fbpx
Connect with us

Hronika

Nacionalni parkovi: Krivolovci nas neće zaplašiti

Izvor: internet

Krivolovci su juče ugrozili bezbjednost i život nadzornika Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero, što je samo jedan u nizu pokušaja sprečavanja rendžera da se izbore sa nezakonitostima u rejonu tog NP.

To je “Vijestima” saopšteno je iz Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG).

Na jednom od snimaka dostavljenim Vijestima vidi se da krivolovci, iz znatno bržeg plovila mašu rendžerima, a na drugom i da prestupnici koje su nadzornici pokušavali da uhvate, okreću plovilo u pravcu njihovog.

Nesreća je izbjegnuta, a slučaj je prijavljen policji.

“Služba zaštite je sprovodila redovne aktivnosti sa ciljem suzbijanja krivolova u akvatorijumu NP ‘Skadarsko jezero’. Detaljnim pregledom terena i zajedničkim djelovanjem sa službom kontrole i monitoringa uočeno je više lica koja su imala za cilj nelegalno izlovljavanje ribe putem ‘električnog pretvarača’ . U zadnjem slučaju u rejonu Kamenika, pored ometanja izvršavanja službene radnje, lica su u jednom momentu ugrozila bezbjednost nadzornika”, kazali su iz JPNPCG.

Dodaju da su sa svim što se juče dešavalo upoznati nadležni, od kojih, kako su rekli iz JPNPCG, očekuju punu podršku, a krivolovcima su poručili da ih neće zastrašiti.

“Mi smo spremni da suzbijemo sve nezakonitosti, sačuvamo jezero i riblji fond, a ovo što su uradili sinoć samo je još jedan neuspjeli pokušaj zastrašivanja, na koji će država, vjerujem, adekvatno odgovoriti”, rekli su iz JPNPCG.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Hronika

Aktivirana eksplozivna naprava ispred lokala i porodične kuće u Zeti

policija

Policija traga za napadačima koji su jutros oko 4.40 sati aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu ispred i nadomak lokala “Perla” i kuće izvjesnog V. na Cijevni u Zeti.

Prema nezvaničnim saznanjima nije bilo povrijeđenih u eksploziji, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Policija po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja

Continue Reading

Hronika

Tuča u dvorištu srednje škole u Golubovcima

policija

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je da su odredili zadržavanje do 72 sata za O.Đ. koji je, kako navode, u dvorištu Srednje mješovite škole u Golubovcima fizički napao i povrijedio godinu mlađeg L.K.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom – teška tjelesna povreda.

“Osumnjičeni je u dvorištu srednje mješovite škole ‘Golubovci’ fizički napao godinu mlađeg L.K., nanijevši mu povrede”, saopštilo je tužilaštvo.

O slučaju se oglasila i policija, rekavši da je O.Đ. (18) uhapsila podgorička policija, zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja povreda maloljetniku.

“Ova lica su se, po dogovoru, sastali u krugu jedne srednje škole u Golubovcima, gdje je nastao verbalni, a potom i fizički sukob u prisustvu više lica. Nakon neuspjelog pokušaja O.Đ. da podesnim sredstvom-metalnom šipkom, nanese povredu oštećenom, on je ušao u svoje putničko motorno vozilo i istim ostvario fizički kontakt sa oštećenim kojem je nanio teške tjelesne povrede”, saopštila je Uprava policije.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu protiv O.Đ.podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, zaključuje se.

 

Izvor: Vijesti

Continue Reading

Hronika

Policija najavila: Snimaćemo današnji protest ispred Vlade Crne Gore

policija uprava

Uprava policijeje saopštila da će snimati večerašnji protest ispred zgrade Valde Crne Gore zbog najavljene podrške Rezoluciji o Srebrenici.

“Po čl. 93 Zakona o unutrašnjim poslovima službenici Uprave policije će snimati neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 22.05.2024. godine (srijeda) u 19.00 časova ispred zgrade Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici”, naveli su iz UP.

Snimanje će strajati od 18 časova do završetka okupljanja.

“Shodno procjeni rukovodioca obezbeđenja od 18.00 časova sljedeće ulice će biti zatvorene za saobraćaj: od Bulevara Stanka Dragojevića do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i od zgrade Stare Vlade Crne Gore do starog grafičkog”, zaključili su iz UP.

Podsjećamo nepoznazti organizatori pozvali su sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa njima čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici danas od 19 časova, kako bi poslali poruku onima koje su tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod.

 

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto