fbpx
Connect with us

Zeta

Građani Zete moraju dobro prosuditi, ko zaista zaslužuje njihovo povjerenje

Završna konvencija izborne liste “Prava stvar, Koalicija Dokazano za Zetu” održana je sinoć.
Prisutnima se obratio predsjednik DPS-a Milo Đukanović koji je čestitao Opštinu Zeta.

Završna konvencija izborne liste “Prava stvar, Koalicija Dokazano za Zetu” održana je sinoć.

Prisutnima se obratio predsjednik DPS-a Milo Đukanović koji je čestitao Opštinu Zeta.

“Čestitam vam Opštinu Zeta i želim da vam bude na dobroj usluzi, da doprinese prosperitetu kraja i da doprinese dobrobiti svakog domaćina i svake porodice u Zeti”, rekao je Đukanović.

On je saopštio da kada se u jednoj opštini po prvi put organizuju izbori, oni se moraju smatrati istorijskim.

“Ovi izbori ne samo u Zeti, nego i u svakoj od 14 opština u kojima se održavaju, imaju izuzetan značaj. Oni se događaju u vremenu teške, sveobuhvatne društvene krize u Crnoj Gori. Korijeni te krize sežu u avgust 2020.godine. Danas dvije godine kasnije svjedočimo sveobuhvatnoj društvenoj krizi i svekolikom propadanju Crne Gore”, kazao je predsjednik.

Zatim se osvrnuo na dvogodišnji period vladavine dvije vlade.

“Mislim da je ideja bila prikazati Crnu Goru kao ekonomski nesposobnu, nefunkcionalnu, da bi najprije bio zaustavljen njen progres na evropskom putu, a u finalu da bi Crna Gora nestala kao država”, kazao je Đukanović.

Predsjednik je saopštio da je Crnoj Gori potrebna nova vlada koja će biti odgovoran domaćin, koja će nastaviti da razvija dalje institucije, jer, kako je konstatovao, bez institucija nema države.

“Moramo nastaviti da razvijamo institucije. Sa razvojem ekonomije, razvojem institucija i vladavine prava, mi pravimo državu po mjeri evropskog standarda. A evropski san je, želja i san svakog odgovornog čovjeka. Dakle, mi želimo taj standard za sebe, ali rekao bih još i više — mi želimo taj standard za svoje potomstvo. To je ono što nam treba i potrudimo se da u narednom periodu nastavimo tamo gdje smo prije dvije godine stali. Ubijeđen sam da znamo, ubijeđen sam da možemo i ubijeđen sam da hoćemo, nakon naše pobjede na parlamentarnim izborima”, istakao je Đukanović.

Predsjednik je rekao da građani Zete moraju dobro prosuditi, ko zaista zaslužuje njihovo povjerenje da donosi odluke od kojih će zavisiti kvalitet života njih i njihovih porodica.

“Nije ovo borba za vlast između partija, ovo je prilika da svaki građanin preuzme odgovornost za svoju i budućnost svoje porodice”, kazao je Đukanović.

Nosilac pobjedničke liste “Prava stvar, Dokazano za Zetu” Ratko Stijepović kazao je da kao koalicija koju čine tri državotvorne partije – DPS, SDP, SD – ne smiju dozvoliti da se sruši ono za što su se godinama zalagali, “ne damo da se skrnavi ono što je nama sveto, jer nijesmo gradili i radili da bi ga prekrajali po tuđoj volji”.

“Nećemo dozvoliti da ovu našu ranjenu i do ruba dovedenu Crnu Goru, osakaćenu u protekle dvije godine, ostavimo na milost i nemilost onima koji negiraju sve što je crnogorsko. Uvjeren sam da će Zećani prepoznati prave vrijednosti. Siguran sam u vas, jer vi ste naša snaga i budućnost, vi ste pokretači novog razvojnog ciklusa Zete, vi ste nosioci ove pobjede. Zato, u neđelju, 23. oktobra sačuvajte Zetu. Dajte svoj glas Zeti, učinite pravu stvar i zaokružite broj 2, zaokružite koaliciju “Dokazano za Zetu”, zaključio je nosilac liste Ratko Stijepović.

Pobjedničkoj konvenciji u Zeti prisustovali su i generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, poslanica SDP-a Draginja Vuksanović, član Predsjedništva SD-a Đorđe Suhih, koordinatori DPS-a za Zetu Veselin Veljović i Mihailo Anđušić, kao i mnogi drugi podržavaoci naše izborne liste.

 

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zeta

Glavni grad Opštini Zeta dao na korišćenje sedam službenih vozila

Izvor: Dan

Opština Zeta je prošle sedmice od Glavnog grada dobila na korišćenje sedam službenih vozila. Među njima je i “rendž rover” koji je bivša vlast 2011. godine kupila za 71.000 eura za potrebe Službe zaštite i spašavanja. Ovo vozilo je proizvedeno 2010. godine. Tokom 2015. godine, pokušali su ga prodati za 39.100 eura, ali pošto nije bilo kupaca, koristio ga je bivši gradonačelnik.

Pored “rendž rovera”, u Zeti će se koristiti i “krajsler” koji je služio jednom od nekadašnjih gradonačelnika Podgorice, kao i “bmw” kojim se vozio bivši predsjednik Skupštine Glavnog grada.

Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović,  kazao je da će ova vozila sada služiti službama Opštine Zeta, omogućavajući bolju mobilnost i efikasnost u obavljanju njihovih dužnosti.

“Dobili smo sedam vozila na korišćenje da bi mogli da funkcionišemo. Glavni grad ta vozila uglavnom nije koristio, a nama su potrebna da bi službe mogle da rade. Recimo zbog dijeljenja poreskih rješenja koje ove godine dijele naši kuriri, a prošle godine smo to radili preko Pošte. Takođe, vozila su nam bila potrebna za Komunalnu policiju i Komunalnu inspekciju kako bi krenuli da rade. Bili smo primorani ili da kupimo automobile ili da uzmemo na korištenje ova vozila koja će nas svakako kada bude raspodjela sledovati, odnosno mnogo više “, rekao je Asanović.

Asanović navodi da je „rendž rover“ dat na korišćenje Komunalnoj policiji.

“Svaki sekretarijat sada ima po automobil i mogu bolje da funkcionišu sa odvoženjem pošte i ostalim aktivnostima koji se sprovode, jer su do sad pozajmljivana auta ili su se koristila privatna vozila. Od sedam vozila, tri su pripala Komunalnoj policiji i inspekciji, dok su po jedan automobil dobili sekretarijati. Ono što je bitno naglasiti je da vozila nisu trajno dobijena već samo za korišćenje i mi ih održavamo dok su kod nas. Sa Glavnim gradom smo potpisali dokaz da su nam automobili dati na korišćenje “, saopštio je Asanović.

Continue Reading

Zeta

Za šest mjeseci prihodi Opštine Zeta 3,9 miliona

bojan popović

Budžet Opštine Zeta za prvih šest mjeseci prihodovao je 3,9 miliona eura što je 75 odsto godišnjeg plana, saopštio je za „Dan“ Bojan Popović, vršilac dužnosti sekretara za finansije.

Budžet je inače, planiran na 5,2 miliona eura, ali je zbog rasta prihoda pripremljen rebalans na nešto više od 10 miliona.

“Porez na dohodak fizičkih lica je 976 hiljada eura i to je ostvarenje od 130 posto, a sredstava prenesena iz prethodne godine 928 hiljada odnosno ostvarenje od 232 posto. Prihodi od poreza na nepokretnosti ostvareni su u iznosu od 200 hiljada što je 27 odsto, prirez porezu je 164 hiljade eura što je ostvarenje od 66 odsto, lokalne komunalne takse za šest mjeseci su 116 hiljada što je ostvarenje u iznosu od 46 odsto, naknade pri registraciji vozila iznose 48 hiljada što je ostvarenje od 32 odsto i ukupni transferi i donacije 1,4 miliona eura što je ostvarenje od 66 odsto “, saopštio je Popović.

Za prvih šest mjeseci, kako navodi Popović, ukupni izdaci su ostvareni u iznosu od 1,2 miliona eura, što je 23 odsto od plana.

“Za bruto zarade je potrošeno 514 hiljada eura što je 35 odsto plana, za rashode za materijal je dato 23 hiljade što je 20 odsto od planiranih sredstava, za rashode za usluge je potrošeno 53 hiljade što je izvršenje od 28 odsto, rashodi za tekuće održavanje za šest mjeseci su iznosili 43 hiljade što je izvršenje 22 odsto. Za rentu je potrošeno 13 hiljada što je 37 odsto, za subvencije 61 hiljada što je 22 odsto od plana, dok je za ostale izdatke dato 55 hiljada što je izvršenje od 38 odsto. Izdaci po osnovu transfera institucijama, nevladinom i javnom sektoru, i privrednim društvima čiji je osnivač opština (JKP Zeta) za šest mjeseci iznose 285 hiljada eura što je 41 odsto od plana. Izvršenje kapitalnih izdataka je 131 hiljada eura, odnosno 7 odsto, od čega se najveći dio odnosi na izdatke za opremu – 100 hiljada eura. Izvršenje sredstava rezerve je svega osam hiljada eura odnosno 12 odsto”, rekao je Popović.

Bojan Popović navodi da u narednom periodu veće ostvarenje prihoda mora pratiti i veće izvršenje izdataka, posebno kapitalnih.

“To je i predloženim rebalansom budžeta targetirano kao prioritet kroz alokaciju sredstava, a svakako je definisano i kao prioritet na nivou svih organa Opštine Zeta. Polugodišnji izvještaj još jednom potvrđuje finansijske potencijale koje ima Opština Zeta, a koji će u drugom polugodištu biti definitivno još veći, jer prihodna strana budžeta još uvijek nije dostigla svoj maksimum. Izvršenje izdataka u drugoj polovini godini, takođe mora biti značajnije realizovano, kako bi građani Zete osjetili povećanje fiskalnih mogućnosti u Zeti “, poručio je Bojan Popović.

 

Izvor: Dan

Continue Reading

Zeta

Opština Zeta uručila donaciju u vidu kombija Dnevnom centru

izvor: Opština Zeta

Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović, posjetio je danas JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, gdje je tom prilikom uručio donaciju u vidu specijalizovanog kombi vozila direktorici Dnevnog centra, Sandri Popović.

Gospođa Popović se zahvalila predsjedniku opštine na ovoj vrijednoj donaciji i istakla da je vozilo prijeko potrebno za nesmetano funkcionisanje Dnevnog centra.

“Ovaj vid donacije je od izuzetnog značaja za realizaciju svih potreba koje su neophodne korisnicima u svakodnevnim aktivnostima”, kazala je Popović.

“Opština još jednom dokazuje čvrst i partnerski odnos sa Dnevnim centrom i na ovaj način brine i o ovoj osjetljivoj kategoriji društva kojima je potrebna puna podrška kako lokalne samouprave, tako i države “,  saopšteno je iz Opštine Zeta

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto