fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 10. do 16. oktobra

horoskop portal zeta

OVAN

Hrana

Sedmica koja „voza“ vaša raspoloženja, donosi vam čas napete momente, čas rastresenost i odsutnost. Neki put ćete zaboraviti da jedete, neki put nećete umeti da stanete i ješćete na nervnoj bazi.

Ljubav

U ovu sedmicu ćete ući pod nervozom, a postoji velika šansa da isto tako i izađete. To što ćete se nervirati po pitanjima posla ili finansija – pa šta da se radi, snalazite se kako znate i umete – ali to što ćete partner i vi imati nesporazume i kontraproduktivne razgovore (svako od vas vidi iz svoje perspektive, a ne pokušava da se stavi u kožu drugog) – e to vam već može zabiberiti ove dane. Ako hoćete manje nerviranja po ovom pitanju – naučite da razgovarate i razumete jedno drugo. Slobodni – faza aktivnosti i emotivnih dešavanja se nastavlja. Zanimljive situacije i interesantne osobe oko vas.

Posao

Ukoliko želite da brže stignete do nekih rešenja u poslovnoj sferi a da to bude sa što manje stresa i nervoze – nekako ćete morati da progutate činjenicu da možda niste baš uvek u pravu i da možda vaš način funkcionisanja nije najbolji. Sada samostalno, bez podrške drugih – teško možete izneti situacije koje su vam od važnosti. Pokušajte da istinski čujete i razumete ono što vam dolazi od drugih – nije svaka reč kritika, koliko god da je vi tako doživljavate. Finansije će se malo stabilizovati.

Zdravlje

Osetljivost na viruse i prehlade. Više pažnje u saobraćaju.

BIK

Hrana

Iako će Mesec u ovoj sedmici prolaziti kroz vaš znak, neće vam kao što to ume – doneti potrebu za uživanjima i hedonizmom. Žurba i nervoza će biti naglašeni, pa će svaki zalogaj biti „usputni“.

Ljubav

Dobar kontakt Venere sa Saturnom i Marsom (iako ova Venera „ne vidi“ vaš znak i nalazi se u polju u kojem je njena energija po vas lično kompleksnija i teža) doneće u život slobodnih Bikova ako ne baš prave pravcijate emotivne prilike, a ono ipak mogućnosti za neka flertovanja, komunikaciju, dešavanja koja vam prijaju. Šanse za razvoj postoje, bilo da su u pitanju novi ili stari znanci. Što se tiče zauzetih – vas dvoje funkcionišete. Nije to možda na onaj način koji bi vas ispunjavao i istinski vam prijao, ali bitno je da ipak uspevate da se razumete, sporazumete i provedete neke opuštenije zajedničke momente.

Posao

Poslovno ste vi u dobroj fazi, jer su stvari krenule da se razvijaju. Nije to savršeno, da se razumemo i verovatno vam oduzima dosta energije, ali obzirom na to koliko je težine bilo u prethodnom periodu – ovo je sada još i odlično. Ići će vam na živce neki ljudi – e sad, da li su to kolege, klijenti ili saradnici sa kojima se na dnevnoj bazi susrećete – nije ni bitno, važno je da ćete umeti da to ipak strpljenjem i taktom preokrenete u svoju korist. Počeće da vam se isplaćuje sam trud iz prethodnih meseci.

Zdravlje

Naglašena nesanica i jača nervoza.

BLIZANCI

Hrana

Potrebna vam je jača hrana i redovni obroci. Ovo prvo ćete lakše, ali ovo drugo već može predstavljati problem. Pokušajte da se organizujete bolje i pronađete više vremena za sebe.

Ljubav

Za slobodne Blizance bi ovo mogao biti baš interesantan period. Kod nekih ima novih osoba koje vam ulaze u život i donose jednu lepršavu, finu, flertujuću energiju. Kod drugih – situacija sa nekim za kim čeznete ili sa kim ste ostali bez kontakta, prekinuli odnos – kreće sa dešavanjima. Možda nije baš baš sve savršeno, ali ovo je jedan od boljih perioda i za nastavke i za nove ljubavne početke, pogotovo drugi deo sedmice pa na dalje. Oni koji su u vezama ili brakovima – imaćete nesuglasica, nesporazuma – ali ovo je zaista sve rešivo – šta god da se postavi kao prepreka, to možete relativno brzo otkloniti.

Posao

Neke situacije ili neke osobe (možda nadređeni) vam baš i nisu najjasniji u ovom periodu, možda dobijate kontradiktorne ili zbunjujuće informacije od njih. Ipak, nesporazumi se daju rešiti, stvari se daju razjasniti – generalno gledano, ovo nije loš period za vas u kojem ćete najviše postići ukoliko budete spremni da sarađujete, prilagođavate se i po koji put – popustite, čak i ako znate da ste u pravu. Ukoliko se pred vama otvara mogućnost novog dogovora ili saradnje – ovo bi trebalo da bude korektno.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva, problemi sa krvnim sudovima i glavoboljama.

RAK

Hrana

Malo ćete imati napade gladi, a malo periode kada uopšte niste zainteresovani za klopu ili vam događaji skreću pažnju pa jednostavno zaboravite da jedete. Pokušajte da imate redovnije i ujednačenije obroke.

Ljubav

Dogovor kuću gradi – to bi otprilike bio moto za sedmicu koja je pred vama i ukoliko ga usvojite – verovatno je da ćete dosta mirno proći kroz ovaj period. A „dogovor“ znači da neki put treba prihvatiti činjenično stanje i prilagoditi se, bez obzira na to što nam je u glavi, mislima, srcu – nešto drugačije. A to što vam je u glavi i što ume s vremena na vreme nezgodno da vas ubode u misli – to pustite vremenu da razreši i da odgovore. Slobodni Rakovi – neću da kažem da ne postoje emotivne šanse, jer su one uvek prisutne u životu. Samo, kod vas trenutno nisu u prvom planu. Razmišljanja jesu tu, stalno uz vas.

Posao

Mnogo toga se već pokrenulo, a od sredine nedelje će se i ubrzati dodatno. Izaći ćete iz nekih začaranih krugova po pitanju poslovnih situacija, papirologije, dogovora. Kao da do sada niste uspevali da pronađete prave reči i izvedete prave postupke – a sada se nekako sve uklapa samo od sebe, možda uz male smernice od onih koji su vam naklonjeni. Polako ali sigurno red će početi da se vraća u vašu svakodnevicu, sve intenzivnije kako se radna nedelja bude privodila kraju. Finansije – pa, korektno.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, povremene glavobolje.

LAV

Hrana

Nešto više supica, čorbica i variva – a dosta manje usputnih obroka, brze hrane, grickalica (a ovome ćete baš biti skloni). Povrće će vam izuzetno prijati, najpre kroz raznovrsne salate.

Ljubav

Aktivna komunikacija, aktivniji društveni život, potreba za dešavanjima, susretima sa onima koji su vam bliski i koji vam donose dobro raspoloženje – sve vam to sleduje bilo da ste zauzeti ili slobodni pripadnik ovog znaka. Za vas slobodnjake – sve ovo što se dešava pokreće vas, prija vam, a može vam doneti i zanimljive kontakte koji imaju šansu da se produbljuju i nastavljaju. Neko će zavrteti još jedan krug prošlosti, neko će odabrati da krene novim putevima, a svakako će te se osećati dobro. Ukoliko ste zauzeti – pričajte sa partnerom, aktivirajte jedno drugo, pokrenite se u razgovorima i emociji.

Posao

I u poslovnom životu očekuje vas nedelja prepuna aktivnosti. Poslovnih obaveza će biti prilično i verovatno je da će se otvoriti i neke nove ili one koje ste „zaboravili“ da odradite u proteklom periodu. Ne mogu da kažem da ste oduševljeni količinom onoga što vam je natovareno na pleća, ali sa druge strane – negde vam i prija ovolika količina akcije, a i svesni ste da sada nije trenutak da propuštate prilike koje vam se ukazuju. Sve ovo vam se hoće isplatiti, samo lepo organizujte sebe i svoje vreme.

Zdravlje

Prehlade. Stariji – problem sa zglobovima i krvnim sudovima.

DEVICA

Hrana

Osetljiv probavni sistem. Neće vam sva hrana prijati I možete imati I oscilacije apetita. Potrebno vam je više tečnosti kroz kuvana jela, supe i čorbe, ali i kroz čajeve i blago mineralnu vodu.

Ljubav

Situacija se negde vraća u normalu kada su vaše emotivne relacije u pitanju. Do polovine nedelje još se može provlačiti nerazumevanje, još vas dvoje nećete pričati istim jezikom – ali već nakon toga oboje ćete morati da se uklopite. Možda ne zbog toga što istinski želite, već zato što shvatate da je to neophodno da bi vaša veza funkcionisala i na dalje. A može i ono – odabraćete da se složite, bar za sada. Slobodne Device – ukoliko radite, taj poslovni segment zaista sada može biti mesto kojekakvih interesantnih dešavanja sa suprotnim polom. A ukoliko niste zaposleni ili ste mladi – društvo, provod, prijatelji.

Posao

Posao će vas hteti. A htećete i vi njega, pogotovo taj finansijski deo koji sada zaista ima šansu da se lepo cimne na bolje i da vam donese stabilnost. Samo pokušajte da malo ograničite troškove, pošto su se prilično razuzdali. Generalno gledano – uglavnom će sve funkcionisati kako treba, sa manjim padovima i nerviranjima koji su i sastavni deo poslovnog života. A i vi ste navikli da povremeno morate da se suočite sa situacijama koje traže vašu punu pažnju i angažovanje. Lepo se fokusirajte na posao i biće sve ok.

Zdravlje

Problemi sa želucem i probavom. Promenite nešto u načinu ishrane.

VAGA

Hrana

Ishrana će vam varirati tokom narednih nedelju dana. Te oscilacije će najpre zavisiti od vašeg trenutnog raspoloženja. Možete se uvesti u red, ali sa nešto više samokontrole.

Ljubav

Sa Merkurom koji ponovo ulazi u vaš znak, pored Sunca i Venere koji su već tu – ne samo da ćete biti sjajni, šarmantni i prelepi nego ćete umeti i da kažete i uradite tačno ono šta treba i kada treba. Pa kako da se onda ne „zalepe“ za vas i stari i novi udvarači, kako da prođete neprimećeno, kako da ne pokušavaju da vas osvoje? Sve preduslove imate da se osećate dobro, bilo da hoćete da privučete pažnju neke nove osobe ili vas intrigira da li ste ostali u glavi i mislima nekoga iz prošlosti. Igrajte se i uživajte u ljubavi koju sada možete privući. Zauzeti – prvih par dana više tolerišite jedno drugo, posle uživajte.

Posao

Ni poslovno ovo nije ni malo loš period, jer umete da se istaknete, da izbijete u prvi plan bilo da su u pitanju vaše ideje ili način na koji funkcionišete u poslu. Možete eventualno u prvim danima nedelje imati neku neusaglašenost sa saradnicima, neku formu nerazumevanja ili će pak biti nešto teže doći do dogovora. No, ovo je rešivo i vi ćete umeti da se snađete u celoj situaciji. Prave poslovne prilike vas hoće, a vi ćete itekako umeti da prepoznate i ugovorite ono što je najbolje po vas. Finansije – solidno.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija, ukoliko vi nešto ne pokvarite nemarom prema sebi.

ŠKORPIJA

Hrana

Smanjite mesne prerađevine, a uvedite više povrća u ishranu – bilo kao sveže kroz salate, bilo grilovano I bareno, bilo kroz raznorazne supe, čorbe, variva. Ne jedite u večernjim satima, možete pokvariti san.

Ljubav

Posložile su se situacije, okolnosti tačno tako da vam donose ono što vam je potrebno. E sad tu imamo mali, malecki problem – to što vam je potrebno, ne znači da je u skladu sa vašim dubinskim željama. Da prevedemo – trenutni raspored planeta je kroz vazdušne znake, a vi ste voda. Za vas vazduh predstavlja površne, prolazne osećaje, ali ipak – ovaj povetarac trenutno leprša u vašem pravcu. Da prevedemo dodatno – ukoliko ste sami, šta god da vam dolazi prija vam, ali se ne osećate u tome sigurno i ljubavno zaronjeno. Strasti ima, ali nema dubina. A ukoliko ste u paru – komunikacija se popravlja i odgovara vam to, ali nemate onaj osećaj prave stabilnosti, pripadanja i toga da je sve na svom mestu.

Posao

Malo ste se zaglavili u nekim poslovnim situacijama, dogovorima ili obavezama – i nikako da izađete iz toga i prodišete. Računajte da će od sredine nedelje ova presija koju osećate prestati i da ćete rešiti to što vas sada muči i opterećuje. Takođe, do sredine nedelje će postojati višak obaveza a manjak vašeg vremena i fokusiranosti. Za tu nefokusiranost ste negde sami krivi, jer imate tendenciju da se povremeno „zabagujete“ i onda ne umete da se pokrenete. Finansije se sapliću, ali idu nekako.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, osetljiv imunitet.

STRELAC

Hrana

Moguć je porast apetita na nervnoj bazi, naglašeno u prvoj polovini sedmice. U tim momentima batalite grickalice i slatkiše, pokušajte da glad utolite salatama ili proteinski jačim obrocima.

Ljubav

Ih, što nisam slobodni Strelac….vi vatreni, vaš vladar u vatrenom znaku, a planete iz vazdušnih znakova samo tu vašu vatru raspiruju i razgorevaju. I vi koji ste solo sada ste u fazonu „ne drži me mesto“ – stalno u pokretu, stalno u nekim akcijama, dešavanjima. Udvarača ima, đa starih, đa novih. Doduše, možda će vam baš ona osoba koju ste „nameračili“ malo udarati čežnju i kidati živce – ali i on će morati da položi oružje pred vama, ukoliko ne ove a ono sledeće nedelje. Zabavljajte se, kad vam je već tako dato. A vi koji ste zauzeti – nemojte mnogo da se natežete oko sitnica, sve se da prevazići dobrom energijom.

Posao

Otprilike do polovine nedelje ili niste fokusirani na posao ili je pak obaveza toliko da ne uspevate da se organizujete, pa su itekako mogući i propusti i kašnjenja sa vaše strane. U tim danima možete biti i nešto nervozniji jer ćete biti u kontaktu sa ljudima sa kojima nikako ne uspevate da se razumete na pravi način. Generalno gledano – u ovoj sedmici nemojte praviti čvrste planove, jer je malo verovatno da ćete uspevati da ih se pridržavate. Bitno je da ćete biti zadovoljni svojim rezultatima i učinkom.

Zdravlje

Prehlade i infekcije.

JARAC

Hrana

Junetina, piletina, ćuretina i riba mogu da budu osnova svakog vašeg obroka (misli se na ručak). Od povrća – karfiol, kupus, tikvice, patlidžan, spanać, paprika. Ne preterujte ni sa slatkišima, ali ni sa voćem.

Ljubav

Biće raznoraznih emotivnih „začina“ u ovoj sedmici – neki će biti slatki i uživaćete u njima, a neki će vas pecnuti i malo zabiberiti odnos sa voljenom osobom. Čas ćete prijati jedno drugom, a čas ćete malo nervirati jedno drugo. No, i pored ovih uspona i padova, moći ćete da kažete da ste fino prošli kroz ovu nedelju, možda ne baš po vašoj volji i željama u potpunosti – ali dosta solidno. Slobodni Jarčevi – neko će početi da vam daje do znanja da je zainteresovan da trenutna komunikacija možda preraste i u nešto više. Vi ćete biti na klackalici, pogotovo ako je to neko iz prošlosti ili vas na prošlost podseća.

Posao

Dosta dobra poslovna nedelja je pred vama. Uspevaćete da se na pravi način povežete sa onima koji su vam potrebni, isto kao što ste vi potrebni njima. Lep period da neki poslovni kontakti krenu u pravom smeru, da se razlike prevaziđu i da se dogovori. Ok, može biti zastoja u početnoj fazi, ali se to lako prevazilazi. Vi se trenutno osećate prilično dobro u svemu što se dešava – svesni ste da neke stvari ne idu po vašim planovima, ali da ipak možete biti zadovoljni rezultatima. Finansije – dosta korektno.

Zdravlje

Mogući problemi sa zglobovima, reumom, kičmom. Osetljivost na prehlade.

VODOLIJA

Hrana

Izbegavajte energetske napitke, sve što sadrži previše šećera u sebi, razna testa i peciva. Bićete skloni jačoj i kaloričnijoj ishrani, samo gledajte da ne preterate.

Ljubav

I Vodolijama je upala kašika u med. Gro planeta je na vašoj strani i daje vam vetar u leđa. Ukoliko ste slobodni – izvinite, šta čekate? Hvatajte ovu i sledeću nedelju, merkajte ljubavne prilike (dobro, može i neprilike) i spremajte se da poletite. Da li ćete leteti na starim ili na glanc novim krilima – malo je vaš izbor, a malo je i kako vam se namesti (šta da se radi, Saturn vam je u polju ličnosti pa će biti onako kako gospodar karme odluči da je pravo za vas). A ukoliko ste već „upareni“ – evo perioda da se pokrećete, uživate ali i da rešavate sve eventualne manje ili veće probleme koje ste u proteklom periodu imali.

Posao

Kada vam planete daju vetar u leđa, onda ne škrtare – pa evo i podrške kada je poslovni segment u pitanju. Kod nekih od vas – posao i tekuće obaveze će funkcionisati jednostavnije, lakše, a ukoliko i bude po koji problemčić – on će se očas posla prevazići. Kod drugih – samo će se otvarati situacije, ponude, a ukoliko ste na nešto čekali – sada ćete dočekati. Ne mogu baš da kažem da će sve vezano za posao ići kao pesma, ali da ćete biti prilično zadovoljni – e, to hoćete. Finansije – da nije tih troškova……

Zdravlje

Dosta solidna nedelja po pitanjima zdravlja. Ipak, postoji osetljivost na prehlade.

RIBE

Hrana

Nervoza koja je naglašena u prvim danima sedmice će vam „ubiti“ apetit ili “zabiberiti” svako jelo. Nemojte vi dodatno da ih kvarite usputnim obrocima. Potrebna vam je redovna i kvalitetna ishrana.

Ljubav

Ukoliko ste partner i vi uspeli u proteklom periodu da zabrljekate sve što se zabrljekati da a vezano je za vaš odnos – e, od ove nedelje ćete da peglate. Neće to peglanje od samog početka krenuti lagano, ali mic po mic i stvari će krenuti da se poboljšavaju. I mir će se na velika vrata vratiti u vaš odnos. Do kada….paaaaa….vi se potrudite da bude što duže, može? Ukoliko ste slobodni – pa, ukoliko se do sada nije pojavio neko sa kim vam izuzetno prija da provedete vreme u razgovoru i smehu, onda očekujte da ta osoba „nikne“ tokom ove ili eventualno sledeće nedelje. Pa ćemo da vidimo gde ovo ide….

Posao

Malo ste previše obaveza natovarili na sebe. Kako ćete uspeti da izgurate, ne znam – ali slobodno računajte da će vam prva polovina sedmice biti mali raspad sistema. U stvari ne sistema, već vas – jer meni nije jasno kako ćete se organizovati i biti na tri mesta istovremeno. Razumem da ste trenutno upali u poslovnu „mašinu“ i da ne želite da propustite ni jednu od prilika koja vam se otvara, ali ipak pokušajte da ne otežavate sebi prihvatanjem dodatnih zaduženja pre nego što očistite ono što već imate.

Zdravlje

Više obratite pažnju na način ishrane, odmor i san. Blaže prehlade.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto