fbpx
Connect with us

Sport

Kik bokseri Zete učestvovaće na Svjetskom kupu u Budimpešti

Pripremila: Tamara Raičević

Talentovani takmičari Kik box kluba ,,Zeta“ uzeće učešće na prestižnom Svjetskom kupu u Budimpešti “KICKBOXING WORLD CUP” koji će biti na programu od 12. do 16. juna 2024 godine.

Na najmasovnijem Svjetskom kupu snage će ukrstiti gotovo 4 000 takmičara iz preko 30 zemalja svijeta. Reprezenti ove borilačke vještine sa područja Zete biće Aleksa Šarčević i Daris Orahovac, predvođeni trenerom Miodragom Krstićem.

kik boks zeta

Aleksa Šarčević će nastupiti u disciplini ful kontakt do 57 kilograma u juniorskoj konkurenciji, dok će se drugi predstavnik kluba Daris Orahovac takmičiti u discipini kick light +94 kilograma, takođe u juniorskoj konkurenciji.

Reklama
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sport

Borba, uzbuđenje, i na kraju po bod za rukometašice Zete i Levalee

Pripremila: Tamara Raičević

rk zeta

U 4. kolu Prve ženske rukometne lige Crne Gore, igračice Zete odigrale su neriješeno protiv ekipe Levalee, rezultatom 29:29. Susret u gradu pod Trebjesom bio je izuzetno zahtjevan, s intenzivnim nadmetanjem u fazi odbrane i napada, gdje je i najmanja greška naših igračica bila kažnjena od strane protivničke ekipe. Neizvjesnost je trajala svih 60 minuta igre, a na kraju se stiglo do realnog i zasluženog rezultata za obje ekipe.

Rezultatska klackalica, započeta od samog starta, bila je djelo igračica s obje strane. Iz redova domaćeg sastava, najefikasnija je bila Bojana Đilas s 8 postignutih golova, koja je proglašena za igračicu utakmice. Zatim, Sanja Andrijašević bila je precizna 6 puta, a Jelena Kuzman jedanput manje, dok je Vanja Živković na golu zabilježila 3 intervencije.

Među izabranicama Bobane Krstović, efektan učinak u postizanju pogodaka ostvarile su Maja Ceklić, koja je čak 9 puta bila precizna, što je ujedno i najveći broj postignutih golova na utakmici, Nađa Micevski, koja je zabila 8 pogodaka, i Jovana Ajković, čijih je 5 pokušaja završilo iza leđa protivničkih golmana. Na golu, Martina Mirotić je doprinijela osvajanju boda svoje ekipe sa 6 odbrana.

Visok nivo napetosti i uzbuđenja, kako za igrače, tako i za gledaoce, karakterisao je cijelu utakmicu, a kulminirao je u posljednjih 60 sekundi susreta. Igrao se 59. minut kada je Maja Ceklić pogodila iz kontre za izjednačenje 28:28. Rukometašice Levalee su propustile šansu u svom napadu, a ni igračice iz Golubovaca, u naletu rukometne požrtvovanosti, nisu uspjele da povedu i privedu meč kraju s dva osvojena boda. Prednost za djevojke iz Nikšića donijela je Sanja Andrijašević golom sa lijevog krila, svega 5 sekundi pred kraj utakmice. Ipak, naše djevojke nisu htjele da se vrate sa gostovanja praznih ruku. Odmah nakon izvođenja sa centra, Maja Ceklić je izvanrednim pogotkom sa centra donijela izjednačenje i bod svojoj ekipi.

Trener našeg predstavnika u Prvoj ligi, Bobana Krstović, pohvalila je borbenost svojih igračica, posebno ističući značaj ovakvih utakmica za rast svoje ekipe:
“Iako ovo možda nije bila naša najbolja utakmica od početka sezone, pružila nam je neprocjenjivo iskustvo. Naše mlade igračice pokazale su izuzetnu borbenost, samopouzdanje i želju, što im je omogućilo da zadrže bodove i ostanu neporažene. Sa psihološkog aspekta, ovo je bio veoma važan susret za tim. Radujemo se ovakvim utakmicama i nadamo se da ćemo u budućnosti imati priliku za još mnogo sličnih, jer iz njih najviše učimo i napredujemo.”

Bobana nije zaboravila da zahvali publici na podršci, naglašavajući koliko je važna bila njihova energija tokom cijele utakmice:
“Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima na podršci, koja nam je bila veliki vjetar u leđa. U sljedećem kolu, na domaćem terenu, dočekujemo ekipu Trebjese Bemax.”

Sjajan start za najmlađe rukometašice u Pionirskoj ligi

Pionirska liga za djevojčice rođene 2012/13. godine počela je na najbolji mogući način za našu ekipu. Rukometašice Zete briljirale su u prvoj utakmici protiv ekipe Trebjese Bemax, demonstrirajući timski duh i zajedništvo koje ih je dovelo do uvjerljive pobjede rezultatom 21:9.

Nakon ovog uspjeha, djevojčice su se suočile sa ekipom Stars, gdje su još jednom pokazale svoje rukometne vještine i slavile rezultatom 15:12.

Continue Reading

Sport

Vukovi Zeta poraženi od Jedinstva 1950

košarka zeta

Ekipa Vukovi Zeta doživjela je težak poraz u 3. kolu I A MCKL lige, gdje ih je tim Jedinstvo 1950 savladao rezultatom 88:65. Već od samog početka utakmice, domaćini su nametnuli ritam i stekli dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini (22:9), što je nagovijestilo nemogućnost povratka Vukova u meč.

Uprkos uloženom trudu, ekipa Vukovi Zeta nije uspjela pronaći ritam igre kojim bi se ozbiljnije suprotstavili raspoloženom protivniku. Najefikasniji u timu Vukova bili su Matanović i Otašević, koji su postigli po 14 poena. Iako su se borili do kraja, njihov doprinos nije bio dovoljan da se izbjegne ubedljiv poraz.

Sa druge strane, Jedinstvo 1950 je lako kontrolisalo utakmicu, a njihovi najbolji igrači bili su Marko Kljajević sa 18 poena, Knežević sa 16 i Vuković sa 10 poena.

Vukovi Zeta će u narednom kolu protiv ekipe Kotor morati značajno da podignu nivo igre ukoliko žele da ostvare pozitivan rezultat i vrate se na pobjednički kolosijek.

Continue Reading

Sport

Kickbox klub “Zeta” uspješan na međunarodnom turniru u Tešnju

kick box klub zeta

Na Internacionalnom turniru Balkan Open, održanom u Tešnju, takmičari Kickbox kluba “Zeta” ostvarili su zapažen uspjeh, iako još nemaju mnogo iskustva u ringu.

Klub je nastupio sa četiri borca, koji su pokazali izuzetnu borbenost i upornost.

Aleksa Petrović i Daris Orahovac osvojili su srebrne medalje, Stefan Ulićević takođe je uzeo srebro, dok je Matija Kastratović stigao do bronzane medalje.

 

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto