fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 28. novembra do 4. decembra

horoskop portal zeta

OVAN

Hrana

Uživate u nešto kaloričnijoj i začinjenijoj hrani. Obzirom na to koliko se energetski trošite ovih dana, malo je verovatno da bi se ovo odrazilo na kilažu. Zdravlja radi, ne preterujte.

Ljubav

Između partnera i vas je situacija skroz ok – ima ljubavi, ima strasti, ima dobre energije, umete da podstaknete jedno drugo na pravi način. To što i jedno i drugo imate povremeno „ispade“, umete da se pokačite oko sitnica i gluposti i da od toga napravite dramu – to je već nešto drugo. Ili su vam karakteri takvi, ili ste jednostavno u takvom raspoloženju ovih dana. Umesto da ratujete rečima, bolje „ratujte“ u spavaćoj sobi. Ukoliko ste slobodni – pojavio se neko ko vam je uključio sve lampice i podstakao vas. Da li će od ovog ispasti jedna lepa ljubavna priča ili jedna lepa iluzija – to neka pokaže vreme.

Posao

Sve što bude trebalo da se obavi, napiše, odnese, završi, reši, popravi, dogovori – iz prvog pokušaja verovatno neće uspeti. Ali iz drugog, trećeg – hoće. Namestite stabilnost i snagu živaca na maksimum i spremite se za jednu „drugopokušajnu“ nedelju. Ne zna se ko je brzopletiji kada je komunikacija i saradnja u pitanju – da li vi ili oni preko puta vas. I jedni i drugi ćete žuriti, upadati u reč, preticati se – što će, umesto brzog rešenja ili brzog završavanja obaveza verovatno doneti brzu tenziju.

Zdravlje

Koliko god se vi osećali dobro, osetljivost respiratornih organa postoji. Oprez u saobraćaju. Povrede.

BIK

Hrana

Imaćete momente kada zaboravite u potpunosti na hranu, ali i one druge – kada ne samo da nadoknadite sve, nego i preterate. Potreba za kaloričnijom hranom raste od sredine nedelje.

Ljubav

Malo vi nervirate partnera, malo on nervira vas. Povremeno kao da različitim jezicima pričate i što više potencirate na razrešenju situacija – sve dalje ste od toga. Partner verovatno koči ili je za vaš ukus suviše letargičan, malodušan – a vi biste sve sad i odmah. Na svu sreću pa Saturn „drži“ i partnersku i vašu planetu – daje vam vreme da ohladite usijane glave, da se strasti smire i da se pronađe zajednički jezik. Slobodni Bikovi – ili ste pronašli nekog ko je baš po vašem ukusu ili se vratio neko stari. Šta god da je – suština je da se sada mogu pokrenuti ili obnoviti ljubavne priče. I neće biti loše – malo burne, ali dobre.

Posao

Da ste poslovnim segmentom nešto spektakularno zadovoljni – pa i niste. Ima tu nervoze na dnevnoj bazi, mora s vremena na vreme da vas nešto ili neko podbode, da vam uvali obavezu koja nije vaša ili da se dogode neke promene planova (a taman ste mislili da ste sve sredili baš kako treba). No, sem ove nervoze koja vam sreću kvari – pa, ne možemo da kažemo da je situacija loša. Naprotiv. Sve ovo deluje kao da ide pravim putem i kako treba. Da, novca nema dovoljno – no, tu korenitih poboljšanja nema.

Zdravlje

Korektna zdravstvena situacija.

BLIZANCI

Hrana

I dalje postoji neki tip nesklada i neravnoteže kada je ishrana u pitanju. Pojačana nervoza može uticati na promenljivost apetita, ali i na izraženiju stomačnu problematiku.

Ljubav

Pa, izgleda da je vreme da se neke situacije reše između partnera i vas. I neki parovi će ih rešiti dogovorno, sporazumno, uz prisustvo spremnosti na to da se sasluša druga strana i njeni argumenti i razmisli o tome šta je najbolje za vaš odnos i za vašu zajedničku budućnost. Ali, biće i onih parova koji će krenuti u džapanja i kod kojih će oboje smatrati da su u pravu. Ova nedelja ne mora da označi kraj i preseke – ali, ušli ste u period biti ili ne biti – ili ćete se sporazumeti i rešiti, ili će vaš odnos doći u ozbiljnu krizu. Slobodni – nekih jakih privlačnosti ima. Ne budite nestrpljivi, bolje polako ali sigurno.

Posao

I po pitanju poslovnih partnerstava i saradnji vi ste ušli u period u kojem će neki odnosi prestati da postoje ili biti lepo uzburkani. Uzburkanost ne mora automatski da označi preseke – naprotiv, ona možda može pomoći da konačno jedni drugima kažete tačno ono što mislite i da možda pronađete model za poboljšanje situacije kojim će obe strane biti zadovoljne. Generalno gledno – svi preko puta vas će vam skakutati po živcima. Ne brinite, vi isto tako delujete na njih. Snalazite se, sporazumevajte se.

Zdravlje

Mogućnost povreda, dosta stresa i nervoze.

RAK

Hrana

Odličan period za praktikovanje zdravijih navika po pitanju ishrane. Jedino obratite pažnju na dane vikenda, kada se možete malo opustiti i preterati.

Ljubav

Vučete nervozu iz svakodnevnih dešavanja – sa posla, iz kuće (možda vam porodica maltretira živce ovih dana) i tako je lako tu istu nervozu sručiti na drago vam biće. Ima verovatno i onih Rakova koji će povremeno imati napade ljubomore i nesigurnosti. No, to isto drago biće prilično mirno podnosi vaše povremene napade nervoze i trudi se da vam dodatno ne stane na žulj. Šta više – može vam prirediti neke, prilično lepe momente koji će poboljšati vaše raspoloženje….bar za sada. Slobodni – ako postoji neki bivši kojeg još uvek niste preboleli – sada će vam posebno jako kopati po mislima.

Posao

Biće na poslu gomila nekih sitnica koje će vas iritirati i zbog kojih ćete povremeno dizati dževu, možda se čak i raspravljati sa saradnicima i kolegama. Neko će vam skakutati po živcima i nervirati vas svakim postupkom. Izgleda je stres sastavni deo vaše svakodnevice u ovoj nedelji, pogotovo što ćete žuriti da završite sve što pre – a što više žurite, sporije će ići. Sa druge strane gledano – sve ćete završiti i biti zadovoljni, a verovatno vas očekuju i neke pohvale, povoljne informacije i vesti ili finansijske beneficije.

Zdravlje

Još uvek je prisutna osetljivost i slabiji imunitet.

LAV

Hrana

Vaši se apetiti jesu pojačali i više uživate u dobrom zalogaju nego inače. Ipak, pokušajte da ne preterujete – naročito sa začinjenom hranom, grickalicama i slatkišima.

Ljubav

Sve može da se sredi. I odličan je momenat za sređivanje. Reči će teći lepo i lako, pronaći će se baš one prave i one koje su potrebne da bi i partner i vi bili zadovoljni. Umećete da „pronađete žicu“ jedno drugom, sve dogovorite, oko svega se sporazumete – i još da se pri tom lepo provedete i uživate zajedno. Ne propuštajte ovaj period – savršen je i za ljubav i za dogovore. Slobodni Lavovi – slušajte svoje srce ovih dana. Ne vodite se savetima drugih, njihovim primedbama na one koji vas privlače. Vi najbolje poznajete sebe i znate šta i ko vam je potreban. Lepi novi ili lepi stari počeci.

Posao

Finansijskim segmentom se baš i nećete proslaviti ovih dana. Ne znači da neće biti priliva, ali ćete vi gro njih uspeti da izbijete sebi iz džepa. Mogući su neplanirani troškovi oko članova porodice ili oko kuće. Što se posla tiče – možda vam neke osobe ili neke situacije baš i ne prijaju (čitaj – iritiraju vas) ali umete da pronađete pravi model ponašanja i funkcionisanja. Ne zato što ih mnogo volite, već zato što ste potrebni jedni drugima i što je krajnji rezultat ovih saradnji ipak povoljan. Stižu informacije koje ste čekali.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija, mada su respiratorni organi i dalje osetljivi.

DEVICA

Hrana

Stomak vam je nešto osetljiviji u ovoj nedelji i neće vam prijati ni eksperimentisanje sa hranom i začinima, ali ni to da klopate više nego inače.

Ljubav

Vaše emotivne relacije su pod jednom čudnom energijom. S jedne strane – imate mnogo razloga da budete zadovoljni, mirni, ispunjeni….a sa druge – situacija se tako lako preokrene, u trenutku izađu na površinu neke neprijatne informacije, ne baš slatki razgovori, očas posla se tenzija podigne i onda je potrebno vreme da se slegne. Partner vuče svoje nemire, vi svoje. Izgleda da se vaši nemiri lako sudaraju ovih dana. Slobodne Device – nisam sigurna da li je ovo baš pravi trenutak da se zaljubite….s druge strane – ne biramo mi vreme za ljubav, ona dođe kada ona hoće. Pa onda dobro, dobro došla.

Posao

Privatne situacije, lična problematika, možda neka dešavanja u domu ili sa ukućanima – mogu uticati i na vašu objektivnost i na vašu fokusiranost i koncentraciju – prosto rečeno – mogu vam praviti distrakcije po pitanju posla i obaveza. Pokušajte da se distancirate od privatnih dešavanja i da se usmerite na ono što radite. A to sada možete. Čak će vam možda i prijati da gro svoje energije okrenete ka poslu – jer na toj strani ćete tokom ove sedmice imati dosta uspeha, realizacije, pa čak i finansijskih poboljšanja.

Zdravlje

Lošiji imunitet, dosta nervoze, sklonost ka povredama.

VAGA

Hrana

Iako je potreba za češćim uživanjima u hrani pojačana tokom ovog perioda – malo je verovatno da se ovo može odraziti na vašu kilažu jer ste vrlo aktivni. Svejedno – ne morate preterivati.

Ljubav

Ukoliko je između partnera i vas bilo nekih situacija koje niste rešili, koje ste gurnuli pod tepih ili ostavili „za neki drugi put“ – verovatno ćete sada morati da se bavite njima. Takođe, ukoliko partner ponavlja neke postupke, način komunikacije, ili pak po stoti put radi ono što ne treba i što se vama ne dopada – ista je varijanta, moraćete time da se bavite. A to „bavljenje“ može ići kroz tenziju, rasprave i povišenu energiju. Oni odnosi koji su stabilni u ljubavi ovo će lako prevazići. Za one druge – pa, džombast put u narednih desetak dana. Slobodni – period za pokretanje ili obnovu trajnih ljubavnih priča.

Posao

Ovo je prilično dobar poslovni period za vas. Umećete da napravite dogovore ili izaberete projekte, saradnike – koji vam donose stabilnost i trajnost. Uglavnom ćete uspevati da se sporazumete i prilagodite, rešite ili pokrenete situacije od važnosti. Da, biće nekih osoba sa kojima koliko god da želite i trudite se – ne možete pronaći zajednički jezik. Sve će krenuti od sitnica, pa će se širiti i čak neke poslovne odnose može dovesti do granice odvajanja. I da – imaćete mnogo obaveza, previše.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija. Obratite pažnju u saobraćaju. Takođe – moguće manje povrede.

ŠKORPIJA

Hrana

Pojačana nervoza i promenljiva raspoloženja mogu učiniti da imate potrebu da konstantno nešto grickate. Pokušajte da izbegavate da hranom zatrpavate ono što vas opterećuje.

Ljubav

Partnerska i vaša planeta su u opoziciji ovih dana. Kao na različitim ste talasnim dužinama, kao ne razumete se i funkcionišete na različite načine…..a opet – nekako ste tu, držite se zajedno. E sad, šta je to što vas drži zajedno, verovatno se razlikuje od para do para – nekog drži odgovornost, nekog porodica, nekog vreme koje ste proveli zajedno….a nekog to što ste dovoljno sazreli da shvatite da svaki odnos ima svoje uspone i padove. Slobodne Škorpije – neke se ljubavi mogu sada vratiti, neke želje ostvariti, neke strasti pokrenuti u pravom smeru. Savršeno nesavršen period za ljubav.

Posao

Vraća vam se nešto ili se vraćate nečemu/nekome. I to vraćanje, taj korak unazad – možda na dogovore, na saradnje, na planove, na ideje – nije loš po vas. U komunikaciji i dogovorima ne treba žuriti – to ka čemu trčite, bežaće od vas. Polako, proračunato, sa uključenim mozgom i otvorenim očima – i neke dobre prilike će se uhvatiti. Finansije će vas i dalje radovati – nekog manjim, nekog većim iznosima – ali pare će dolaziti. Da, biće i troškova ali biće i toga da ćete se stabilizovati i pored njih.

Zdravlje

Manje prehlade, potencijalno problemi sa varenjem.

STRELAC

Hrana

Ili vam neke namirnice neće prijati, ili vam pak neće prijati to što ćete preterati – pa potencijalno sebi napraviti teškoće sa varenjem. Izbegavajte slatkiše i grickalice.

Ljubav

I vaši su partnerski odnosi u jednom prijatno – neprijatnom periodu. Pa kako se kome zalomi….ili bolje rečeno – kako je ko radio do sada, tako mu se vraća. Pa ćemo tako imati partnerstva koja napreduju, stabilizuju se, hrle ka boljim i važnim trenucima. A isto tako ćemo imati i one parove koje će svako malo nešto poremetiti, potresti, male stvari će donositi velike rasprave….a te rasprave mogu dovesti do odvajanja, ako ne sada a ono u narednih desetak dana. Slobodni Strelčevi – biće onih koji će „atakovati“ na vas, a biće i onih koji će umeti da vam priđu (ili vam se vrate) na pravi način, da vam prija.

Posao

Energija vam je dobra ali biće situacija i osoba koje će umeti da vam izmaknu tlo ispod nogu, iznerviraju vas i učine da izgubite fokus i koncentraciju. Umećete da napravite po koju grešku, ali umećete i da je uvidite, prepoznate i ispravite. U saradničko – kolegijalno – partnerskim odnosima biće i odličnih momenata i ljudi sa kojima se kopčate i dogovarate bez problema, ali biće i onih koji će vam svojim postupcima donositi tenziju – sa tima i takvima može doći do odvajanja, pa i prekida saradnje.

Zdravlje

Manje glavobolje i meteoropatske tegobe.

JARAC

Hrana

Možda će slatkiši više nego inače biti zastupljeni kod vas, ali generalno gledano – ovo je period kada su vaše navike uglavnom korektne. Trudite se samo da obroci budu redovni i na vreme.

Ljubav

Vi ste u prilično dobrom fazonu ovih dana. Partner – onako. Čas je sve u redu, čas se nervozi i kao da vas čika na raspravu. Uspevaćete vi sa ovim promenljivim raspoloženjima da izađete na kraj, svojom stabilnošću i mirom. No, imamo i one Jarčeve kojima se ovih dana vrlo ozbiljno smeši nešto tajno, skriveno, a privlačno i slatko. Da li ćete ovim „slatkišima“ uspeti da odolite ili ćete slavno „pasti“ – to ćete vi saznati, vrlo brzo. Slobodni Jarčevi – ni vama neće biti strane tajne, umećete da se upecate na zabranjeno voće. Ili ćete pak tajno razmišljati i uzdisati za nekim, čekajući da se čudo desi.

Posao

Nešto će vam ometati misli, a samim tim – ometaće i poslovnu svakodnevicu. To mogu biti vaši privatni problemi, nedoumice, nadanja. Misli vam mogu ometati i neke promene koje se dešavaju na poslu ili velika količina obaveza ili kolege koje se baš i ne ponašaju korektno. U svakom slučaju – postojaće nešto što vam donosi nemire i biće vam potrebna sva vaša staloženost da to ishendlujete na pravi način. Da li ćete uspeti? Naravno da hoćete. Dakle, kratkotraje distrakcije sa kojima umete da se izborite.

Zdravlje

Pojačana nervoza, mogućnost povreda.

VODOLIJA

Hrana

Tempo života trenutno je takav da je malo verovatno da će obroci biti redovni, na vreme a ishrana kvalitetna. Ješćete na preskok, kad se setite i moguće u kasnijim večernjim satima.

Ljubav

Dobar period je pred vama. Dobar momenat da se partnerski odnosi obnavljaju, popravljaju, stabilizuju, sređuju, da se dogovara i planira, da stvari dolaze na svoje mesto….ali dobar i da se uživa, da se u ljubavi stegne čvrsto, da jedna lepa energija teče između voljene osobe i vas. Da li će biti savršeno? Ma jok, to ne postoji – biće povremeno bagova i sitnica koje iziritiraju, ali na kratko. Slobodne Vodolije – bilo da su u pitanju povratnici, bilo da je u pitanju neko potpuno i glanc nov, suština je ista – ovo je odličan trenutak da se obnove ili pokrenu priče koje će trajati i u kojima će ljubavi i strasti biti jake.

Posao

Biće momenata u ovoj sedmici kada će situacije ili osobe uspevati da vas na kratko izbace iz koloseka, da vam se umešaju u mir i ometu vas u dnevnim aktivnostima ili planovima. Biće, ali ćete vi vrlo uspešno to rešavati i vraćati i mir i sebe i situacije u normalu. Trenutno ste dovoljno snažni i voljni da sa svime izađete na kraj. No, biće u ovoj nedelji i dogovora i projekata i saradnji koje su baš prave za vas i koje vam donose i finansijske benefite, ali vam donose i poslovnu stabilnost na duži rok.

Zdravlje

Nervoza, podložnost virusima i bakterijama, glavobolje. Stariji – meteoropatske tegobe, pritisak.

RIBE

Hrana

U prvoj polovini nedelje nervoza će vas podsticati da se češće okrećete grickalicama i slatkišima. Drugi deo nedelje donosi podsticajniju energiju i bolje raspoloženje, pa će se ovi „ispadi“ regulisati.

Ljubav

Porodično – partnerski odnosi su sada već zakoračili u fazu uzburkanosti i situacija će i na dalje ići u tom pravcu – jer neke situacije je potrebno rešiti na ovaj ili na onaj način. Vi lično ćete težiti miru, ali je malo verovatno da ćete ga imati. Sve će ići nekako mimo vaših želja, očekivanja, planova. Ne mora da znači da će neki odnosi prestati da postoje, ali kao što sam rekla – faza rešavanja je krenula i trajaće sigurno narednih par nedelja – taman dovoljno da sve dođe na svoje mesto. Slobodne Ribe – samo ono što je tajno sada vam je postavljeno fantastično. Pa vi vidite da li ćete zakoračiti u to ili ne.

Posao

Privatne ili porodične situacije donose vam nemir i mogu da se odraze kroz poslovni segment. Ostavite to po strani kada stignete na posao – jer tamo vam je potrebno mnogo fokusa i koncentracije da ne biste napravili greške i propustili bitna dešavanja. Jer, ovo je za vas vrlo važan poslovni period u kojem će se mnogima od vas dogoditi stvari koje već dugo čekaju, u kojem će se ponuditi prilike kojima ste se nadali, u kojem će stići neka potvrda vašeg rada. Zato – ne dozvolite bilo kakve distrakcije.

Zdravlje

Od svega ostalog možete da se sklonite i sačuvate, ali od stresa nikako. Problemi sa spavanjem.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto