fbpx
Connect with us

Servisne informacije

Danas kiša, do 20 stepeni

vremenska prognoza zeta

04. 11. 2022. U Crnoj Gori danas će tokom prijepodneva doći do postepenog naoblačenja, koje će tokom dana usloviti mjestimično kišu ili pljuskove i grmljavinu, češće u južnim i centralnim predjelima.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštili sud da se najviše padavina očekuje krajem dana i tokom noći, kada će nešto više kiše biti i u sjevernim predjelima.

Mjestimično će duvati umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha od 2 do 15, najviša dnevna od 11 do 20 stepeni.

Podgorica: Pretežno oblačno, od sredine dana, a naročito tokom noći, kišovito. Vjetar slab do umjeren, uglavnom južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha 13, najviša dnevna oko 19 stepeni.

AMSCG: Višesatno zatvaranje dionice Mihajlovica (Ranče)-Pljevlja od danas

Na magistralnom putu M-6, dionica Mihajlovica (Ranče)-Pljevlja, zbog izvođenja radova, doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.00 do 16.00 sati. Predviđeno je da radovi traju od 04.11. do 11.11.2022. godine, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.
Na većini puteva u zemlji saobraća se po ppretežno suvim kolovozima. Vidljivost je uglavnom dobra.
– Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine. Dodatna opreznost je neophodna na dionicama gdje je, zbog radova, izmijenjen režim vožnje – saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.
Privremeno se za period od 02.11. do 15.11.2022. godine odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u vremenskom intervalu od 08.00 do 17.00 h, zbog sanacije potpornog betonskog zida na magistralnom putu M-1, dionica Debeli Brijeg-Meljine, lokalitet Sutorin.
Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje-Špiljani, u toku je rekonstrukcija puta, zbog čega dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od 08.30 do 11.30 i od 13.45 do 16.45 sati. Vikendom (subotom i nedjeljom) saobraćaj se prekida u terminu od 09.00 do 15.00 sati.
Privremeno se za period od 17.10. odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminu od 08.00 do 11.00 sati i od 13.00 do 16.00 sati za sve vrste vozila, zbog sanacije dva klizišta na magistralnom putu M-3, dionica Šćepan Polje-Nikšić.
U toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, zbog čega se saobraćaj obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 14.00 sati.
Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Servisne informacije

Obustava saobraćaja u noći između ponedeljka na utorak u centru Zete

Opština Zeta obavještava sve učesnike u saobraćaju da će u ponedeljak na utorak (15. na 16. jul 2024. godine), u terminu od 00h – 24h doći do potpune obustave saobraćaja za sva motorna vozila u centru Anova.

Zabrana saobraćaja odnosi se na dio saobraćajnice od picerije “Ćao” do poslovnog centra “Stajović”, kao i od OŠ”Milan Vukotić” u Golubovcima do semafora kod objekta “CEDIS-a”, zbog svečanog otvaranja 96. Zetskih sportskih igara.

Saobraćaj će se nesmetano odvijati alternativnim putevima.

Continue Reading

Servisne informacije

Raspored rada Doma zdravlja 13., 14., i 15. jula

dom zdravlja zeta

U Domu zdravlja Glavnog grada, za vrijeme praznika – Dana državnosti 13., 14.,i 15. jula, građanima će biti pružena zdravstvena zaštita u objektima: “Blok V”, “Tuzi” i “Zeta”.

Rad izabranih doktora za odrasle i djecu u danima Državnog praznika obavljaće se isključivo u punktu “Blok V” u dvije smjene od 07-14h i od 14h-21h za teritoriju opštine Podgorica, dok će u ZO “Tuzi” Izabrani doKtor za odrasle raditi od 07 do 15h, a u opstini Zeta, zdravstveni objekat “Golubovci”, takođe od 07-15h.

Centar za laboratorijsku dijagnostiku u zdravstvenom objektu “Blok V” će raditi od 07 do 21 h.

Jedinica za patronažu će raditi po ustaljenom rasporedu, tako da će se i tokom praznika nalozi primati u zdravstvenim objektima” Blok V” u periodu od 07 do 19 h, dok će se terapija, po nalogu Izabranog doktora, u stanu pacijenata davati svakog dana, od 07 do 19 h.

“Građankama i građanima Crne Gore Dom zdravlja Glavnog grada želi srećan 13.jul”,  Dan državnosti Crne Gore, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica.

Radno vrijeme Montefarmove apoteke tokom praznika u Golubovcima je od 07h do 14 h, za dane 13.jul (subota) i 15.jul (ponedjeljak)

Continue Reading

Servisne informacije

Stupila na snagu Naredba o zabrani loženja vatre na teritoriji Opštine Zeta

zabrana loženja vatre zeta

Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju, doneo je Naredbu o zabrani loženja i upotrebe vatre na otvorenom prostoru koji stupa na snagu od 1.jula do 1.oktobra 2024.

Zabranjuje se loženje vatre i ostavljanje zapaljenih predmeta na mjestima na kojima postoji povećana opasnost od izbijanja i širenja požara (u parkovima, putnim pojasevima i na drugim mjestima na kojima postoji sasušena trava, lišće i drugi lako zapaljivi predmeti i materije).

U ovom periodu na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Pravna i fizička lica koja svojim nesavjesnim radnjama izazovu pojave i širenje vatre kazniće se shodno odredbama Zakona o zaštiti i spašavanju, navedeno je u naredbi.

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto