fbpx
Connect with us

Hronika

Crnogorski policajci maltretirali državljanina Albanije (VIDEO)

screenshot

Uprava policije utvrđuje šta se dogodilo na graničnom prelazu Sukobin – Murićani nakon što su albanski mediji objavili da su službenici Granične policije Crne Gore grubo maltretirali albanskog državljanina.

Starješine Regionalnog centra granične policije „Jug” uzeli su izjave od službenika tog graničnog prelaza, a nakon okončanja službenih radnji, znaće se kakve će sankcije biti preduzete protiv policajaca.

Događaj je policiji prijavljen 17. januara ove godine.

Na snimku od 34 sekunde, koji je objavljen u medijima i na društvenim mrežama, vidi se grubo maltretiranje čovjeka, koji je sjedio u automobilu, a oko njega su kružila najmanje trojica graničnih policajaca.

U jednom trenutku, vidi se na snimku, službenik granične policije Sektor – Jug kroz prozor šakom hvata čovjeka grubo po licu uz riječi: “Koliko možeš da pričaš, sad bih mu vilicu slomio”…

Nakon toga se vidi nekoliko osoba u uniformi ali u civilu, a potom i jedan od policajaca kako na silu izvlači vozača iz automobila uz povike: “Ostavi telefon, ostavi telefon”…

Na osnovu snimka se ne može zaključiti kada se incident dogodio.

Demokratska unija Albanaca (DUA) saopštila je da je pripadnik crnogorskog MUP-a “maltretirao državljanina Albanije”.

Oni su u saopštenju dostavljenom medijima poslali video snimak, koji je objavio albanski medij a na kojem se vidi maltretiranje

“Demokratska unija Albanaca poziva nadležne organe kao i premijera Abazovića da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se rasvjetlila situacija upotrebe sile policajca protiv NN lica i da pod hitno razjasne ovu situaciju”, naveli su u saopštenju.

Iz DUA zahtijevaju, kako su kazali, da se prema “dotičnom policajcu shodno Zakonima, sprovedu odgovarajuće mjere, sankcioniše se kako bi se poslala poruku neprihvatljivosti takvog ponašanja”.

“Kako se na snimku jasno vidi, posebno nas zabrinjava da je službenik policije dao za sebi pravo da na ovakav način maltretira državljanina Albanije koji pri tome ne pruža nikakav otpor niti radi išta nedozvoljeno”, kazali su u toj partiji.

Reklama turizam danilovgrad
Klikni da ostaviš komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Hronika

Aktivirana eksplozivna naprava ispred lokala i porodične kuće u Zeti

policija

Policija traga za napadačima koji su jutros oko 4.40 sati aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu ispred i nadomak lokala “Perla” i kuće izvjesnog V. na Cijevni u Zeti.

Prema nezvaničnim saznanjima nije bilo povrijeđenih u eksploziji, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Policija po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja

Continue Reading

Hronika

Tuča u dvorištu srednje škole u Golubovcima

policija

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je da su odredili zadržavanje do 72 sata za O.Đ. koji je, kako navode, u dvorištu Srednje mješovite škole u Golubovcima fizički napao i povrijedio godinu mlađeg L.K.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom – teška tjelesna povreda.

“Osumnjičeni je u dvorištu srednje mješovite škole ‘Golubovci’ fizički napao godinu mlađeg L.K., nanijevši mu povrede”, saopštilo je tužilaštvo.

O slučaju se oglasila i policija, rekavši da je O.Đ. (18) uhapsila podgorička policija, zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja povreda maloljetniku.

“Ova lica su se, po dogovoru, sastali u krugu jedne srednje škole u Golubovcima, gdje je nastao verbalni, a potom i fizički sukob u prisustvu više lica. Nakon neuspjelog pokušaja O.Đ. da podesnim sredstvom-metalnom šipkom, nanese povredu oštećenom, on je ušao u svoje putničko motorno vozilo i istim ostvario fizički kontakt sa oštećenim kojem je nanio teške tjelesne povrede”, saopštila je Uprava policije.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu protiv O.Đ.podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, zaključuje se.

 

Izvor: Vijesti

Continue Reading

Hronika

Policija najavila: Snimaćemo današnji protest ispred Vlade Crne Gore

policija uprava

Uprava policijeje saopštila da će snimati večerašnji protest ispred zgrade Valde Crne Gore zbog najavljene podrške Rezoluciji o Srebrenici.

“Po čl. 93 Zakona o unutrašnjim poslovima službenici Uprave policije će snimati neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 22.05.2024. godine (srijeda) u 19.00 časova ispred zgrade Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici”, naveli su iz UP.

Snimanje će strajati od 18 časova do završetka okupljanja.

“Shodno procjeni rukovodioca obezbeđenja od 18.00 časova sljedeće ulice će biti zatvorene za saobraćaj: od Bulevara Stanka Dragojevića do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i od zgrade Stare Vlade Crne Gore do starog grafičkog”, zaključili su iz UP.

Podsjećamo nepoznazti organizatori pozvali su sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa njima čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici danas od 19 časova, kako bi poslali poruku onima koje su tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod.

 

Continue Reading

Facebook

Istaknuto

Najnovije

Istaknuto