fbpx
Connect with us

Politika

PES: Nastavak hapšenja dokaz da je Abazović govorio neistine

pokret evropa sad

Hapšenja koja se sprovode po nalogu SDT-a dokaz su da je poslanik Abazović širio neistine kada je javnosti slao panične poruke da će se njegovom selidbom u opoziciju zaustaviti borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

“Iako je uloga odgovorne izvršne vlasti da obezbijedi uslove za bolji rad SDT-a, u periodu vladavine poslanika Abazovića imali smo pravilo da je bivši premijer u javnosti paradirao i bez izuzetka prisvajao tuđe zasluge, ne mareći u kakvim uslovima radi SDT “,naveli su iz PES-a.

U PES-u vjeruju da će nova Vlada imati drugačiji odnos i prije svega dati konkretnu podršku svim organima koji imaju ključnu ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Uvjereni smo da će se i ubuduće nastaviti borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na zadovoljstvo svih građana Crne Gore”,  saopštili su iu PES-a.

Reklama
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Spajić: Očekujem da do 2028. godine budemo dio EU

fon der lajen

Očekujem da Crna Gora do 2028. godine bude dio EU, kazao je premijer Milojko Spajić na današnjoj pres konferenciji za novinare sa predsjednicom Evropske komisije (EK) Ursulom Fon der Lajen.

“Imaćemo investicionu konferenciju i imaćemo veliki broj EU kompanija koje će investirati u Crnu Goru, nadam se. Uradili smo dosta ali naredne dvije godine presudne su za dalji napredak. Potrebne su nam sve partije da bi zatvorili sva poglavlja do 2026. godine. To je ambiciozan cilj ali vjerujem u njega”, rekao je Spajić.

Moramo ubrzati voz, povećati pritisak na partije kako bi u parlmentu odradile svoj posao, dodao je.

U narednim danima najavo je prezentaciju platforme Barometar 2026.

Fon der Lajen je rekla da EU čvrsto stoji uz Crnu Goru, i da je članstvo 2028. godine ambiciozan cilj, na kome treba raditi.

“Mi smo spremni da pružimo svaku vrstu podrške”, rekla je predsjednica EK.

Ona je čestitala Crnoj Gori na napretku, ukazujući posebnu na važnost političke stabilnosti.

“Imate dobar razlog da budete ponosni na ono što je ostvareno, do kraja godine možete zatvoriti četiri poglavlja”, istakla je.

Continue Reading

Politika

Božović: Zakon o agentima ne dotiče NVO

jelena božović

Inicijativu o zakonu o stranim agentima, koju je predložila koalicija “Za budućnost Crne Gore”, ne dotiče se nevladinih organizacija, kazala je poslanica kluba poslanika ZBCG (Nova srpska demokratija) Jelena Božović.

“Evo da izuzmemo nevladin sektor iz ovog zakona, jer predlog zakona, odnosno one inicijative kako smo je mi predložili, jeste zakon o stranim agentima. Dakle, ne dotiče se nevladinih organizacija. Ne razumijem zašto neko ne želi da se izglasa zakon koji će pratiti uticaj eventualno nekih stranih agenata u Crnoj Gori. Ne razumijem i zašto se javio toliki otpor od strane nevladinih organizacija ako se govori o zakonu o djelovanju stranih agenata u Crnoj Gori”, rekla je Božović na sjednici Odbora za evropske integracije.

Polemika o inicijativi koalicije ZBCG otvorila se na jučerašnjoj sjednici Odbora za evropske integracije, na čijem dnevnom redu je bila tačka “Stepen realizacije preporuka usvojenih na 21. sastanku Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje”.

Poslanica Božović je upitala zašto postoji toliki otpor prema toj inicijativi ako je i u preporukama Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) navedeno da se takvo nešto traži i očekuje.

 

 

Continue Reading

Politika

ZBCG: Đeljošaju se može desiti da jedino on bude izbačen iz Vlade

Koalicija ZBCG najdobronamjernije upozorava Nika Đeljošaja, samo jednog od mnogobrojnih predsjednika albanskih stranaka, da smanji doživljaj u svojim naletima prijetnje i naglašenog šovinizima prema srpskom narodu u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju koalicije.

“To što smo dosad pokazivali strpljenje za često politički neartikulisane napade samo jednog od mnogobrojnih predsjednika albanskih stranaka u Crnoj Gori, nije bila naša slabost, već snaga i mudrost drugog po snazi konstituenta Vlade. Posebno primjećujemo da su napadi gospodina Đeljošaja na srpski narod učestali otkad je sprovedena tužilačko policijska istraga “General” i da svoju (ne)opravdanu nervozu pokušava istresti kroz nacionalističko izvođenje kata na našu koaliciju”, kazali su oni.

Đeljošaj: Inicijativa o srpskom jeziku kao službenom jeziku je prazna priča

Zato ga ovom prilikom, kako su dodali, podsjećaju da on nas “niti je uveo u vladu, niti nas može izbacivati, posebno iz razloga što u Skupštini nema nijednog poslanika iz svoje strančice, ali zato ima dva ministarstva, između ostalog zahvaljujući srpskim poslanicima koji su glasali i gospodina Đeljošaja za ministra i potpredsjednika vlade”.

“Tako kad, Nik Đeljošaj sljedeći put odluči da prijeti koaliciji ZBCG da će ih izbaciti iz vlade, može mu se desiti da jedino on bude izbačen, pošto je jedan od rijetkih političkih primjeraka koji obnaša visoke funkcije u izvršnoj vlasti, a da nema nijednog poslanika u zakonodavnom domu”, istakli su oni.

Prema njihovom mišljenju, ako tome dodamo da Đeljošaj “više ima staža u koalicionim aranžmanima sa DPS – om, u kojima je bio čas spavač, čas sanjivi partner”, najbolje bi mu bilo da svako veče zahvaljuje Bogu što se i dalje koprca na političkoj sceni.

“I na kraju, najdobronamjernije savjetujemo gospodina Đeljošaja da prihvati društvenu realnost u Crnoj Gori, i da ne pokušava da nam uskraćuje prava koja svi drugi imaju, već da polako krcka svoju ničim zasluženu ministarsku i potpredsjedničku funkciju, jer ako previse zagrize, može mu se desiti da polomi zube”, zaključuju iz koalicije ZBCG.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto