fbpx
Connect with us

Zabava

Nedjeljni horoskop od 24. do 30. oktobra

horoskop portal zeta

OVAN

Hrana

Jačajte imunitet kroz kvalitetnu i redovnu ishranu. Izbegavajte prazne kalorije iz šećera, slatkiša, testa – potrebni su vam proteini, meso, jaja, povrće. Uzimajte više limuna a odgovaraće vam i jabuke.

Ljubav

Pomračenje Sunca, u koje je aktivno uključena i partnerska planeta Venera – definitivno će pojačati emotivno – strasni naboj u vašim vezama. I sad, dok će kod nekih parova sve vrcati od ljubavnih varnica, kod drugih sve to neće izgledati preterano slatko – pojačane strasti, ljubomora kao i partnerova sumnjičavost – mogu dovesti ili do otkrivanja skrivenih istina, ili pak do žustrih, kratkotrajnih ali burnih rasprava. Slobodni Ovnovi – društveni život će i dalje biti prilično aktivan. Što se emotivnih dešavanja tiče, više su podržane brze, kratkotrajne veze ispunjene strašću ili pak tajni odnosi.

Posao

Posebnog elana za svakodnevne obaveze baš i nemate. Više automatski obavljate sve nego što se istinski uključujete u dešavanja. Postoji neizvesnost po više pitanja – neka od njih ćete uspeti da rešite dogovorno i to već u prvom delu nedelje. Sve ono što ne uspete da rešite sada – verovatno će se prolongirati za drugu polovinu narednog meseca. Manji problemi sa tehničkim delom posla – zabuna oko papirologije ili povremeni bagovi sa kompjuterima, internetom.

Zdravlje

Stariji Ovnovi – reumatske tegobe. Mlađi – glavobolje, problemi sa vratnim i ramenim delom.

BIK

Hrana

Bilo bi pametnije da zaobiđete namirnice za koje znate da su nezdrave i koje neće prijati ni vašoj probavi ni vašim kilogramima….ali nisam sigurna da ćete to u ovom trenutku biti u stanju da izvedete.

Ljubav

Pomračenje Sunca, mlad Mesec i vaša vladarka Venera u znaku Škorpije – vašem partnerskom polju – otvaraju pred Bikovima jedan intenzivan emotivni period. Slobodni se mogu upustiti u vrlo intenzivnu, mada verovatno prolaznu ljubavnu priču (avanturu) a čak i da novozapočeti odnosi budu trajnijeg karaktera – nosiće u sebi miks ljubomore, strasti, posesivnosti i isključivosti. Što se zauzetih tiče, naredni period može doneti promene, pojačane strasti, nešto više drame i otežanja – odnosi koji su suštinski stabilni će proći kroz ovaj period jednostavnije, dok oni nestabilni – mogu imati oscilacije, pa i prekide.

Posao

I poslovni odnosi i saradnje će doživeti jedan vid transformacije u narednom periodu. Za sada, uglavnom će sve funkcionisati nekim uobičajenim tokom, ali će polako početi da u prvi plan izlaze razmimoilaženja, razlike u načinu mišljenja i funkcionisanja sa određenim saradnicima ili čak nadređenima. Vaša vladarka u znaku Škorpije nije u jednostavnoj poziciji – pokazuje da ćete se mnogo davati u poslu, a teško da ćete dobijati adekvatnu nadoknadu za to. Očekujte period pojačanog nezadovoljstva.

Zdravlje

Češće prehlade, potencijalni problemi sa hormonima, infekcije urogenitalnog trakta.

BLIZANCI

Hrana

Obroci u kasnim noćnim satima, neuravnotežena ishrana, preskakanje obroka, grickalice i pojačan unos slatkiša – vreme je da menjate navike i uvedete se u red.

Ljubav

Iako u ovu sedmicu ulazite u prilično korektnom odnosu sa voljenom osobom, verovatno je da će se to stanje ubrzo promeniti. I partner i vi ćete, zbog komplikacija vezanih što za porodicu, što za poslovni segment početi da se osećate čudno, napeto, nervozno i ne baš raspoloženo za komunikaciju. Strasti između vas dvoje će funkcionisati i na dalje, ali će zato i obostrana razdražljivost biti pojačana. Slobodni Blizanci – i kod vas postoje velike šanse da se upetljate u neku tajnu priču vođeni hemijom i potrebom za uzbuđenjem, avanturom, strašću. Mesta dešavanja – poslovni segment, društvene mreže, izlasci.

Posao

Mlad Mesec i pomračenje Sunca se dešavaju u vašem polju poslovne svakodnevice, ali i zdravlja. Što se ovog potonjeg tiče – u narednom periodu više pratite sebe, bićete osetljivi. Kada je posao u pitanju – ulazite u fazu dubljih i intenzivnijih promena, kao i potencijalno lošijeg kontakta sa kolegama i saradnicima. Poslovna svakodnevica lako može da se pretvori u „bojište“ na kojem ćete gubiti snagu i živce u pokušajima da sve završite na vreme i kako treba.

Zdravlje

Slabiji imunitet, pojačan umor. Sklonost ka virusnim i bakteriološkim infekcijama.

RAK

Hrana

Mlad Mesec može biti odličan okidač za velike promene u mnogim segmentima, pa i u navikama po pitanju ishrane. Dobar je momenat za započinjanje dijete ili uvođenje novog režima ishrane.

Ljubav

Mlad Mesec i pomračenje Sunca dešavaju se kod Rakova u polju koje je zaduženo za ljubav, zabavu, uživanje, ali i decu. Ukoliko želite prinovu – sada uopšte ne bi bio loš trenutak da počnete sa intenzivnijim „radom“ po ovom pitanju. Što se slobodnih Rakova tiče, sve što se vezuje za potencijalne nove ljubavne početke jeste skopčano sa velikim nabojem emocija i strasti, ali mora nositi i neki vid tajnovitosti. Da li su tajne priče za vas ili pak ne – to ćete morati da procenite sami. Zauzeti Rakovi, pogotovo oni čiji je odnos često na „staklenim nogama“ ulaze u još jednu nepovoljnu emotivnu fazu.

Posao

Osećaj tapkanja u mestu po poslovnim pitanjima. Bilo šta novo što ste pokušavali ili još uvek pokušavate da pokrenete – ide neizrecivo sporo ili se javljaju prepreke koje u ovom trenutku ne uspevate da rešite na zadovoljavajući način. Kod nekih od vas prisutne su poslovne nedoumice – želja za promenom postoji, ali paralelno postoji i nesigurnost kada je i na koji način pokrenuti. Finansije nisu bajna stavka – ovaj segment je opterećen pojačanim troškovima koje u ovom trenutku ne umete da kontrolišete.

Zdravlje

Reumatske tegobe ili problemi sa cirkulacijom kod starijih Rakova.

LAV

Hrana

Pojačavanje apetita i konstantna potreba da nešto grickate, spremate – može nastati zbog nervoze koja je ovih dana naglašena. Pokušajte da makar kontrolišete apetite u večernjim satima.

Ljubav

Iza vas ostaje jedan povoljniji i jednostavniji emotivni period. Neki Lavovi će od ove nedelje morati ozbiljnije da se bave porodičnim segmentom – bilo kroz konkretnu pomoć i podršku članovima porodice, bilo kroz dogovore o ozbiljnim pitanjima, bilo čak kroz neka neprijatna dešavanja u kojima će na vama biti velika odgovornost. Nekima od vas stoji i mogućnost preseljenja, početak zajedničkog života sa partnerom i pravljenje „temelja“ za buduću porodicu. Što se slobodnih Lavova tiče, vaš društveni život će i dalje biti dosta intenzivan, s tim što će prošlost početi jače da se meša, javlja, podseća vas.

Posao

Neke dogovore, situacije koje su vas kočile ili koje su vam bile pak od velikog značaja – uspećete da rešite odmah početkom ove nedelje. No, zato će ostalo morati da sačeka još malo, a sigurno je da će se otvoriti i neki novi „frontovi“ kojima ćete morati da posvetite pažnju. Takođe, sve ono što ste ostavili za kasnije ili čime niste imali snage ni živaca da se bavite – pa, to će izaći na svetlost dana i moraćete tome da posvetite pažnju. Greške i propusti iz prošlosti sada se mogu aktivirati.

Zdravlje

Osetljivost na virusne i bakteriološke infekcije. Mogućnost hormonskog disbalansa.

DEVICA

Hrana

Nešto jača potreba za slatkišima, posebno u drugom delu sedmice. Sem ove stavke, ishrana vam trenutno nije neki veliki problem – ali biste trebali da razmislite o većoj fizičkoj aktivnosti.

Ljubav

Pomračenje Sunca i mlad Mesec u polju komunikacije delovaće dvojako na Device u emotivnim relacijama, sve u zavisnosti od kvaliteta, suštine odnosa i otvorenosti između partnera. Kod nekih od vas ovo će označiti ulazak u fazu intenzivnijih razgovora koji će za cilj imati poboljšanje odnosa ili promenu u partnerstvu – prelazak na viši nivo, uozbiljavanje. Kod onih u čijoj vezi postoje tajne, pitanja o kojima se ne priča i sumnje – ovo može podstaknuti naporne razgovore sa dosta međusobnog optuživanja. Slobodnim Devicama stoji mogućnost novog poznanstva, ali i šansa za intenzivnu ljubavnu aferu.

Posao

Mars je već neko vreme u vašem polju karijere i statusa, a tu će boraviti i narednih pet meseci, s tim što na kraju ove sedmice kreće retrogradnim hodom. Obzirom da se pomračenje Sunca i mlad Mesec dešavaju u vašem polju dogovora i komunikacije, evidentno je da ulazite u vrlo intenzivan poslovni period u kojem će promene i vaša borba za poslovne pozicije biti u fokusu. Nezavršena poslovna pitanja i dogovori, kao i ispravljanje potencijalnih propusta iz prethodnog perioda sada će se aktivirati.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Prehlade, urinarne infekcije.

VAGA

Hrana

Teško da ćete biti zadovoljni svojim navikama po pitanju ishrane. Moguće je pojačavanje apetita, pa i to da vaga vrlo brzo pokaže višak kilograma. Takođe, vodite računa o roku trajanja i ispravnosti namirnica.

Ljubav

Možda ne na samom početku nedelje, ali vrlo brzo – partner i vi ćete morati da se više posvetite svojim ciljevima i prioritetima i malo ćete zapostaviti jedno drugo. Oboje ste takođe u fazi u kojoj se osećate preumorno, rastrgnuto na više strana – pa nećete moći da na pravi način pružite emociju i podršku. Nemojte samo dozvoliti da ovaj zahtevni period na vas utiče u smislu pojačane nervoze i tenzije u odnosu. Slobodne Vage – tranzit vaše vladarke kroz znak Škorpije više baca akcenat na privlačnost, hemiju i strast u potencijalnim novim počecima. Koliko god da vas neko zanima – nemojte žuriti.

Posao

Pomračenje Sunca i mlad Mesec su u sektoru finansija – pa bi ovo bio dobar trenutak da preispitate svoje troškove, ali i da sagledate da li možete nešto učiniti po pitanju priliva (eventualno neki dodatni posao ali bez tripovanja da ćete od njega zaraditi milione). Jupiter u retrogradnom hodu se u ovoj nedelji vraća u vaše polje poslovne svakodnevice i obaveza – pa je trenutak da proverite šta ste propustili, šta možete popraviti i eventualno se vratiti na planove koji do sada nisu mogli biti realizovani.

Zdravlje

Problemi sa stomakom, varenjem, urogenitalnim traktom.

ŠKORPIJA

Hrana

Venera u tranzitu kroz vaš znak pojačaće kod Škorpija potrebu za uživanjima – između ostalog i u hrani. Nemojte samo preterivati jer se ovo može odraziti i na vašu liniju, ali i na vaše zdravlje.

Ljubav

I evo pomračenja Sunca i mladog Meseca u vašem znaku – dešavanje u koje je uključena i Venera koja vlada vašim partnerstvima. Sve se lepo poklopilo za velike promene, a na koju će stranu te promene – jednim delom će zavisiti od vas, a drugim naravno – neće. Škorpije sada mogu na više strana – u tajnovitost i prikrivanje istine, u sumnju i istraživanje u pokušajima da iskopaju da li partner nešto mulja, u pokušaje da izdefinišu odnos ili neko pitanje (pa i na silu i uz pritisak), a mogu i u transformaciju i dizanje odnosa na viši nivo. Pa sad, šta vam zapadne. Slobodni – strasti su tu, ali tu su i roze naočare kod nekih – zanos je jak, a da li je sve kako biste vi želeli – ne znam. Takođe, prošlost kucka na vrata….

Posao

Vreme jeste za nove početke, za nove odluke – ali one prave, dobro promišljene, one u koje se ne zalećete glavom bez obzira i impulsivno, one u kojima vidite jasno i čisto šta je pred vama i ne gradite kule u vazduhu. Pomračenje uvek u početnoj fazi donosi neki vid neprijatnosti, iznenadnih dešavanja, promena – pa su one i sada moguće kod vas. Sa onim što dođe – snalazite se i borite kako znate i umete. Bitno je da zapamtite da dokle god je Saturn u kvadratu prema vašem znaku – što ste strpljiviji, to bolje.

Zdravlje

Pojačan umor, razdražljivost. Moguće i urogenitalne tegobe.

STRELAC

Hrana

Pojačana nervoza može doneti potrebu za isto tako pojačanim unosom šećera ili pak konstantnu želju da nešto grickate. Pokušajte da ne preterujete sa hranom u večernjim satima.

Ljubav

Strelčevi u emotivnim relacijama ne ulaze u jednostavnu emotivnu fazu. Gro dešavanja će najpre biti prisutan kod onih koji su u braku ili žive zajedno – tu neke situacije moraju što pre da se raščiste da biste vas dvoje mogli da neopterećeno nastavite dalje. U vezama – partner i vi ćete imati manje vremena jedno za drugo, komunikacija će lagano početi da klacka i moraćete da se intenzivnije bavite odnosom – ne samo strašću, već i razumevanjem i podrškom. Slobodni – vraćanje Jupitera u polje koje se između ostalog vezuje i za prošlost i kretanje unazad Marsa u partnerskom polju – vraća vas na ono što je bilo.

Posao

Pomračenje Sunca u polju koje se vezuje za tajne i podsvest, za ono što vam je iza leđa, pa i tajne neprijatelje (pored toga što može u emotivnom smislu napraviti problem kod onih koji nešto prikrivaju) uticaće i na poslovni segment na način da ćete morati da preispitate svoje dosadašnje funkcionisanje, ali i da ispravite potencijalne propuste i greške iz proteklog perioda. Oni koji vam ne žele dobro, hoće da preuzmu vaše zasluge ili vas javno podržavaju a tajno rade protiv vas – sada će se aktivirati.

Zdravlje

Nešto lošiji imunitet. Mogući su i problemi sa spavanjem i pojačan stres.

JARAC

Hrana

Kvalitetnije se hranite ovih dana. Pokušajte da dodatno smanjite suvu hranu, grickalice – a više konzumirajte variva, čorbe. Izbegavajte da jedete u kasnijim večernjim satima.

Ljubav

Prelazak planeta iz znaka Vage u Škorpiju, kao i vraćanje Jupitera iz znaka Ovna u Ribe će vam itekako odgovarati, jer to je energija koja vam odgovara i sa kojom se „razumete“, a samim tim – emotivni odnos, bar sa vaše strane – neće trpeti toliko kao do sada. Ovo je dobar trenutak da se vratite na dogovore sa voljenom osobom koje niste uspeli da sprovedete, da poboljšate komunikaciju, ali i da intenzivirate društveni život, kao i strast. Slobodni Jarčevi –izgledaće kao da vam se otvaraju nove ljubavne šanse, a onda će se ispostaviti da se to samo prošlost prerušila i da je još uvek pored vas.

Posao

Pomračenje Sunca i mlad Mesec, zajedno sa Venerom u polju koje se vezuje za šanse, podršku, veze, prijatelje – može vam otvoriti period poslovnih šansi. Biće tu i nekih novih, ali i onih koje ste iz nekog razloga propustili da iskoristite u proteklom periodu. U svakom slučaju, delovaće pozitivno na vaš poslovni segment, čak i ako u prvom momentu donese intenzivnost, žurbu, neizvesnost i pojačan nivo stresa. Dobar period da obnovite komunikaciju i dogovore sa nekim saradnicima.

Zdravlje

Respiratorni sistem je osetljiv. Postoji mogućnost i za urogenitalnu problematiku.

VODOLIJA

Hrana

Vodolije u ovom periodu mogu početi da jedu na nervnoj bazi. Povratak Jupitera u vaše polje koje između ostalog vlada i hranom – uticaće da svaki čas nešto grickate i brzo se odraziti na vašu kilažu.

Ljubav

Pomračenje Sunca (partnerska planeta) u znaku Škorpije i polju budućnosti i statusa uvodi Vodolije u vrlo intenzivan period (gro dešavanja je u narednih par nedelja) kada itekako može doći do dubokih promena u partnerskim odnosima. I da se razumemo – te promene mogu ići na mnogo strana, nisu ograničene na samo dobre ili samo loše – zajedničko im je to što će se odvijati uz dosta nervoze, oscilacija, trošenja energije – i sa partnerove i sa vaše strane. Slobodne Vodolije – ukoliko ste mislili da se faza zvana „prošlost“ završila time što je Saturn krenuo direktno u vašem znaku, prešli ste se – evo nje u punom sjaju – nekima da ponove greške iz prošlosti, nekima da se toj prošlosti vrate, a nekima da uđu u slične priče kao one kroz koje su prošli. Saturn vas je „opamećivao“ – hajd da vidimo šta ste naučili….

Posao

Pomračenje Sunca i mlad Mesec u polju karijere i statusa – ja lepote, ja miline…..Evo divotnog perioda baš po vašoj meri – jer što da bude mirno i opušteno i harmonija i normalno – kad već može da bude uz stres, preseke, komplikaciju odnosa sa nadređenima i saradnicima, kad već može da ide uz borbu….Dakle, Vodolije ulaze u „ratoborni“ period u kojem će ratovati za svoje pozicije i priznanja, u kojem će težiti da se istaknu i probiju, ali i u kojem će osvojiti vrhove o kojima sada samo maštaju.

Zdravlje

Pojačani su stres i nervoza, mogući i problemi sa varenjem.

RIBE

Hrana

Porast apetita – ne samo za hranom već i za ljubavlju, novcem…..No, kada je baš o ishrani reč – prednost biste trebali da date kuvanom – supama, čorbama, varivima – i svemu sa većom količinom povrća.

Ljubav

Planete se sele u vodene znakove – Sunce, Venera, a pred kraj nedelje i Merkur su u Škorpiji, vaš vladar „se vraća kući“ u vaš znak….i sve bi to bilo divno da nije Marsa koji vam krcka korene i sapliće vas (najpre onima koji žive zajedno ili su u braku) i Saturna koji vam čuči iza leđa i ubada vas nezgodno u misli, a isto tako – svaku vašu tajnu koju pokušavate da sačuvate i sakrijete – neumoljivo iznosi na svetlost dana. Za vaše emotivne relacije ovo znači – da bi se stabilizovao i popravio odnos sa partnerom, da bi došlo do poboljšanja, mira – moraćete debelo da se potrudite i uskratite sebi mnogo toga. Što se tiče slobodnih Riba – neko nov se sada može pojaviti, ali sa ulaskom u vezu ne treba žuriti, pogotovo ako vas po izgledu, ponašanju ili nečem desetom podseća na priču i odnos iz prošlosti.

Posao

Preforsirali ste se i to je evidentno. Ok, jasno je da je takav period – ništa vam se nije dalo jednostavno i iz prvog puta ali i vi ste zagrizli povelik komad koji je bilo teško sažvakati. Do kraja ove nedelje računajte da se obim posla i obaveza neće smanjiti, šta više – može da se desi da sredinom nedelje baš budete u nedoumici na koju ćete stranu pre. Oni koji rade u ili sarađuju sa inostranstvom ili sa državnim i javnim ustanovama – vama sledi vrlo aktivan, ali i napet period koji će doneti povoljne rezultate po vas.

Zdravlje

Varenje, problemi sa urogenitalnim traktom.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Zabava

Poznati finalisti regionalnog muzičkog festivala “Biser Jadrana”

Kasno sinoć objavljena su imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“.
Selekciona komisija festivala u sastavu: Slobodan Bučevac (direktor festivala „Sunčane skale“), Grigor Koprov ( direktor Ohridskog festivala), Ivica Mihaljević ( direktor festivala „ Zlatna palma“- Dubrovnik), Fahrudin Pecikoza ( čuveni bosanskohercegovački tekstopisac , autor hitova napisanih za Hari Mata Harija, Borisa Novkovića , Sanju Doležal i dr.), Aleksandar Filipović ( novinar i autor emisije „ Tabloid“, član mnogobrijnih selekcionih komisija muzičkih festivala zabavne muzike u regionu i član stručnih žirija), Branka Kaluđerović ( generalni menadžer festivala) i Zvonimir Nedeljković (PR festivala), odabrali su 25 kompozicija za finalno veče regionalnog muzičkog festivala „Biser Jadrana“:

1. Makadam – Palo je sidro u more / CG
2. Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović – Utopija / CG
3. Mićo Vujović – Gordana / CG
4. Bane Nedović – Srce razum ne pita / CG
5. Katarina Bogićević – Kejt / Azurna noć / CG
6. Stevan Faddy – Dobri ljudi / CG
7. Jelena Zvicer – Udahni, zažmiri / CG
8. Jelena Božović – Noć bez sna / CG
9. Doris Deković – Da volim te / CG
10. Danijel Milić – Ne lomi mi krila / CG
11. Filip Sjekloća – Sujeverje / CG
12. Vanja Radovanović – Zrela smokva / CG
13. Milorad Mijušković – Studentsko veče / CG
14. Princ – Čardak / SRB
15. Petar Wagner – Fantom /Da ljubim te / SRB
16. Jelena Vukojević – Bivši / SRB
17. Saša Lazarević – Kudra / Sve po starom / SRB
18. Ana Stanojević – Ološ / SRB
19. Igor Cukrov – Ono nešto to si ti / HR
20. Lorenca Lola Puhar / Gotova je naša priča / HR
21. Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk / Boli me / HR
22. Ana Petan – Ljubav uvijek pobijedi/ MK
23. Martinijan Kirilovski / Zmaj / MK
24. Neno Murić – Ko sam ja / BiH
25. Euforija / Kako si mogla / BiH.

Među takmičarima i autorima, su učesnici i autori takmičenja za pjesmu Evrovizije iz zemalja regiona ( Stevan Faddy, Elena Risteska, Danijel Popović , Mia Dimšić, Danijel Alibabić, Igor Cukrov , Vanja Radovanović), kao i poznati autori ( Neno Ninčević, Bojan Marović, Alen Islamović, Marko Prentić, Kiki Rahimovski, Alek Aleksov i dr.).

Direktor festivala, Bojan Delić, u izjavi za medije rekao je:
„Veoma sam srećan i ponosan, što smo kao cijeli tim festivala, odabrali finaliste ( što ni malo nije bilo lako). Žao mi je, što se veliki broj kolega nije plasirao u finale, ali selekciona komisija je bila ta koja je birala pesme i čiji glasovi su odlučili finaliste. Sve je regularno proteklo i sada možemo da se okrenemo daljoj organizaciji. Hvala svima, dobili smo poruke podrške i od onih koji ove godine nisu prošli. Nadam se da ćemo ih videti naredne godine u takmičarskom programu festivala. Srećno svima i vidimo se u Tivtu“.

Da podsetimo festival će biti održan 29. juna na Gradskoj rive Pine od 21h.

Continue Reading

Magazin

Moskovska nedelja mode: Globalna pozornica za nove dizajnere i kulturnu raznolikost

moskovska nedelja mode

Ovog mjeseca, ruska prestonica postaje centar svjetske mode sa Moskovskom nedeljom mode (MFW) koja traje od 1. do 8. marta, okupljajući preko 120 dizajnera iz cijelog svijeta. Sa impresivnom postavkom ne samo iz Rusije već i iz Brazila, Indonezije, Kine, Indije, Turske, Južne Afrike, Kostarike, Etiopije i Egipta, MFW je više od same nedelje mode – to je mjesto susreta globalnih talenata i rastućih tržišta.

U posljednje vrijeme, Moskva je izgradila ime za sebe kao odskočna daska za dizajnere u usponu. Sa lokalnim brendovima koji svake godine bilježe porast od 10 do 15 odsto u ruskoj modnoj sceni, ovaj događaj stvara mogućnosti za internacionalne brendove da predstave svoje najnovije kreacije i da grade ključne poslovne veze preko granica. Sa pokrivenošću u preko 50 zemalja, uključujući ključna tržišta u Evropi i Americi, doseg MFW-a je zaista globalan, emitujući se preko niza digitalnih platformi svjetskim ljubiteljima mode.

Ovogodišnji događaj smješten je na dvije ikonične lokacije: „Manjež“, glavna izložbena dvorana koja se nalazi u blizini istorijskih znamenitosti poput Kremlja i Crvenog trga i međunarodnog RUSSIA EXPO-a u arhitektonski značajnom parku VDNH. Otvaranje je obilježilo prisustvo mnogih medijskih i javnih ličnosti, kao i svjetskih zvijezda.
Italijanska filmska ikona Ornella Muti, poznata po ulogama u kultnim filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”  bodrila je svoju ćerku, Naike Rivelli, dok je šetala pistom za ruski brend Maison ESVE.

moda

Kineska glumica Lily Ji, poznata po ulogama u filmovima “Bitka za Pacifik – Pobuna” i “Spašavaj se ko može” u Moskvu je donijela svoju kolekciju tradicionalnih vintidž kineskih haljina, odajući počast svom porijeklu i širenjem kulturne mreže tokom nedelje mode.

moda

Ruski dizajneri spajaju naslijeđe sa inovacijama: na primjer, Ermi integriše drevne dizajne kostima sa modernim tekstilima, dok mladi moskovski brend BITTE__RUHE istražuje estetiku sirena sa svojom linijom haljina i pantalona. Dodajući raznolikosti, brend KUZINA dobio je aplauze za svoj inkluzivni pristup, predstavljajući modele sa Daunovim sindromom — što svjedoči širenju horizonata Moskovske nedelje mode.

Međunarodni užitak nastavio se indonežanskim brendom IRMASARI JOEDAWINATA koji je predstavio kolekciju inspirisanu mističnim obalama okeana, prihvatajući trend skromne mode koji dobija zamah širom svijeta, uključujući i Rusiju.

Privlačeći pažnju preko 70.000 posjetilaca i 5 miliona online gledalaca svake sezone, MFW nudi nezamjenjivu platformu dizajnerima koji žele da osvoje globalno tržište. Izvan piste, događaj obuhvata profesionalni izložbeni prostor koji privlači stotine butika, bogat program predavanja i radionica, pa čak i festival posvećen modi u filmu.

Svake godine, Moskovska nedelja mode ne samo da ojačava svoj međunarodni položaj već i slavi bogatu mrežu ruske i globalne kulture, čineći je nezaobilaznim datumom na međunarodnom kalendaru mode.

Za više informacija posjetite sajt Moskovske nedelje mode

Continue Reading

Zabava

Kako će vam zvijezde biti naklonjene u 2024 godini

horoskop

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osjećali “na ivici” – bilo da taj “prelazak preko ivice” označava skretanje u bijes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mjesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvijek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – sjeverni mjesečev čvor kroz znak Ovna, južni mjesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Mjeseca u znaku Vage, 8-og aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Mjeseca u znaku Ovna. imaćemo takođe djelimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025-oj godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mjesto gdje stagniramo, ali gdje imamo poznato tlo, neki vid “ušuškanosti” i poznate okolnosti a sjeverni mjesečev čvor “izlet u nepoznato”, nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promjene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. iako ćemo te promjene pokušavati da aktiviramo u početnim mjesecima naredne godine – izvjesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promijeniti i ono što želimo da izmijenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proljeće u Ovnu, na ljeto u Lavu i na jesen u znaku Strijelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obilježiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promjeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svijet se mijenja – ne može se ta promjena završiti u 2024. – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

Ljubav

Sve do proljeća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih “padova” bi mogla donijeti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proljeće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gdje boravi od septembra 2024. pa do aprila 2025.). No, baš ti proljećni mjeseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024. vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promjene – bilo da su te promjene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cijela 2024. donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024. jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proljeće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato proljećni i ljetnji mjeseci donijeti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može donijeti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cijele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proljeće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Od vas će u priličnoj jmeri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači “faktor” – nećete biti neodlučni i umjećete i da napravite “rezove” ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao “rok trajanja” – period od proljeća vam donosi jasnu odluku koju ćete donijeti hladne glave – ili je vrijeme da se nešto ozbiljno i suštinski mijenja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promjene u odnosima – i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja – isto tako ćemo imati i seriju vjeridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Ljetnja sezona i prvi dio jeseni – nekim Bikovima donose odmor, a nekima – vijesti o prinovama. Slobodni Bikovi – prošlost i noviteti su u jednakoj mjeri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati namjeru da vam se vrate – ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je “oduzmete” ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je proljećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagovještaj je velikih promjena u vašem poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promjena će se dogoditi u prvoj polovini godine – kada vam slijedi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da mijenja ni okolnosti, ali ni sebe – ova godina će vam donijeti da naučite da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi dio godine je dosta stabilan i donijeće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proljeća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe – nešto naglašeniji stres – pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima – ovo nije ni malo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proljeća do kraja ljeta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide – biće nevjerstvo, bilo sa vaše bilo sa partnerove strane, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspijevate da postignete dogovor. Slobodni Blizanci – vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine – kasno proljeće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna “reanimacija” bila na kratko i da vam ne bi donijela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama – ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti – ni na riječima, ali ni na djelima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija – ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač – pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko “odigrate pametno”, ova godina bi vam mogla donijeti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osjećati tegobe kroz 2024. Ostali – nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi dio godine – stomačne tegobe. Mijenjajte ishranu.

RAK

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku – ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas – biće tu povremenih preispitivanja odnosa, povremenih zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtjevna po pitanju posla i kao vrijeme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor) – ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja donijeti da se češće osjećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proljeća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo. Slobodni Rakovi – neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proljeća i ljeta, sa posebnim osvrtom na drugi dio juna i cio jul mjesec – kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cijele 2024, a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cijenjeni (u smislu radnog mjesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako “skrajnuti” – ali cijelu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025, koja će vam donijeti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno mijenjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom dijelu januara – ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vrijeme za dublje, korjenitije i intenzivnije promjene. Da li ovo može destabilizovati vaše veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vašoj vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rješenjima – onda obratite pažnju na period februar – april, jun – jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za vaš odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi vjeridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi dio godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava. Slobodni Lavovi – prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara mjeseca, mada je period kasno proljeće i cijelo ljeto – baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubavi ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili društvenih mreža. Možete do kasnog proljeća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar dio novčanog kolača. Finansijski će biti zahtjevniji januar, avgust, kao i poslednja dva mjeseca 2024. Što se posla tiče – promjene koje dugo očekujete startovaće od sredine proljeća i koliko god da im se nadate – i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proljeća mogu promijeniti radno mjesto, firmu ili pokrenuti privatni posao – ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promjena, koje će biti još izraženije tokom 2025.

Zdravlje

Sve do proljeća imunitet je nešto slabiji, i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Nakon toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu donijeti tegobe sa kičmom.

DJEVICA

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u vaše polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze “na tapetu” i “učesnici” se moraju odlučiti – da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija – pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima – ući u “crvenu zonu” pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i “spasavate što se spasti da” – biće potrebno da se oboje mijenjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo – najbolji period za to je proljeće, kao i septembar – oktobar. Slobodne Device – pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspješni, ali će biti potrebno dosta truda sa obje strane. Što se novih osoba tiče – može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav – februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom dijelu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao – što će se više nego isplatiti već od proljeća 2024, a u periodu maj – jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni “proboj” kroz posao. Ljeto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promjena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osjetljivost na stres.

VAGA

Ljubav

Dobra komunikacija u partnerskim odnosima će biti neophodna tokom ove godine, a baš u ovom sektoru ćete se najčešće saplitati, tako da je ovo godina sa mnogo sitnih zađevica, a nemojte dozvoliti da one prerastu u nešto krupnije. Takođe, koliko god da vam je 2024. povoljna po pitanjima posla – nemojte obaveze baš uvijek stavljati na prvo mjesto, jer je voljenoj osobi i vama potreban svaki zajednički trenutak. Možda ni vi nećete baš uvijek biti zadovoljni pažnjom koju vam partner (ne)poklanja – zato je potrebna dobra komunikacija da raščisti potencijalne problem. Postoji par perioda tokom ove godine koji nisu najpovoljniji za vaše partnerske odnose – mart, april i oktobar – kada je potrebno da oboje budete strpljiviji i smireni i da ne donosite odluke koje su bitne za vaše partnerstvo. Slobodne Vage – ljudi iz prošlosti će imati tendenciju da vas potraže – savjet je da prošlost ostavite iza sebe i idete naprijed, jer već od marta, a pogotovo od maja 2024. otvaraju vam se odlične emotivne prilike i počeci ljubavnih veza koje i te kako mogu trajati i biti ozbiljnog karaktera. Ovo je vaša godina pokreta, zabave, putovanja.

Posao

Da, zaista ćete se dobrano naraditi tokom 2024, ali će vam se to više nego isplatiti – bilo da su vaši ciljevi finansijske prirode ili imate namjeru da napredujete, ostvarite nove saradnje, poslovno putujete, ili aktivirate svoju kreativnost i počnete da se bavite i dodatnim poslom (koji će vam se takođe isplatiti). Pogotovo vam je naklonjen period od maja i prelaska Jupitera u znak Blizanaca (vaše polje putovanja, ekspanzije, inostranstva). Pokretanje važnih saradnji i dogovora vam slijedi. Malo upozorenje – nemojte rizikovati i baviti se mutnim ili nelegalnim poslovima, jer tu možete “pasti”.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe idu zbog smanjenog imuniteta i prevelikog mentalnog i fizičkog trošenja kroz posao. Održavajte zdrave navike po pitanju ishrane, kretanja, odmaranja. Ne pretjerujte ni u čemu.

ŠKORPiJA

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rješivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtjevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obje strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvjesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024. za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cijele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspjehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proljeća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim dijelom, ali i sa cirkulacijom.

STRELAC

Ljubav

Ovu 2024. bismo mogli nazvati gorko – slatkom godinom za vaše emotivne relacije. Oni u dužim emotivnim vezama mogu poželjeti da tokom ove godine “spuste sidro” i uplove u avanturu zvanu zajednički život/brak (najjači period za tako nešto je proljeće-ljeto) – ali će brzo shvatiti da to ne nosi samo srciće i sreću, već da je potrebno mnogo posvećenosti, odgovornosti i kompromisa. U svakom slučaju – ova godina traži da povučete konkretne poteze i dignete odnos na viši nivo. Što se brakova tiče – postoji problematika koju bilo partner bilo vi (a možda i oboje) uporno gurate pod tepih i izbjegavate. To mogu biti loši porodični odnosi ili neki vid sumnje jedno u drugo – u svakom slučaju, vrijeme je da ovo rješavate ukoliko ne želite da drugi dio godine (od ulaska Jupitera u znak Blizanaca) ne iznese na površinu svu problematiku “u punom sjaju”. Slobodni Strijelci – godina pokreta i dešavanja, pojačane društvenosti i mnogobrojnih ljubavnih prilika je pred vama. Iako ćete imati po koji osvrt ka prošlosti, suština 2024. je da idete naprijed. Ako želite da se trajnije i ozbiljnije vežete za nekog – period za to je proljeće i ljeto.

Posao

Iako će novčani prilivi biti znatno uvećani tokom 2024, nećete baš moći da se pohvalite finansijskom stabilnošću – najprije zbog znatno pojačanih troškova koji se vezuju za kuću i članove porodice, ali i zbog vaše potrebe da pretjerate i ne uskratite sebi ništa. Što se posla tiče – moguće su promjene radnog mjesta ili firme – nove prilike vam se mogu neočekivano otvoriti. Period od juna je posebno dobar za promjene, kada ćete prestati da se osjećate kao da vas situacije konstantno koče i usporavaju i da se konstantno vrtite u jednoj te istoj ustaljenoj rutini. Kreativni poslovi vam donose zadovoljstvo i bolje prihode.

Zdravlje

Stres je i tokom 2024. pojačan, što može uticati na stanje imuniteta. Bićete podložni virusnim i bakteriološkim infekcijama, a hroničnim bolesnicima tegobe mogu biti pojačane.

JARAC

Ljubav

I vama 2024. ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obje strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rješavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji proljećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva” jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvjesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspije.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će mjeri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lijepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024. lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvjesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtjevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

VODOLIJA

Ljubav

Prilično stabilna situacija u vašim emotivnim relacijama tokom 2024. godine. Ne mogu da kažem da će sve biti savršeno, jer neće – ali jako malo truda je dovoljno da vi i partner pronađete i kompromis i dogovor i zajednički interes po mnogim pitanjima. Jedan vid duboke, ali suptilne promjene kreće kod vas od ulaska Plutona u vaš znak u drugom dijelu januara – slijedi vam transformacija i što se izgleda i što se načina funkcionisanja i razmišljanja tiče. Očekivaćete mnogo od partnera, ali ćete isto toliko i davati – što od kasnog proljeća može rezultovati ulascima u zajednički život, brak….ili prinovama. Komunikacija u partnerstvima može povremeno predstavljati problem – pogotovo tokom aprila, avgusta i novembra – pa u tim periodima budite više popustljivi jedno prema drugom. Slobodne Vodolije – 2024. obećava ljubavna uživanja. Biće to koktel emocija, strasti i zabave – a od maja mjeseca vaš društveni život će se dodatno intenzivirati i teško je da ćete ostati neprimijećeni. Najstabilnije emotivne prilike su od početka juna, ali neće biti čudno ukoliko “odlijepite” već u prvom tromesečju godine. Strasno i fatalno – to je to.

Posao

Finansijski prilivi će biti stabilni i ujednačeni tokom ove godine, ali se vidi da će vam troškovi biti “slaba tačka” – pogotovo su april, avgust, kao i sam kraj godine dosta nezgodni po tim pitanjima. Bili zadovoljni ili nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom i statusom – promjene vam slijede. Moguće je da već neko vrijeme osjećate da niste inspirisani ili da ste se suviše “zaglavili” u poslovnoj svakodnevici. Ideje koje imate, kao i nova poslovna angažovanja – možete realizovati od kasnog proljeća, što će se pokazati kao pun pogodak – najprije u finansijskom smislu. Povremeno ćete biti skloni riziku – sa polovičnim uspjehom.

Zdravlje

Oscilacije imuniteta, povremeni problemi koji se vezuju za ishranu (ovdje ćete morati nešto da mijenjate) i pojačan stres. Redovna fizička aktivnost je potrebna – da ojača tijelo i stabilizuje duh.

RiBE

Ljubav

Jednim dijelom ste već kroz 2023. naučili (vrlo često i na neprijatan način) da stabilnost partnerskog odnosa u kojem ste zavisi od vas. Dokle god vi pokazujete snagu, strpljivost, odgovornost i posvećenost ka rešavanju bilo kakvog problema – odnos ima šanse da se popravlja i traje. No, kada Saturn tranzitira kroz polje ličnosti (kao što je kod vas) – u nekom trenutku osjetimo da smo “sami” u odnosu i shvatimo da ne želimo više da odnos sa partnerom stavljamo kao prioritet, već počnemo da gledamo sebe. Takva je situacija kod vas i u 2024. – mnogobrojni brakovi i duže veze su nestali tokom prošle godine, a ni ova nije bolja po tom pitanju – i sve emotivne relacije (a posebno bračne veze) su u nepovoljnoj fazi tokom januara, marta, juna, avgusta, septembra i decembra. Ništa nije nerješivo, ali je potreban veliki obostran trud. Slobodne Ribe – umjećete vrlo često da se emotivno zanesete na brzinu – i isto tako brzinski razočarate, pogotovo ukoliko želite ozbiljnu i trajnu priču – jer ćete shvatiti da osobe sa kojima ste ušli u vezu ne žele isto što i vi. Proljeće je lijep period za ljubav, kao i period septembar – novembar.

Posao

Najvažnija će vam biti finansijska stabilnost, što će vas uglavnom i pratiti kroz 2024. godinu, s tim što morate biti “čisti” po pitanjima zakona. Siva ekonomija i nelegalni prihodi mogu vam donijeti zakonska otežanja. Poslovno – bićete više nego dovoljno angažovani, mada ne baš uvijek zadovoljni odnosom nadređenih prema vama. Smatraćete da zaslužujete više (po pitanju finansija ili pozicije – i realno gledano –bićete u pravu), ali ćete teško dolaziti do “opipljivih” potvrda svog rada. Ideje koje imate, a koje se vezuju za pokretanje privatnog posla – možete realizovati od kasnog proljeća 2024.

Zdravlje

Problem sa oscilacijama pritiska i cirkulacijom kod starijih. Mlađi bi trebali da više vode računa o imunitetu – ne trošite se do krajnjih granica i neutrališite stres kroz rekreaciju ili opuštanje.

 

PIŠE:OLGA SAVIĆ, ASTROLOG

www.venerasapapilotnama.com

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto