fbpx
Connect with us

Zeta

Građani Zete Čistoći duguju 260.841 eura

Čistoća, zeta

Na području Opštine Zeta, na dan 15. septembar evidentirano je 3.776 građana koji imaju dug prema Čistoći. Ukupan dug za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada, kako su saopštili iz ovog preduzeća, iznosi 260.841 eura. Kako kažu iz Čistoće na teritoriji Zete redovno čiste javne površine i odvoze komunalni otpad.

“Odvoz komunalnog otpada, odnosno pražnjenje kontejnera vrši se svakodnevno, u prvoj i drugoj smjeni, uz angažovanje dva vozila autosmećar. I pored napora koje Čistoća, shodno tehničko-operativnoj dinamici, redovno sprovodi na području opštine Zeta, u kontinuitetu je izražen problem nelegalnog odlaganja otpada na javnim površinama, pored posuda za komunalni otpad. Poslovi uklanjanja nelegalno odloženog otpada sa javnih površina, uz angažovanje mehanizacije, obavljaju se u kontinuitetu, pa su tako naše ekipe tokom prethodnog čišćenja uklonili otpad sa 20 lokacija u Golubovcima, Anovima, kod stadiona Trešnjica, u Matagužima i dijelu Mahale”, kažu iz Čistoće.

Oni ističu da shodno tehničko-operativnoj dinamici, redovno uz angažovanje mehanizacije uklanja nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina.

“Nažalost, svjedoci smo da su efekti tog rada kratkoročni s obzirom na to da nesavjesni pojedinci i nakon čišćenja nastavljaju nekontrolisano da odlažu otpad pored kontejnera. S obzirom na to da su u ovoj opštini obezbijeđeni prostori za besplatno odlaganje pojedinih vrsta otpada, kao što su posude za komunalni otpad, reciklažno dvorište u Goričanima, Mojanski krst za građevinski šut i zemljane iskope, apelujemo na pojedince da ih koriste namjenski, kako bi uz kontinuirano angažovanje naših ekipa, doprinijeli povećanju stepena javne higijene”, rekli su iz Čistoće.

 

Izvor: Dan

Reklama
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zeta

Opština Zeta poziva mlade na učešće u anketi za izradu Lokalnog akcionog plana

akcioni plan za mlade, zeta upitnik

Opština Zeta pozvala je sve mlade da učestvuju u anketi koja ima za cilj izradu Lokalnog akcionog plana za mlade. Ovaj plan će biti ključan za kreiranje budućih aktivnosti i strategija koje će poboljšati kvalitet života mladih u Zeti.

Važno je napomenuti da učesnici ankete mogu doprinijeti direktnom oblikovanju planova koji će imati uticaj na brojne aspekte svakodnevnog života mladih, uključujući obrazovanje, zapošljavanje, kulturu i slobodno vrijeme.

Popunjavanje UPITNIKA traje svega nekoliko minuta, a podaci prikupljeni tokom ovog procesa biće korišćeni isključivo u svrhe izrade strategije. Anketa je anonimna, što znači da će odgovori učesnika ostati poverljivi.

Continue Reading

Zeta

Objavljena rang lista za podršku ženskom preduzetništvu u Zeti

žensko preduzetništvo opština zeta

Komisija za raspodjelu sredstava Opštine Zeta objavila je rang listu učesnica Javnog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu za 2024. godinu.

Na konkurs, koji je objavljen 30. jula 2024. godine, pristigle su prijave od nekoliko firmi, a sredstva su raspodijeljena prema ocjenama komisije. Na vrhu liste našla se firma Zlatni ukusi D.O.O. sa prosječnom ocjenom 76,3. Slijede je T&T Consulting D.O.O. sa 70,7 bodova, Magic hand KM D.O.O. sa 64, te Mini bambini D.O.O. sa 62,9 bodova.

Konačna ocjena svakog biznis plana predstavlja prosjek bodova svih članova komisije.

Odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2024.godinu možete pogledati OVDJE

Continue Reading

Zeta

Vrijedna donacija “Društva Srba” osnovnoj školi “Niko Maraš” u Bijelom Polju

društvo srba niko maraš

Osnovna škola ,,Niko Maraš” iz Bijelog Polja dobila je vrijednu donaciju od ,,Društva Srba” iz austrijskog grada Forarlberga. Predsjednik ovog Društva Darko Brajović i Opština Zeta su u zajedničkoj akciji omogućili da se ova donacija, koja se mjeri na oko 50.000 evra, brzo i bezbjedno dopremi do Zete i stavi na korišćenje bjelopoljskoj osnovnoj školi.

donacija društvo srba niko maraš

Vrijedno pomena je sve ono što je jutros dopremljeno a obuhvata: 146 klupa, 310 stolica, 8 kancelarijskih stolica, 6 projektora, 10 tabli za projektore, 2 školske velike table, 10 polica za školsku biblioteku, 5 laptopova i 10 računara. Direktorica Osnovne škole ,,Niko Maraš” izrazila je veliku zahvalnost Društvu iz Austrije i Opštini Zeta, a medijima se danas tim povodom obratio predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović, koji je sa saradnicima uručio vrijednu donaciju.

Opština Zeta čvrsto stoji uz svoju dijasporu širom Zapadne Evrope i zahvaljuje se brojnim našim sunarodnicima koji, iako fizički daleko od naše Zete, nikada nisu zaboravili kraj u kojem su rođeni i u kojem su nekada živjeli. Ohrabrujemo ih da u ovakvim i sličnim akcijama će uvijek imati pouzdanog partnera u vidu lokalne samouprave i prvog čovjeka naše opštine.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto