubav

Još ova sedmica je slobodnima vrlo povoljna I za društveni život, ali I za emotivna dešavanja. Ukoliko postoji potreba da se neki kontakt ili komunikacija obnovi ili pak proširi – sada je pravi trenutak za to. Takođe, još uvek ste u periodu kada lakše nego inače možete upoznati interesantne osobe koje bi mogle privući vašu pažnju. A društveni život će svakako biti intenzivan, a vi u pokretu I aktivni. Oni koji su zauzeti – sada jeste povoljan momenat da sa voljenom osobom razgovarate otvoreno, iskreno i mirno o svakom potencijalnom problemu ili temi. Uspevaćete da se dogovorite I pronađete zajednički jezik.

Posao

Kolegijalno okruženje je svakako mesto nemira I ne baš sjajnih odnosa u ovom periodu. Ako ništa drugo – neće biti potrebnog razumevanja I prave kolegijalnosti. No, polje budućnosti I podrške je vrlo stabilno pa će biti onih koji će prepoznati vaš trud, kreativnost I biti spremni da saslušaju vaše ideje. Generalno gledano – pred vama su vrlo dinamični I aktivni dani, mesto vas neće držati a obaveza će biti više nego inače. Ostvarićete neke nove ili obnoviti stare poslovne kontakte koji su od velike važnosti za vas.

Zdravlje

Osetljivost stomaka i disajnih organa.

JARAC

Hrana

Obroci su vam u ovoj nedelji vrlo neredovni. Ili nemate vremena da se hranom bavite ili nemate nešto naročito apetita. A sada je potrebno da budete maksimalno odgovorni u ovom segmentu.

Ljubav

Trenutno je posao ono što vas najviše okupira I gro vaše energije ići će u tom pravcu. Nemate baš mnogo vremena, ali ni razumevanja za partnera I njegove potrebe, tako da neće biti čudno ako vas dvoje budete u raskoraku tokom narednih nedelju dana. Ovakav razvoj događaja definitivno neće prijati osobi koja je sa vama I ona može naročito do polovine sedmice, pokazivati veliko nezadovoljstvo I biti u nekoj formi sukoba sa vama. Slobodni Jarčevi – period je povoljan za emotivna pitanja, bilo da vam se dopada neko nov ili postoji okrenutost ka prošlosti. Dani kada se mogu oformiti stabilne ljubavne priče.

Posao

Ovaj segment je sada u prvom planu. Do polovine nedelje možete imati nesporazume sa saradnicima ili će vam pak biti teško da se uklopite i prilagodite jedni drugima. No, na neki vid nerviranja ste vi navikli i to vas neće sprečiti da funkcionišete na pravi način. Neki od vas su u takvom periodu da mogu napredovati, dobiti poboljšanje ili promenu radnog mesta, prosto rečeno – rezultate rada iz prethodnog perioda. Informacije koje dolaze do vas su povoljne i idu vam na ruku. Finansije – pokreću se na bolje.

Zdravlje

Moguće glavobolje i problemi sa sinusima i alergijama.

VODOLIJA

Hrana

Vi ste našli neku finu meru kada je ishrana u pitanju. Više konzumirate povrće i voće a to što vam se povremeno „omakne“ po koji slatkiš ili bogatiji, kaloričniji obrok – ne utiče mnogo na vas.

Ljubav

Kod slobodnih Vodolija ljubavna situacija ide na dve strane – neki od vas će ponovo susresti ili pak ostvariti kontakt sa osobom iz prošlosti – i ovo će krenuti da se razvija u dobrom smeru. Drugi će pak ući u nova emotivna dešavanja – gde takođe ima dobrih pokazatelja za razvoj priče i trajnost. A što se zauzetih tiče – period je stabilnosti i otvorenih razgovora koji mogu raščistiti bilo kakve nedoumice i pokrenuti važna pitanja i planove između vas dvoje. Koristite ove dane (neće trajati večno, da znate) da ojačate, produbite i poboljšate odnos sa voljenom osobom. I naravno – što više strasti, jer sada je ima.

Posao

Ulazak u ovu sedmicu vam donosi ili premor ili pak zabrinutost zbog nekih poslovnih situacija koje ne idu u onom pravcu koji ste očekivali. Tenzija može trajati do polovine nedelje kod vas, već nakon toga imamo smirivanje i ulazak u fazu stabilnosti. Odličan je momenat za obnovu poslovnih kontakata, ali i za pokretanje novih, potencijalnih saradničkih priča. Dobićete dozu samopouzdanja i vetar u leđa kada do vas počnu da stižu informacije koje vam pogoduju. Ponovo pokrenite planove koji su bili na čekanju.

Zdravlje

Pojačan umor, potrebno vam je više sna.

RIBE

Hrana

Manjak vremena a višak žurbe – uticaće na vaše navike po pitanju ishrane, tako da se češće možete hraniti nezdravo, u hodu, brzinski. Ne zatrpavajte se slatkišima i grickalicama čisto da biste zavarali glad.

Ljubav

Doza napetosti i nervoze postoji u vašim emotivnim relacijama. Komunikacija jeste poboljšana u odnosu na protekli period, ali još uvek postoje situacije koje povremeno mogu doneti problem. Nešto od ovoga se može vezivati za porodicu, bilo partnerovu, bilo vašu – dok nešto može biti povezano sa vašim čudnim I nedefinisanim ponašanjima koja kod partnera izazivaju sumnju I nepoverenje. Slobodne Ribe – iako su vam trenutno druge stvari prioritet (posao, porodica) I niste baš nešto aktivni kada je društveni život u pitanju, ipak vam se s vremena na vreme neko provlači kroz misli. Prestanite da maštajte, pokrenite se.

Posao

Nije idealan poslovni period, najpre zbog toga što ništa ne ide jednostavno I iz prvog puta. Uglavnom ćete I što se obaveza I što se funkcionisanja na dnevnoj bazi tiče – morati da se snalazite I da menjate planove u hodu. Ostvarićete vi vrlo solidne rezultate – I one poslovne I one po pitanju finansija, ali ćete se dobrano umoriti u procesu, fizički I mentalno. Neke nove mogućnosti ili poslovni predlozi će se otvoriti pred vama – bilo kroz usavršavanje, poslovni put ili kroz ponudu koja deluje vrlo solidno.

Zdravlje

Umor, problemi sa kožom, glavobolje.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto